Ben arkadaşın Xbox'ın da joystick içini kulak pamuğu ve izopropil alkol ile temizleyerek çözmüştüm ve öyle satmıştık imkanınız varsa deneyin. Bence başlangıç fiyatı olarak 9 bin iyi bir fiyat ben elime Xbox geçtiğinde elimden çıkarmak için tutuşup yanına 4-5 aksesuar baskısı alıp satıyordum veya takaslıyordum. Xbox bir kere elinde kaldı mı kolay kolay kurtulamıyorsun cihazdan.
Eli yatkin birini bulup kollari tamir edip oyle satmak daha mantikli.

Fiyat konusunda lafım yok lakin uğraşmama konusunda katılmıyorum. 2. el alan çoğu insan bu durumu düşünüyor zaten ona göre bütçesinde kabul ediyor cihazları. Şu an temiz tek kollu cihazlar 8 8.5 zaten de bu cihazların drift masraflarını mesela ben joystick değiştirmeyle 70-80 TL'ye çözüyordum üstüne 200 TL masraf ekleyip 2 tane kol almak mı yoksa 2. el bir kola 1000-1500 masraf yapmak mı? Sırf bu yüzden uğraşacak adam bol :D

Bu arada konu sahibine biraz fazla yuklenmissiniz gibi geldi bana. O sadece fikir edinmeye calisiyor. Cunku burada herkes farkli bir sey diyor. Kimi 6-7K diyor. Kimi 8-9K diyor. Kimisi de 10K'dan koy pazarlik yaparsin diyor. Onun icin bence fiyat olarak 9.250 veya 8.750 gayet makul. Bu konsolun gucu boru da degil. Bir sekilde GTA 6'yi oynatacak deniyor. Belki kisitlanmis bir port yapabilirler.

Fiyat konusunda lafım yok lakin uğraşmama konusunda katılmıyorum. 2. el alan çoğu insan bu durumu düşünüyor zaten ona göre bütçesinde kabul ediyor cihazları. Şu an temiz tek kollu cihazlar 8 8.5 zaten de bu cihazların drift masraflarını mesela ben joystick değiştirmeyle 70-80 TL'ye çözüyordum üstüne 200 TL masraf ekleyip 2 tane kol almak mı yoksa 2. el bir kola 1000-1500 masraf yapmak mı? Uğraşacak adam bol sırf bu yüzden :D

Tabii öyle mantıklı ona lafım yok, veya parça niyetine de kullanan çok insan var. Ama XSS gibi piyasası çok yoğun olmayan bir konsolda öyle insanların çok çıkacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi konu sahibi çözebiliyorsa çözüp satsın en iyisi o.

Bu arada konu sahibine biraz fazla yuklenmissiniz gibi geldi bana. O sadece fikir edinmeye calisiyor. Cunku burada herkes farkli bir şey diyor. Kimi 6-7k diyor. Kimi 8-9k diyor. Kimisi de 10K'den koy pazarlik yaparsin diyor. Onun icin bence fiyat olarak 9.250 veya 8.750 gayet makul. Bu konsolun gucu boru da degil. Bir sekilde GTA 6'yi oynatacak deniyor. Belki kisitlanmis bir port yapabilirler.

Bende anlamadım :/ herkes farklı bir şey diyor bende fikir belirteyim derken biraderli falan konuşulmaya başladık Xbox savunucusu olduk bir anda :D teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 9250 gibi bir fiyattan koyacağım sanırım.

Bu arada konu sahibine biraz fazla yuklenmissiniz gibi geldi bana. O sadece fikir edinmeye calisiyor. Cunku burada herkes farkli bir şey diyor. Kimi 6-7k diyor. Kimi 8-9k diyor. Kimisi de 10K'den koy pazarlik yaparsin diyor. Onun icin bence fiyat olarak 9.250 veya 8.750 gayet makul. Bu konsolun gucu boru da degil. Bir sekilde GTA 6'yi oynatacak deniyor. Belki kisitlanmis bir port yapabilirler.

Zaten alacak adam gidip de bu cihazları genelde GTA 6 için almıyor, Xbox alanlar ucuza FIFA falan oynamak için alıyorlar :D. 2 kol olunca da gayet cazip geliyor.

Bende anlamadım :/ herkes farklı bir şey diyor bende fikir belirteyim derken biraderli falan konuşulmaya başladık Xbox savunucusu olduk bir anda :D teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 9250 gibi bir fiyattan koyacağım sanırım.
Rica ederim. Bol sans. Umarim istedigin konsola gecersin.

Rica ederim. Bol sans. Umarim istedigin konsola gecersin.

Teşekkür ederim. Umarım öyle olur, tüm özel oyunları oynadığım için 2. el bir Series X cazip geliyor açıkçası şu an. Bir de bir takım sağlık sorunlarından ötürü eklemlerim Xbox kolu için daha uygun. DualSense maalesef çok ağrıtıyor.

Tabii öyle mantıklı ona lafım yok, veya parça niyetine de kullanan çok insan var. Ama XSS gibi piyasası çok yoğun olmayan bir konsolda öyle insanların çok çıkacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi konu sahibi çözebiliyorsa çözüp satsın en iyisi o.

Aslında farklı bir bakış açısı olarak Xbox almasının sebebi oyun deneyimini en ucuza nasıl halledebileceğini hesapladığından çıkacak adam daha fazla olabilir. Series S fiyatına PS4 falan alabiliyorsun şu an.

Ben cok fazla al-sat yaptığım icin, benim yorumum bu sekilde, siz bilirsiniz tabii.

İnsanlar ucuza oyun oynamak istiyor burasi dogru ama bu kitle cok nıs bi' kitle sayiliyor, benim yorumumun ana mantigi bu piyasanin (konsol piyasasi), telefon, bilgisayar gibi ikinci el demirbas urunlerin likitesine gore cok daha az olmasi.

Ek yorum olarak da, PS ikinci el piyasası Xbox'un ikinci el piyasasindan fersah fersah ondedir.
Eki Görüntüle 223614
Eki Görüntüle 223615

Karsilastirma yapmak anlamsiz kisacasi.

Şu karşılaştırmaya da katılmıyorum bu arada. PS4 ilanlarına bir girseniz yarısı brickli orası burası kırık ürün oluyor. Ayrıca PS4 gamepad ilanlarının yine yarısı o kategoriye koyuluyor ve hele o esnaflar adam utanmasa 1000 tane ilan açacak :D