Bütçe
5.000-15.000 TL

Flexy

Başarılı
Yer
Türkiye
Özelliklerini aşağıda bıraktığım 2,5 yıl önce itopya'dan alınmış bir bir sistemim var. Artık sistem bana çok yetmemeye başladı. İlk aldığım zamanlar oynadığım her oyunu en yüksekte açıyordu ancak şu an düşük ayarlarda CS2 oynarken bile limit olarak belirlediğim 144FPS'e çıkamıyor. Şu an biraz param var artı olarak yazın B sınıfı ehliyet almak için çalışacağım kalan parayla da sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum.

Sizce yapılacak en mantıklı yükseltme nasıl olur? Bunu bütün sistem, klavye, mouse, kulaklık, monitör dahil olarak soruyorum. Ayrıca genel olarak ekipmanlarımdaki sorunları söyleyeyim. Kulaklığımın kablolarında temassızlık var bazen sağ kulaktan ses gelmiyor. Monitörümün sağ taraflarında ekranda darbe kaynaklı çizikler var. Klavye bazı tuşları arada hiç çalışmıyor ancak vurunca sorun uzun süreli düzeliyor genelde.
Bütçe ne diye sormayın dediğim gibi bende tam olarak bilmiyorum 10-15k çıkarabilirim herhalde. Siz genel olarak öncelik sırasında bir şeyleri yazarsanız bütçemin yettiği kadarını alırım, şimdiden teşekkür ediyorum.

Özelliklerini aşağıda bıraktığım 2,5 yıl önce İtopya'dan alınmış bir bir sistemim var. Artık sistem bana çok yetmemeye başladı. İlk aldığım zamanlar oynadığım her oyunu en yüksekte açıyordu ancak şu an düşük ayarlarda CS2 oynarken bile limit olarak belirlediğim 144FPS'e çıkamıyor. Şu an biraz param var artı olarak yazın b sınıfı ehliyet almak için çalışacağım kalan parayla da sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum.

Sizce yapılacak en mantıklı yükseltme nasıl olur? Bunu bütün sistem, klavye, mouse, kulaklık, monitör dahil olarak soruyorum. Ayrıca genel olarak ekipmanlarımdaki sorunları söyleyeyim. Kulaklığımın kablolarında temassızlık var bazen sağ kulaktan ses gelmiyor. Monitörümün sağ taraflarında ekranda darbe kaynaklı çizikler var. Klavye bazı tuşları arada hiç çalışmıyor ancak vurunca sorun uzun süreli düzeliyor genelde.
Bütçe ne diye sormayın dediğim gibi bende tam olarak bilmiyorum 10-15k çıkarabilirim herhalde. Siz genel olarak öncelik sırasında bir şeyleri yazarsanız bütçemin yettiği kadarını alırım, şimdiden teşekkür ediyorum.

Hocam önceliğiniz işlemci olsun bence.

Hikaye tabanlı güzel grafikli oyunları da çok oynadığım için genelde ekran kartı %100 görüyor işlemci çok düşük kalıyor. Ekran kartı daha mantıklı olmaz mı o açıdan?

Hocam orada CS2 dediğiniz için işlemci dedim ancak i3 12100F artık çok eskimedimi bence artık i5 altına düşmemek lazım ekran kartı olarak da 4000 serisi tercih edin bence. Ekran kartı ve işlemci değişince PSU da lazım 600-650W yeter diye düşünüyorum.

Özelliklerini aşağıda bıraktığım 2,5 yıl önce İtopya'dan alınmış bir bir sistemim var. Artık sistem bana çok yetmemeye başladı. İlk aldığım zamanlar oynadığım her oyunu en yüksekte açıyordu ancak şu an düşük ayarlarda CS2 oynarken bile limit olarak belirlediğim 144FPS'e çıkamıyor. Şu an biraz param var artı olarak yazın B sınıfı ehliyet almak için çalışacağım kalan parayla da sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum.

Kesinlikle GPU. 3050 oldukca igrenc bir GPU.

Ardindan CPU, RAM, Motherboard uclusu. Yeni AMD/Intel platformlaruna gecis. Tek basina asla CPU degistirme. Hem anakartin giris seviyesi hem de DDR4 bir sistemdesin.

Ben olsam ikinci el A770/B580alip yine ikinci el 7500F+B760/A620 MB+16/32GB DDR5 alirdim. 23K civarlarında tutabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hikaye tabanlı güzel grafikli oyunları da çok oynadığım için genelde ekran kartı %100 görüyor işlemci çok düşük kalıyor. Ekran kartı daha mantıklı olmaz mı o açıdan?

Alacağınız ekran kartı da işlemci beslemediği sürece tam güçte kullanılmayacak. İşlemci her türlü daha mantıklı.

Eğer biraz daha para birikirse B650, R5 7500F ve 16 opsiyonlu şekilde 32 GB DDR5 RAM çekilir. Ekran kartı da alacaksanız ucuzunu bulmadığınız sürece RTX 40 serisini almayın. Size önerim B580 olur, VRAM avantajından dolayı.

Siz ilk geliştirmek istediğiniz yeri seçin. Ancak bunu hedef doğrultusunda yapın. Siz bize konu başında fps oyunundan bahsederseniz işlemci öneririz tabii.

Herkes farklı bir şey demiş çok kafam karıştı :D. Şöyle diyeyim sistemi her türlü konuda kullanıyorum; video editleme, FPS oyunları, hikaye oyunları, platform oyunları... Genel olarak ekran kartı çok ısınıyor ve çok az performans veriyor gibi geliyor, nerdeyse her oyunda %100 kullanım yapıyor ama işlemci aşırı düşük seviyelerde oluyor.

Platform degistirmeyecekseniz 14400F alinmali oncelikle, 2. el de olabilir. BIOS guncellemek gerekebilir. Sonra ekran karti, yine 2. el 3060 Ti. En son RAM ekleyebilirsiniz. Cok fazla harcamadan sistem epey guncellenmis olur. Parcalari da satabilirseniz maliyet bir hayli duser. Toplam 8K maliyet ile guncellenir tahminim.

Son düzenleme:
Orada her şeyden önce bir PSU değişimi şart, sonrasında ekran kartı ve işlemci şeklinde yavaş yavaş değişime gidilebilir.