Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, Zorin OS işletim sistemi ile çalışan bir sunucum var. genel amaçlı olarak AdGuard Home, Home assistant ve jellyfin gibi self-host servisler için kullanıyorum. Şu an için yeterli ancak monitör bağlayıp Chrome vb. uygulamalar açmaya çalıştığımda sistemi kullanmakta zorlanıyorum. Upgrade olarak 2. el ne önerirsiniz?

• CPU: R3 1200(Wraith Stealth soğutucu)
  • Anakart: ASUS Prime A320M-F
  • RAM: 8 GB DDR4 CL16 3200MHz ama 3200MHz alınca boot etmiyor
  • Ekran kartı: AMD ATI Radeon HD 2400 Pro
  • 1TB WD Blue HDD
  • 280W no name PSU
  • 2010 ofis bilgisayar kasası

Müsait olursanız sizden öneri almak isterim. @LH44

Son düzenleme:
Hocam, daha çok şöyle bir öneri bekliyorum: “İşlemci zayıf, işlemciyi artırmak lazım” gibi ya da ekran kartı vs.
Her şey zayıf bu sistemde. Ama bence ilk önce PSU değiştir, server sistemi olacaksa sürekli çalışacak bir sistem olur ve kalitesiz bir PSU'ya emanet etme derim.

Bütçeniz nedir bilmiyorum ama işlemci olarak 3600 yapın, 2K aşağısı rahat bulursunuz. Ekran kartı ise R9 280X tercih edilebilir 1.500'e rahat bulursunuz. RAM'e 8 GB daha alırsınız tamamdır.
Hocam bu daha çok oyun odaklı olmuş. Benim sorunum, laptopumda bir sorun çıktığında bu bilgisayarı internette takılmak için kullanmak. Onun dışında da 7/24 DNS sunucusu olarak kullanıyorum.

İşlemci, PSU, kasa çalıntı :=) anakart ve RAM'i 2.el aldım sadece.

Merhaba, Zorin OS işletim sistemi ile çalışan bir sunucum var. genel amaçlı olarak AdGuard Home, Home assistant ve jellyfin gibi self-host servisler için kullanıyorum. Şu an için yeterli ancak monitör bağlayıp Chrome vb. uygulamalar açmaya çalıştığımda sistemi kullanmakta zorlanıyorum. Upgrade olarak 2. el ne önerirsiniz?

• CPU: R3 1200(Wraith Stealth soğutucu)
  • Anakart: ASUS Prime A320M-F
  • RAM: 8 GB DDR4 CL16 3200MHz ama 3200MHz alınca boot etmiyor
  • Ekran kartı: AMD ATI Radeon HD 2400 Pro
  • 1TB WD Blue HDD
  • 280W no name PSU
  • 2010 ofis bilgisayar kasası

Müsait olursanız sizden öneri almak isterim. @LH44

• R5 3600
  • X370/B450/B550
  • 2x8 veya 1x16 (en az)
  • Ekran kartı için bağımsız bir bütçe vermeniz daha iyi olur.
  • Depolamanın iyi bir takibi yapılmalı, fiyatlar uçuk.
  • Adam akıllı bir PSU önceliğiniz olsun. Bu konuda ikinci el ne durumda onu takip edemedim. Sıfır olarak Green GP700A veya 800A bakılabilir.