Axos

Becerikli
Arkadaşlar iyi günler bütçem 1M 1m 100k civarı bir şey. İlk aracım olacak bu benim biraz manuel araç tecrübem var. Fakat Clio mu yoksa bu yeni Honda City'lerden mi alsam karar veremedim. City görüntü olarak çok hoşuma gidiyor ve araştırdığım kadarıyla sorunsuzluğuyla ünlenmiş motoru ve şanzımanı var mış diğer yandan Clio'nun küçük araba olması bana ilk aşamalarımda daha güvenli sürüş sağlatacak gibi düşündürüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Otomatik alacağım arkadaşlar eklemeyi unutmuşum.

İkisi de güvenilir arabalardır ancak Japon'dan şaşmayacaksın özellikle de amaç lüks değilse. Beni Mercedes ve Opel iflah etmedi Mazda aldıktan sonra para biriktirmeye başladım.

97 model Clio 1 ve 2022 model sıfır Clio 5 sahibi olmuş birisi olarak kesinlikle Honda diyorum :) Nedenini sorarsanız 10 sayfa yazı yazabilirim ama böyle bir vaktim yok. Japon arabalarından sağlamı, sahibi yormayanı yok. Fransız arabasından çok bir şey beklemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ilk aşamada Clio alsam nasıl olur 850k bandına. Hem acemiliğimi atmak hem maddi yönden yükümü azaltmak hem de hızlı satılan bir araç olmasından dolayı ileride yükseltmek amaçlı.

Ne dersiniz hocam

Hocam benim size farklı bir tavsiyem olacak. Bu tip konularda araba gibi yüksek meblalar ödenecek ürünlerde ne kadar çok insana danışırsanız o kadar çok kafanız karışır ve finalde yaptığınız seçim içinize asla sinmez ve aklınız diğerinde kalır. Aklınıza hangisi yatıyorsa ona yönelin kimseye sormayın kendiniz tecrübe edin.

Hocam, kesinlikle City. İlk arabanız da olacağı için Japon sağlamlığı size daha uygun. Rutin bakım haricinde size sanayi yolu göstermez. Ayrıca o bütçelerde Clio alırsanız daha yaşlı bir araba almış olacaksınız. City modelinin daha genç ve modelli alınabilmesi de ekstra cabası. City aslında B+ gibi bir sınıf, yani aşırı büyük değil.

Hocam, kesinlikle City. İlk arabanız da olacağı için Japon sağlamlığı size daha uygun. Rutin bakım haricinde size sanayi yolu göstermez. Ayrıca o bütçelerde Clio alırsanız daha yaşlı bir araba almış olacaksınız. City modelinin daha genç ve modelli alınabilmesi de ekstra cabası. City aslında b+ gibi bir sınıf, yani aşırı büyük değil.

Pekı sızce kılometre cok sıkıntı mıdır Honda citylerde. Boyası dahi olmayan 2. el araçlar var ağır hasarı vs olmayan faklat 120 bin 140 bin kilometrelerde. Fiyatları 1M 1m 50k civarı.

Pekı sızce kılometre cok sıkıntı mıdır Honda citylerde. Boyası dahi olmayan 2. el araçlar var ağır hasarı vs olmayan faklat 120 bin 140 bin kilometrelerde. Fiyatları 1M 1m 50k civarı.

Peki, 120-140 bin kilometre civarında olanlar kaç yaşında? Mesela 2 yaşında bir araç 140 bin kilometre civarındaysa bu fazladır. Bazı parçalar ömrünü tamamladığı için bu da önemli bir kriterdir.