Biri 6000 TL (185 dolar), diğeri 5000 TL. İkisi arasında herhangi bir fark var mı? Zorluk ve fayda açısından.
Çok bilgim yok hocam o sertifikalar bende de yok ama almayı düşünüyorum. Genelde o sertifikaların istendiği her yerde TOEFL yada IELTS derler. O sınavlar İngilizce için ve ikisi de zor gerçekten konuşmanızı da ölçüyorlar. Sırf test değil.

Biri 6000 TL (185 dolar), diğeri 5000 TL. İkisi arasında herhangi bir fark var mı? Zorluk ve fayda açısından.

Geçen sene IELTS'e girecektim nasip olmadı. Evet zorluk açısından TOEFL speaking olarak fark ettirecek kadar zor. Hangisini seçmem gerekiyor dersen sana kalmış. Mesela Avrupa'daki üniversiteler IELTS kabul ediyor genellikle. Ne için alacağına bağlı Google arat çıkar.

Çok bilgim yok hocam o sertifikalar bende de yok ama almayı düşünüyorum. Genelde o sertifikaların istendiği her yerde TOEFL'ya da IELTS derler. O sınavlar İngilizce için ve ikisi de zor gerçekten konuşmanızı da ölçüyorlar. Sırf test değil.

Geçen sene IELTS'e girecektim nasip olmadı. Evet zorluk açısından TOEFL speaking olarak fark ettirecek kadar zor. Hangisini seçmem gerekiyor dersen sana kalmış. Mesela Avrupa'daki üniversiteler IELTS kabul ediyor genellikle. Ne için alacağına bağlı Google arat çıkar.
Gelecekte girmem daha iyi olur. Şu an İngilizcem günlük hayatta konuşmaya yetecek seviyede olsa da bu tarz testlere yeteceğini sanmıyorum.