Gezegen5

Becerikli
Geçen hafta AVM'de bir yemek yerinde oldu. Aklıma geldi sizinle paylaşayım dedim, size de oluyor mu böyle?. Söyledik yemek istediğimiz şeyleri ve adam masaya 500gr'lık su şişeleri koydu. Dedim ben hemen bunlar ikram mı ücretli mi diye, o da ücretli dedi. Biz istemiyoruz dedik sonra koyduğu gibi geri aldı ve hiç söylemiyor da ücretli olduğunu :)

Bunu şundan sordum adama. Ben dışarda fazla yemem ve geçen sene olmuştu böyle bir şey. Masaya suyu koydular yemekten önce. Ben de ikram sandım içtim sonra çıkışta parasını istediler :D Ama 1 kere sokabilirsiniz böyle işte en fazla artık uyandım :rofl:

Vallaha genel bilinen bir olay bu. Tabi satışta olan bir ürünü masaya söylemeden koyup sonra para istemek büyük saçmalık orası ayrı. Sallıyorum restorana gittiğinde masana söylemediğin halde bonfile koymuyorlar ama su koymakta sakınca görmüyorlar nedense.

Geçen hafta AVM'de bir yemek yerinde oldu. Aklıma geldi sizinle paylaşayım dedim, size de oluyor mu böyle? Söyledik yemek istediğimiz şeyleri ve adam masaya 500Gr'lık su şişeleri koydu. Dedim ben hemen bunlar ikram mı ücretli mi diye, o da ücretli dedi. Biz istemiyoruz dedik sonra koyduğu gibi geri aldı ve hiç söylemiyor da ücretli olduğunu :)

Bunu şundan sordum adama. Ben dışarıda fazla yemem ve geçen sene olmuştu böyle bir şey. Masaya suyu koydular yemekten önce. Ben de ikram sandım içtim sonra çıkışta parasını istediler :D ama 1 kere sokabilirsiniz böyle işte en fazla artık uyandım :rofl:

Screenshot 2025-01-25 at 17-21-36 para göz - Google'da Ara.webp

Restoranlarda daha hizmet bedeli saçmalığı çıktı. Onu da unutmamak lazım.
Menüde yazmıyorsa eğer o kasada kavga çıkarırım ama yine de 5 kuruş vermem, zaten yemek fiyatları yeterince kazık durumda, 2 kişi yemeğe çıkıyoruz 1000 TL tutuyor minimum, bir de menüye yazmadıkları kuver ücretini isterlerse olay çıkar.

Ezelden beri bu muhabbet var ki, bence normal bir sey. Pahali olmayan restorantlarda damagin kurudugunda garsonu cagirmamak acisindan guzel. Asil sorun ozellikle tatil bolgelerinde alinan kafam kadar servis ucreti. Menuye 1px fontla yaziyorlar, veya yazmiyorlar, boru gibi giriyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam suyun bedava olmasına sadece 90 yıllarda staj için gittiğim Kayseri'de şahit oldum, o da Kayseri'nin şebeke suyu çok güzel olduğundan masaya şişe su yerine sürahi ile açık su gelirdi hep, o yüzden, hal öyle mi bilmiyorum. Yani sıradan ya da pahalı, oturduğunuz masaya hizmet getiren bütün restoranlarda çok normal ve kabullenilmiş bir olay. Servis açarken su da getirilir, içerseniz ödersiniz.

Normalde paralı olmaması lazım ama su parasını da geçtim. İnsan o kadar para verildiği halde düzgün yemek yiyemiyor. Tanesi 140 liraya lahmacun satıyor, gelen lahmacunun içi bomboş hamurdan farkı yok. Nimete kusur bulunmaz ama garip ne yediğini anlamıyorsun.