Şu karşılaştırmaya da katılmıyorum bu arada. PS4 ilanlarına bir girseniz yarısı brickli orası burası kırık ürün oluyor. Ayrıca PS4 gamepad ilanlarının yine yarısı o kategoriye koyuluyor ve hele o esnaflar adam utanmasa 1000 tane ilan açacak :D
Zaten Sahibinden ilanlarindaki rakamlari baz alarak buranin piyasasi daha yogun demek oldukca amatorce. Onemli olan acilan ilanlarin musteri tarafindan talep gorup gormedigidir.

Aslında farklı bir bakış açısı olarak Xbox almasının sebebi oyun deneyimini en ucuza nasıl halledebileceğini hesapladığından çıkacak adam daha fazla olabilir. Series S fiyatına PS4 falan alabiliyorsun şu an.

Vallahi ben 2-3 farklı dönemde XSS kullandım. Hiçbirinde öyle çok keyif alamadım. Sebebiyse açık, görüntü kalitesi. Yeni nesil oyunlarda zaten berbat, kullandığım zamanlar indiana jones ve S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl oynuyordum örneğin. İkisi de çok kötüydü. İndiana jones grafiği özellikle rezalet ötesi. Örneğin 120 FPS diyorlar ama 120 FPS'te Call of Duty oynayamıyorsun. Çünkü görüntü çok kötü, görüntü takıntım yok ona rağmen rahatsız ediyordu. Tabii sonuç olarak ucuz bir fiyata yeni nesil sayılabilecek bir konsol alıyoruz. Sayılabilecek diyorum çünkü dediğim gibi görüntü berbat. Yeni nesil ve ucuz diye bu konsolun eksikliklerinden kimse bahsetmiyor. Game Pass gibi bir avantaj da kalmadı, fifacılar dışında artık kimsenin işine yaramaz bence.

Zaten sahibinden ilanlarindaki rakamlari baz alarak buranin piyasasi daha yogun demek oldukca amatorce. Onemli olan acilan ilanlarin musteri tarafindan talep gorup gormedigidir.

Konsol sektörü Türkiye de genel anlamda niş kalıyor. Muhtemelen bu counter ve Metin2 dönemlerinin etkisiyle bilgisayar kültürü çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Vallahi ben 2-3 farklı dönemde XSS kullandım. Hiçbirinde öyle çok keyif alamadım. Sebebiyse açık, görüntü kalitesi. Yeni nesil oyunlarda zaten berbat, kullandığım zamanlar indiana jones ve S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of chornobyl oynuyordum örneğin. İkisi de çok kötüysü. İndiana jones grafiği özellikle rezalet ötesi. Örneğin 120 FPS diyorlar ama 120 FPS'te Call of Duty oynayamıyorsun. Çünkü görüntü çok kötü, görüntü takıntım yok ona rağmen rahatsız ediyordu. Tabii sonuç olarak ucuz bir fiyata yeni nesil sayılabilecek bir konsol alıyoruz. Sayılabilecek diyorum çünkü dediğim gibi görüntü berbat. Yeni nesil ve ucuz diye bu konsolun eksikliklerinden kimse bahsetmiyor. Game Pass gibi bir avantaj da kalmadı, fifacılar dışında artık kimsenin işine yaramaz bence.

8 bin liralık bir cihazdan bahsediyoruz o fiyata bilgisayar toplasan o oyunların yarısını bile açamazsın belki de. Hele şu an RAM krizi varken konsollara olan rağbet bence daha da artacak. Ayrıca Series S'in kapasitesini zaten bilerek alman gerekiyor Xbox One X'den bile güçsüz bir cihaz fakat One S'i neredeyse 2-3'e katlar. Mesela şu an aynı fiyata alacağın bir PS4 neredeyse One S gücünde.

Vallahi ben 2-3 farklı dönemde XSS kullandım. Hiçbirinde öyle çok keyif alamadım. Sebebiyse açık, görüntü kalitesi. Yeni nesil oyunlarda zaten berbat, kullandığım zamanlar indiana jones ve S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of chornobyl oynuyordum örneğin. İkisi de çok kötüydü. İndiana jones grafiği özellikle rezalet ötesi. Örneğin 120 FPS diyorlar ama 120 FPS'te Call of Duty oynayamıyorsun. Çünkü görüntü çok kötü, görüntü takıntım yok ona rağmen rahatsız ediyordu. Tabii sonuç olarak ucuz bir fiyata yeni nesil sayılabilecek bir konsol alıyoruz. Sayılabilecek diyorum çünkü dediğim gibi görüntü berbat. Yeni nesil ve ucuz diye bu konsolun eksikliklerinden kimse bahsetmiyor. Game Pass gibi bir avantaj da kalmadı, fifacılar dışında artık kimsenin işine yaramaz bence.

Nasıl fifacılar dışında kimsenin işine yaramıyor? İçinde mükemmel oyunlar var. Bir üyeliğin iyi olması için sadece iyi grafikli AAA oyunlar olması gerekmiyor. İndiana jones dediğiniz oyun 5090 bilgisayarlarda bile zorlanan bir oyun, native RTX var oyunda mesela. Ki konsol ucuz bir konsol. Onun fiyatına bilgisayar toplasanız bırakın aynı ayarlarda oynamayı açamazsınız bile büyük ihtimalle.

8 bin liralık bir cihazdan bahsediyoruz o fiyata bilgisayar toplasan o oyunların yarısını bile açamazsın belki de. Hele şu an RAM krizi varken konsollara olan rağbet bence daha da artacak. Ayrıca Series S'in kapasitesini zaten bilerek alman gerekiyor Xbox One X'den bile güçsüz bir cihaz fakat One S'i neredeyse 2-3'e katlar. Mesela şu an aynı fiyata alacağın bir PS4 neredeyse One S gücünde.

Tek konu güç de değil, güçsüz ama keyif veren konsollar da var. Buna barındırdığı oyunlar da dahil tabii ki. Ve dediğim gibi fiyatına göre normal, değinmek istediğim yer kimsenin bundan bahsetmemesi. Ben çok az gördüm bu konsolun kötü yanlarını söyleyen birilerini. Yeni nesil deyip geçiyorlar, kime göre neye göre nasıl bir yeni nesillik bu. Ve hiçbir testte görünen görüntü kalitesini de alamamıştım, o konuyu da çözemedim. Napıyorlar tüm testlerde mi oynuyorlar görüntüyle. Dediğim gibi kötü cihaz değil, kötü olsa 2-3 kere almam zaten. İyi fakat kötü yanlarından bahsedilmeyen bir konsol.

Nasıl fifacılar dışında kimsenin işine yaramıyor? İçinde mükemmel oyunlar var. Bir üyeliğin iyi olması için sadece iyi grafikli AAA oyunlar olması gerekmiyor. İndiana jones dediğiniz oyun 5090 bilgisayarlarda bile zorlanan bir oyun, native RTX var oyunda mesela. Ki konsol ucuz bir konsol. Onun fiyatına bilgisayar toplasanız bırakın aynı ayarlarda oynamayı açamazsınız bile büyük ihtimalle.

Hiç de mükemmel oyunlar yok maalesef. Xbox'ın sorunu bu zaten, düzgün exc oyunları yok. Ve üyelik fahiş fiyatlara çıktı şu an. Eskiden iyiydi şu an değil. PS Plus bile daha iyi şu an. Ve bana göre mükemmel oyunlar yok, başkası sevebilir oyunlarını. Ben sevmiyorum.

Tek konu güç de değil, güçsüz ama keyif veren konsollar da var. Buna barındırdığı oyunlar da dahil tabii ki. Ve dediğim gibi fiyatına göre normal, değinmek istediğim yer kimsenin bundan bahsetmemesi. Ben çok az gördüm bu konsolun kötü yanlarını söyleyen birilerini. Yeni nesil deyip geçiyorlar, kime göre neye göre nasıl bir yeni nesillik bu. Ve hiçbir testte görünen görüntü kalitesini de alamamıştım, o konuyu da çözemedim. Napıyorlar tüm testlerde mi oynuyorlar görüntüyle. Dediğim gibi kötü cihaz değil, kötü olsa 2-3 kere almam zaten. İyi fakat kötü yanlarından bahsedilmeyen bir konsol.

Hiç de mükemmel oyunlar yok maalesef. Xbox'ın sorunu bu zaten, düzgün exc oyunları yok. Ve üyelik fahiş fiyatlara çıktı şu an. Eskiden iyiydi şu an değil. PS Plus bile daha iyi şu an. Ve bana göre mükemmel oyunlar yok, başkası sevebilir oyunlarını. Ben sevmiyorum.

Tamam siz sevmiyorsunuz diye kötü olmuyor ama işte, oyunların çeyreğinden fazlası çok güzel indie oyunlar mesela. Evet exc oyunlar yok o bir problem katılıyorum.

Tamam siz sevmiyorsunuz diye kötü olmuyor ama işte, oyunların çeyreğinden fazlası çok güzel indie oyunlar mesela. Evet exc oyunlar yok o bir problem katılıyorum.

Ben zaten kendimce kötü olduğunu belirtiyorum, herkesin oyun zevki farklı. Ve konsolun da kötü olmadığını zaten yazdım. Konsolu konsol yapan şey exc oyunlar bence. Exc oyun yokken almanın da bir mantığını göremiyorum ben. Tabii buna XSS'i çok dahil etmiyorum çünkü ucuz. Direkt Xbox için söylüyorum.

Nintendo benzeri cihazlar apayrı bir dünya o direk exclusive ve yenilik anlamında güçlü olan cihazlar lakin PS ve Xbox'da olan genel beklenti klasik ayrıca bu yorumu da zaten çamur gibi demene göre yaptım bu bütçede alabileceğin en düzgün grafikli cihaz One S. Çamur gibi exclusive oynamakta sorun yok o zaman?