Makaleler
1
Merhaba, yakın zamanda evdeki fazla parçalarımla bir sistem toplamayı planlıyorum. Bu toplama için sadece RAM'im eksikti ve bu eksiği sahibinden PG ile yaptığım alışverişle tamamladım. 8 GB DDR4 3200MHz XPG Gammix D10 RAM'i PG dahil 1330 TL'ye satın aldım. İyi bir alışveriş yapıp yapmadığımdan emin değilim. İkinci ele çok dikkat etmiyorum. Yorumlarınız benim için önemli o sebeple.

Bu arada toplayacağım sistem şu şekilde. Excel, AutoCAD vs için kullanacağım gibi.

i5 7400.
GT 730.
G11CD-K anakart. (H110 ama üzerinde yazmıyor)
400W Zalman-LE
1TB HDD.
240 GB Micron 1300 SATA SSD.
8 GB 3200MHz D10 RAM.
Dandik eski bir kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Süper fiyat. 8x2 RAM'ler 3500'e falan satılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Süper fiyat. 8x2 RAM'ler 3500'e falan satılıyor.

İyi bari, sevindim. Alırken bir içime sinmeme durumu olmuştu. Boş kuruntuymuş.

Ekran kartı en azından GTX olabilirdi.

Kaç sene önce evde yedek ekran kartı olsun düşüncesiyle 400 liraya falan ikinci el almıştım. Bu sistemde RAM dışında kullandığım tüm parçalar evdeki kasaları yükseltme vs yaparken boşa çıkan parçalar.

Son bir güncelleme geçip konuyu finalleyeyim. RAM geldi ve Memtest86 yaptım hemen. Testi sıkıntısız geçti. Kasayı uzay montaj toplamayı denedim ama görüntü vermedi. Boş Kasa'yı İzmir'den getirtip parçaları içine dizip tekrar deneyeceğim. O zamana kadar parçalar yatar durumda olacaklar. RAM'de sıkıntı yok ama. 3200MHz'ye çıkıyor, Memtest'ten Pass aldı. İyi bir alışveriş oldu kısacası.

Son düzenleme: