@EFI Shell, var hocam. Maalesef çoğumuz bilmiyor veya göremedik. Hatta bir ara Gigabyte olması lazım. Hibrit EFI ile gelmişti. UEFI desteği sorulduğunda ise maalesef hüsrandı. Hatta kendi forumlarında yer alan ifadeye biraz gülmüştüm. "Hibrit EFI sahtedir, UEFI değildir" diye yazıyordu.
Award BIOS'a EDK1 (çünkü EFI 1.10'luydu) entegre edilmiş gibi bir şeydi. Sanırım USB'den değil de sadece DVD'den UEFI olarak boot edebiliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
@EFI Shell, hocam ben 2. nesil Intel laptop kullanmıştım. AMD ekran kartı vardı ve UEFI destekli değildi. Ama BIOS da UEFI destekli değildi. Bazen Intel de olsan sözün geçmiyor demek ki :D

Hayır, bu yanlış bilgi. 2.nesilden itibaren her üründe zorunlu bir şey UEFI.

MSI Pro H81m VD model anakartım vardı. ASRock H81 anakartları da incelerseniz BIOS menülerinden bile fark belli. Plug&play yazısı görmemiştim, benimkinde vardı.

Yıllar önce Asus Prime B450M-A II anakartımı aldıktan ve EFI kaynaklarını okumaya başladıktan sonra UEFI ile ilgili deneyim kazanmaya başladım. Daha sonra ise Windows 7’yi hem saf UEFI modunda hem de ReBAR açık şekilde kullanmanın bir yöntemini keşfetmiş oldum.

Asus Prime B450M-A II anakartıma sahip olmadan önceki tüm sistemlerimde Legacy Bios kullandım.

Capture.webp
Capturee.webp

@EFI Shell, hocam ben 2. nesil Intel laptop kullanmıştım. AMD ekran kartı vardı ve UEFI destekli değildi. Ama BIOS da UEFI destekli değildi. Bazen Intel de olsan sözün geçmiyor demek ki :D

MSI Pro H81m VD model anakartım vardı. ASRock H81 anakartları da incelerseniz BIOS menülerinden bile fark belli. Plug&play yazısı görmemiştim, benimkinde vardı.
Hayır, UEFI'li. Sadece modlayarak aktif etmen gerekiyor.

@Darth AMD, acaba hangi ASRock modeli? Karşıma çıkan H81m modelinde AMI UEFI legal BIOS yazıyor. H81 olup da UEFI desteği olmaması gerçekten de çok zor.
Kaynak:

Hocam EFI Shell isimli arkadaş dediği zaman baktım model bulamadım. Eğer mining anakart yaptılarsa belki ona denk gelmiş olabilirim. Ya da arayüzden kaynaklı Legacy demiş olabilirim hafızamda kalan bilgi olduğu için yanlış olabilir. İddia edemem bu yüzden.