Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
“İleri Gelen Üyeler” sayfasına bloglar ve medyalarla ilgili istatistikler eklenebilir. Bu sayede bu sayfaların kullanımı artmasına teşvik olunur.

Örnek olarak:
  • En çok blog girdisine sahip üyeler.
  • En fazla bloga sahip üyeler.
  • En fazla blog girdisi beğenisi alan üyeler.
  • En çok medyaya sahip üyeler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -15 Eksi
Açıkçası katılmıyorum, mesela "en fazla blog girdisi beğenisi alan üyeler" kısmı çok saçma. Forumda gruplaşan insanlar rastgele bir konu açıldığında bile beğeniyorlar, bir süre sonra hak etmediği şekilde sıralamaya girenlere denk gelinebilir.

Açıkçası katılmıyorum, mesela "en fazla blog girdisi beğenisi alan üyeler" kısmı çok saçma. Forumda gruplaşan insanlar rastgele bir konu açıldığında bile beğeniyorlar, bir süre sonra hak etmediği şekilde sıralamaya girenlere denk gelinebilir.
Gruplaşmayı engellemek moderatörlerin görevi. Böyle bir durum tespit edilirse gruplaşan kullanıcılar uzaklaştırılabilir.

Blog ve Medya kısmı resmen üvey evlat muamelesi görüyor. Adam oturmuş saatlerce emek vermiş, makale gibi blog yazmış ama ana sayfada iki dakika durup kayboluyor. "İleri Gelen Üyeler" sekmesi genelde sadece "En çok mesaj yazanlar" (ki yarısı 'teşekkürler' yazıp geçenler) tekelinde kalıyor.

Tek çekincem sırf o listeye ismini yazdırmak için "Deneme 1-2" diye boş blog açanlar veya internetten bulduğu rastgele fotoğrafları galeriye yükleyen "stat kasıcılar" türeyebilir ama onu da moderatör arkadaşlar bir zahmet ayıklasın artık.

Teknik olarak XenForo altyapısında bunu ayarlamak adminler için iki dakikalık iş. Yönetimin bunu kesinlikle değerlendirmesi lazım, forumu soru-cevap formatından kurtarıp bilgi kütüphanesi yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gruplaşmayı engellemek moderatörlerin görevi.

Moderatörlerden bazıları daha yetkisini kullanacağı yeri ve kullanma biçimini bilmiyor. Pek sanmıyorum forum içi gruplaşmayı engelleyeceklerini. Bunun dışında sayısal veriler her zaman katılımı arttırır ama çoğu zaman kaosa sebep olabilir. Misal sırf sayısı artsın diye yeşil forumdaki "Papara nasıl kullanılır" rehber konuları gibi... Hala izin veriliyor mu bilmiyorum ama bir dönem nefes almak için bile rehber hazırlayacaklardı sırf sayı artışı için.

Moderatörlerden bazıları daha yetkisini kullanacağı yeri ve kullanma biçimini bilmiyor.
Hepsine gerekli eğitim daha adayken veriliyor ve gerekli eğitimi almadıkları sürece işlem yapmaya başlamamalarını istiyoruz.

Pek sanmıyorum forum içi gruplaşmayı engelleyeceklerini.
Kanıtlar ile bilet açın bakalım, söz beyanıyla işlem yapılmasını bekleyemezsiniz. Geçtiğimiz ay siteden gruplaşma nedeniyle uzaklaştırılan üyeler bulunuyor.

Misal sırf sayısı artsın diye yeşil forumdaki "Papara nasıl kullanılır" rehber konuları gibi...
Bu tarz konular ne kadar basit olursa olsun siteye gelen trafiği artırır, siteye gelen trafik de sitenin sürdürülebilirliğini artırır. Siz biliyor olabilirsiniz ama teknolojiyi bilmeyen milyonlarca insan bulunuyor ülkemizde. Zaten bu tarz basit konular makale olarak açılmıyor, açılırsa da konuya çevriliyor yani istatistiklerine bir etkisi de olmuyor. Dar bakış açısı ile bakmamak lazım.

Konudaki öneri de blog sayfaları beklenen aktiflikte kullanılmadığı için planlanmıyor şu anlık.

Konudaki öneri de blog sayfaları beklenen aktiflikte kullanılmadığı için planlanmıyor şu anlık.

Hocam bence çoğu üye Blog kısmı konusunda pek fazla bilgiye sahip değil ve ilgilerini çekmiyor. Bunun için yetkililerden Blog nasıl açılır diye, seriler ve Blog oluşturma hakkında kısa da olsa rehber tadında bir şeyler gelse fena olmaz.