İlk UEFI deneyiminiz nasıldı?

Award BIOS'a EDK1 (çünkü EFI 1.10'luydu) entegre edilmiş gibi bir şeydi. Sanırım USB'den değil de sadece DVD'den UEFI olarak boot edebiliyordu.

@Darth AMD, Haswell 4. nesil. Bu nesil zaten UEFI desteği sunuyor.

H81 olup ASRock gibi markalar bazı modellerde bu desteği sunmamış. Ben H81 gibi kötü bir chipset kullanıyordum. Z87/97 olsaydı AM5'e geçmezdim. Buradan 4790K'a selam olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
@EFI Shell, hocam ben 2. nesil Intel laptop kullanmıştım. AMD ekran kartı vardı ve UEFI destekli değildi. Ama BIOS da UEFI destekli değildi. Bazen Intel de olsan sözün geçmiyor demek ki

Hayır, bu yanlış bilgi. 2.nesilden itibaren her üründe zorunlu bir şey UEFI.

MSI Pro H81m VD model anakartım vardı. ASRock H81 anakartları da incelerseniz BIOS menülerinden bile fark belli. Plug&play yazısı görmemiştim, benimkinde vardı.

Yıllar önce Asus Prime B450M-A II anakartımı aldıktan ve EFI kaynaklarını okumaya başladıktan sonra UEFI ile ilgili deneyim kazanmaya başladım. Daha sonra ise Windows 7’yi hem saf UEFI modunda hem de ReBAR açık şekilde kullanmanın bir yöntemini keşfetmiş oldum.

Asus Prime B450M-A II anakartıma sahip olmadan önceki tüm sistemlerimde Legacy Bios kullandım.

Hayır, UEFI'li. Sadece modlayarak aktif etmen gerekiyor.

@Darth AMD, acaba hangi ASRock modeli? Karşıma çıkan H81m modelinde AMI UEFI legal BIOS yazıyor. H81 olup da UEFI desteği olmaması gerçekten de çok zor.
Kaynak:

Hocam EFI Shell isimli arkadaş dediği zaman baktım model bulamadım. Eğer mining anakart yaptılarsa belki ona denk gelmiş olabilirim. Ya da arayüzden kaynaklı Legacy demiş olabilirim hafızamda kalan bilgi olduğu için yanlış olabilir. İddia edemem bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…