Yapmayın şöyle arkadaşlar, bu kadar acımasız yaklaşmayın. Muhtemelen konu sahibi arkadaşın forumda paylaştıklarından, fikirlerinden pek hoşlanmadığınız için eleştirinin dozunu biraz kaçırıyorsunuz. Bu da eleştiriyi samimi yapmaz, kişisel bir hale getirir.
Kaldı ki eleştirinin samimi ve objektif olabilmesi için de ürünü alıp okumak lazım. Ürünün konusu, sayfa sayısı, kişinin kendisini "yazar" olarak nitelemesi vs. gibi kriterler yeterli değil. Hem ne var bunda? Kendisine "yazar" demesi onun sadece iyi ve masum bir motivasyonu. Bir şeyleri hayal etmeden, motivasyon sağlamadan onlara ulaşamazsınız. Üstelik en azından "yazar" olmayan kişilerden daha çok yazar diyebiliriz arkadaş için, en azından bir ürün üretmiş ve bunu yayımlama cesareti göstermiş. 1, her zaman 0'dan büyüktür.
Arkadaş ilgi duyduğu bir alana yönelik kendince bir şey üretmiş ve kendisini daha da geliştirmek istiyor. Belki devamı gelecek, belki de gelmeyecek. Bu tamamen onun motivasyonuna bağlı. Heyecanını paylaşmış bir insanın acımasızca motivasyonunu kırmaya hiç gerek yok.
Kendisini takip etmiyorum ama bazı konularda denk geldiğim fikirlerini, paylaşımlarını ben de beğenmiyorum. Ama bu durum onun kalbini kırmamı, acımasızca eleştirmemi gerektirmiyor. Gerçekten objektif bir şekilde eleştirmek istiyorsak, alalım kitabı okuyalım, çok basit.
Seni tebrik ediyorum kardeşim, hayırlı olsun. Eğer hayalinde varsa, umarım kendini daha da geliştirir, daha çok üretirsin. Canını sıkma, motivasyonunu düşürme.