Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CGS

Becerikli
Sisteminiz Legacy olsaydı CSM kapatıp Windows'u açamazdınız (hatta Windows Boot Manager diye bir EFI ismi de olmazdı), bunu msinfo32 üzerinden görebilirsiniz.Eki Görüntüle 98557

CSM kapatınca zaten açılmıyor sistem, sadece boot için konuşuyorum. Boot optionda M.2 SSD seçilmiyor sadece bende CSM seçtiğim zaman temiz kurulum yapıp sistemi açıyorum. UEFI seçtiğim zaman tekrar kurulum yapıp sistemi bir daha açıyorum. Windows Boot Manager kısmına bir şey diyemem ama bu Rufus kullanarak istediğim UEFI modunu nasıl kurabilirim? Ve dediğim gibi sistemi biosran UEFI olarak sistemi seçip Media Creation Tool'dan kurulum yapınca Windows Boot Manager ile Boot ediyor. Rufuz ile UEFI olarak hazırlasam kurulumu yapsam Samsung EVO 970 EVO Plus ile boot yapabilir miyim bunu öğrenmeye çalışıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CSM kapatınca zaten açılmıyor sistem, sadece boot için konuşuyorum.

O zaman oradaki Windows Boot Manager önceki kurduğunuz Windows'a ait oluyor (sisteminizde başka bir disk takılı mı?)

Ama bu rufuz kullanarak istediğim UEFI modunu nasıl kurabilirim?

1731566121340.webp

Bu 3 tarafı buradaki gibi seçerseniz UEFI modunda kurulum yapabilirsiniz.

Çözüm
O zaman oradaki Windows Boot Manager önceki kurduğunuz Windows'a ait oluyor (sisteminizde başka bir disk takılı mı?)

Eki Görüntüle 98559

Bu 3 tarafı buradaki gibi seçerseniz UEFI modunda kurulum yapabilirsiniz.

Evet bir adet M.2 NVMe SSD, bir adet HDD ve bir adet SSD daha takılı, şimdi eve geçiyorum temiz bir kurulum yapmayı hedefliyorum. Bilgisayar zaten şu an UEFI modunda, flash bellek, boot penceresinde UEFI olarak gözükmekte orada da bir sıkıntı yok. Tek sıkıntımız kaldı Tüm HDD ve SSDlerin boot kalıntılarını temizleyip sadece M.2 SSD üzerinden Windows'u boot etmek. Burası en kolay adım diye düşünüyorum. Bu arada hocam size teşekkür ederim yazdıklarımdan bir siz anlıyorsunuz. Bazı arkadaşlar hiçbir şey anlamadıklarını söylüyorlar bende kendimden şüphe ediyordum. Sıkıntı benden kaynaklanmıyormuş onu anlamış olduk. Bakın ne güzel de anlaşıyoruz değil mi? Çözüme de az kaldı. Bence iletişim karşılıklı kurulmaya çalışıldığında sağlıklı oluyor. Birisi senden bir şey anlamıyorum diyorsa ve dalga geçmeye çalışıyorsa işte orası da karşı tarafın sorunu, benlik bir durum yok. Ben kendimi gayet iyi ifade ettiğimi düşünüyorum fotoğraf ve video atmaya hiç de gerek duymuyorum.

Neyse, sizden ricam şu; HDD, SSD ve M.2 NVMe SSD içerisindeki boot kalıntılarını Shift F10 tuşu ile Select disk ve clean komutları ile mi silebilirim? Yoksa benim bilmediğim başka bir yolu mu var? Onun dışında zaten biçimlendir seçenekleri, disk bölme sırasında aktif değil. Biçimlendiremiyorum yani. Sadece Windows kuracağım diski bölüp mü devam edeyim? Yoksa diğer diskleri de böleyim mi? Ben genelde 3 diski de bölüp (birincil) yapıp öyle ilerlerim. Ama ayrılmamış alan olarak devam et derseniz, öyle devam edeceğim.

Neyse, sizden ricamşu; HDD, SSD ve M2 NVME SSD içerisindeki boot kalıntılarını shift f10 tuşu ile ve Select disk, clean komutları ile mi silebilirim?
Evet, eğer 100MB'lık dosya bölümleri hala HDD üzerinde bulunuyorsa clean ile bütün diski sildiğiniz için o da silinecek.
Yukarıda söylediğim şeyin dışında bir de bu yazılar NVRAM üzerinde kayıtlı durabiliyor, yani eğer hala orada Windows Boot Manager görürseniz buradaki videoda gösterilen gibi silmeniz gerekecek (bunu kurulumdan önce yapmanız faydalı).

Onun dışında zaten biçimlendir seçenekleri aktif değil sadece windows kuracağım diski bölüp mü devam edeyim? Yoksa diğer diskleri de böleyim mi? Ben genelde 3 diski de bölüp (birincil) yapıp öyle ilerlerim. Ama ayrılmamış alan olarak devam et dersemiz öyle devam edeceğim.
Diğer disklerde dosyalarınız varsa yedekleyin, diski clean yapıp sıfırdan birincil bölüm oluşturun (ayrıca diğer diskleri de NVME gibi GPT formatında ayarlarsanız istediğiniz kadar birincil bölüm oluşturabilirsiniz).
Evet bir adet m2 nvme ssd, bir adet hdd ve bir adet ssd daha takılı, şimdi eve geçiyorum temiz bir kurulum yapmayı hedefliyorum. Bilgisayar zaten şu an UEFI modunda, Flaş bellek, boot penceresinde UEFI olarak gözükmekte orada da bir sıkıntı yok. Tek sıkıntımız kaldı Tüm HDD ve SSD lerin boot kalıntılarını temizleyip sadece m.2 ssd üzerinden windowsu boot etmek. Burası en kolay adım diye düşünüyorum
Evet, kurulum sırasında NVME diskinizi GPT formatına çevirip diğer takılı olan diskleri de clean yapabilirsiniz, kurulumdan sonra Disk Yönetimi üzerinden yeni bölüm oluşturabilirsiniz.
Bu arada hocam size teşekkür ederim yazdıklarımdan bir siz anlıyorsunuz. Bazı arkadaşlar hiçbir şey anlamadıklarını söylüyorlar bende kendimden şüphe ediyordum. Sıkıntı benden kaynaklanmıyormuş onu anlamış olduk. Bakın ne güzel de anlaşıyoruz değil mi?
Doğruyu konuşmak gerekirse başta diğer diskleri de belirtmiş olsaydınız muhtemelen herkes rahatça anlayabilirdi :P.
Ben kendimi gayet iyi ifade ettiğimi düşünüyorum fotoğraf ve video atmaya hiçte gerek duymuyorum.
Konuyu oluşturduğunuz gün zaten yapmanız gereken talimatları söyledim, kafa karışıklığı yarattığımı düşünmüyorum :P.

Son düzenleme:
Evet, eğer 100MB'lık dosya bölümleri hala HDD üzerinde bulunuyorsa clean ile bütün diski sildiğiniz için o da silinecek.

Yukarıda söylediğim şeyin dışında bir de bu yazılar NVRAM üzerinde kayıtlı durabiliyor, yani eğer hala orada Windows Boot Manager görürseniz buradaki videoda gösterilen gibi silmeniz gerekecek (bunu kurulumdan önce yapmanız faydalı).

Diğer disklerde dosyalarınız varsa yedekleyin, diski clean yapıp sıfırdan birincil bölüm oluşturun (ayrıca diğer diskleri de NVME gibi GPT formatında ayarlarsanız istediğiniz kadar birincil bölüm oluşturabilirsiniz).

Evet, kurulum sırasında NVME diskinizi GPT formatına çevirip diğer takılı olan diskleri de clean yapabilirsiniz, kurulumdan sonra Disk Yönetimi üzerinden yeni bölüm oluşturabilirsiniz.

Doğruyu konuşmak gerekirse başta diğer diskleri de belirtmiş olsaydınız muhtemelen herkes rahatça anlayabilirdi :P.

Konuyu oluşturduğunuz gün zaten yapmanız gereken talimatları söyledim, kafa karışıklığı yarattığımı düşünmüyorum :P.

Doğru bu konuda size hak verdim suçumu kabul ediyorum, şimdi gbt’ye sadace nvme ssd’yi çevireceğim değil mi? Diğer diskleri de çevireyim mi? Shift f10 covert gbt ile yapabilirim değil mi?

@Jennifer, olmadı hocam hala aynı sorun devam ediyor.

Son düzenleme: