erdym
Üstün
Dostum 1. olasılığın olması aşırı yüksek fakat 2. olasılık pek olası gözükmüyor 2. olasılıkta yaparsa mağaza çalışanları yapabilir ki o da çok zor güvenlik bandı var çünkü.
Dostum meselemiz IMEI attırmak değil buraya kadar okeyiz bizim asıl meselemiz çalıntı IMEI'ler ekstra olarak bu çalıntı IMEI'ler yüzünden iki tarafta mağdur oluyor senin IMEI attırmaktan kastığın yasal olmayan yollarla ise senin yüzünden bir kişi mağdur oluyor.
Benim yüzümden kimse mağdur olmuyor mesajımı tekrar oku istersen. Çalıntı IMEI atanların geneli mülteci ve geri kafalı tipler. Ben zaten kendi parasını vererek aldığım bozuk bir telefonun IMEI'sini attım ve o telefonu parçalayıp kimse IMEI çalmasın diye çekmeceme koydum. Aklı olanda böyle yapar yoksa devlet 2 cihazı tek IMEI kullanıyor diye tespit edip IMEI'yi kayıt dışı bırakıyor. Şu an bizim buradaki esnafların çoğu da bozuk ve kırık telefonlarla bu işi yapıyor kırığıda talep edersen bazıları veriyor.
Yine mağdur olmazsın gidip şikayette bulunup faturaların ve cihazın sana ait olduğuna dair belgelerle telefon IMEI'si tekrar açılabiliyor. Çalınan telefonumda bizzat bunu yaşadım.