Win7Power

Çalışkan
Bir siteden bir ikon paketi indirdim. Ben "imageres.dll" beklerken dosyanın uzantısı "imageres.dll.mun" olarak geldi. Farkları neler? Uzantıları aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir siteden bir ikon paketi indirdim. Ben "imageres.dll" beklerken dosyanın uzantısı "imageres.dll.mun" olarak geldi. Farkları neler? Uzantıları aydınlatırsanız sevinirim.
- imageres.dll: Bu dosya, Windows işletim sistemi içerisinde yer alan ve çeşitli sistem ikonları, grafikler ve arayüz bileşenlerini içeren bir dinamik bağlantı kitaplığıdır (DLL - Dynamic Link Library). Bu dosya, sistemin ikonlarının ve resimlerinin tutulduğu asıl dosyadır. Windows'un çeşitli bileşenleri bu dosyadan ikonları alır.

- imageres.dll.mun: Bu dosya uzantısı, genellikle ikonik resimlerin veya kaynakların dil ve yerelleştirme ile alakalı olduğunu gösterir. ".mun" uzantısı, muhtemelen bir "münhasır" dosya veya belirli bir uygulama ya da sistem için özel bir biçim anlamına gelebilir; ancak bu uzantının tam tanımını yapmak daha karmaşık olabilir. Genel olarak, bu dosya, bir dil veya yerelleştirme paketiyle ilişkilidir ve belirli bir ikonu veya görüntüyü farklı bir dil veya sürüm için özelleştirebilir.

Özetle:
  • imageres.dll: Temel ikon ve resim dosyası.
  • imageres.dll.mun: Yerelleştirilmiş veya özel ikon dosyası.

Eğer bu dosyaların nasıl kullanılacağı veya bir sorun yaşayıp yaşamadığınız hakkında daha fazla bilgi isterseniz, lütfen ek detay sağlayın.

Gorselleştirme yapacaksan;
Çok fark var DLL yerinemun eklersen Explorer çöker dikkat!!
Format atmak zorunda kalırsın DLL dosyaları W 10 da sytem 32 de.
Windows 11 de System DLL.mun System reseurces te.
Bazı ozel icon dosyaları vardır, sonu DLL.mun.res.
Bunları res silip DLL.mun yapmak için reshacker 2018 ile Windows'un DLL.mun içine atılır, ızantı silip kurma vs vs.
Dediğim gibi Explorer çöker.
Bu işlerde acemi iseniz dikkatli olun.
Konuyla ilgili D arivde ayrıntılı konu yapmıştım.
Ornek:

Dosya Ekleri

• IMG_2059.webp
    IMG_2059.webp
    605,5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_2058.webp
    IMG_2058.webp
    429,7 KB · Görüntüleme: 20
Gorselleştirme yapacaksan;
Çok fark var DLL yerinemun eklersen Explorer çöker dikkat!!
Format atmak zorunda kalırsın DLL dosyaları W 10 da sytem 32 de.
Windows 11 de System DLL.mun System reseurces te.
Bazı ozel icon dosyaları vardır, sonu DLL.mun.res.
Bunları res silip DLL.mun yapmak için reshacker 2018 ile Windows'un DLL.mun içine atılır, ızantı silip kurma vs vs.
Dediğim gibi Explorer çöker.
Bu işlerde acemi iseniz dikkatli olun.
Konuyla ilgili D arivde ayrıntılı konu yapmıştım.
Ornek:
Bilgiler için teşekkürler