İtopya İle yaşanan fatura sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nnomad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 62
  • Etiketler Etiketler
    fatura sorunu

nnomad 102

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar merhaba. Bu sorunu 1 sene önce yaşamış olmama rağmen belki sizin de haberiniz olmadan başınıza gelmiş olabilecek bir durum olduğu için en azından tembihleme amaçlı açıyorum.

18 Haziran 2025 tarihinde İtopya üzerinden IT-Radeon V1 sistemini ve yanında ASUS VG249Q3A monitörünü satın almıştım. Her şey güzel, kasa geldi kullanıyorum derken İtopya'dan ismini vermek istemediğim birisi tarafından arandım. Bana gelen kasanın aslında benim olmadığı, sadece ekran kartı, soğutucu ve monitörün benim olduğu, kalan ürünleri ise UPS aracılığıyla onlara geri göndermem gerektiğini söylediler. En yakın UPS bana kilometrelerce uzaktaydı yani koca kasayı oraya kadar taşıyacak mıydım? Ben de onlara geri email attım, bu sorunun benimle alakalı olmadığını, kendi iç envanter sistemlerindeki sorunun beni ilgilendirmediğini ve garanti-servis sürecinde sorun yaşamamam için yeni bir fatura göndermelerini istedim. Öyle dedik böyle oldu falan derken 2 Temmuz 2025 tarihinde bana 'yeni' fatura olduğunu var saydığım başka bir fatura gönderdiler.

Sözüm meclisten dışarı, ben burada kimseye kötü söz söylemiyorum (ki aslında İtopya'nın süreci yavaş da olsa takip etmesi hoşuma gitti) ama koca koca şirketlerin bu tip sorunlarla müşteriyi mağdur etmesi hepimizin canını sıkıyor.

Şu anda elimde hala fatura ve stok kodlu kağıt var. Umarım... Umarım parça sorununda serviste sorun yaşamam.

Bu konuyu okuduktan sonra sizde OEM bir kasaya sahipseniz lütfen sahip olduğunuz parçaların stok kodu doğruluğunu ve faturasını kontrol edin. Garanti ve servis süreçlerinde böyle şeylerle uğraşmayın ki garantiniz yanmasın.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Başkan tek bir şeyi merak ediyorum, sen bu durumun farkında mıydın, değil miydin? Eğer farkındaysan fena kötü niyetlisin, değilsen fena üzücü bir durum olmuş senin adına.

Başkan tek bir şeyi merak ediyorum, sen bu durumun farkında mıydın, değil miydin? Eğer farkındaysan fena kötü niyetlisin, değilsen fena üzücü bir durum olmuş senin adına.
Yok beni aramasalar farkında olmam zaten. Beni aradılar, dediler ki sistem sizin değil gönderin, o zaman fark ettim. Ben nerden bileyim sistem benim mi değil mi? Parçalarda aynı parça zaten. Sadece stok kodları farklıymış.

Farkında olsa bile neden kötü niyetli olsun Onların yaptığı yanlışı neden düzeltsin? Parçalar alt model değilse kimse uğraşmaz.

Aynı parçalar olsa aramazlar bence yahu vardır o işte bir iş. Ben de başta şey sandım: parçalar seninkinden daha iyi olduğu için safa yatıp kimseye haber vermeden kullanmaya çalıştın. O yüzden kötü niyet yazdım. Diğer türlü olduğu için adına üzüldüm. Bunca zaman geçmiş bence o parçaları sana hediye etmeleri lazım veya böyle bir talepleri varsa mağdur ettik adına güzel bir hediye vermeliler.

Yok be ya napcam hediyeyi. 1 sene geçmiş üstünden. Sizde de OEM kasa falan varsa mazallah dikkat edin.

Farkında olsa bile neden kötü niyetli olsun? Onların yaptığı yanlışı neden düzeltsin? Parçalar alt model değilse kimse uğraşmaz. Parçalar yanlış diye o mu peşinden koşacak?
Zaten böyle bir durum yokmuş fakat yanlış gönderilen 1 parçadan bahsetmiyoruz, birçok parça senin ödediğinden daha pahalı ve daha iyi ürünler ise bunu satın aldığın yere belirtmelisin, aksi taktirde kötü niyete girer. 2+2=4'tür bu. Mağaza 'sorun yok' derse vicdanen rahat bir şekilde kullanılmaya devam edilir.

Rezalet, adamlar daha hangi ürünü kime sattığından haberleri yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…