Hardware offloadı aç öyle dene.
Evet yapay zekaya sorup onu az önce yaptım. Dediğine göre.

"A" skoru ile "A+" arasındaki o ince fark, genellikle upload kısmındaki gecikmeden (Latency) kaynaklanıyor.

Screenshot_27.webp
Screenshot_28.webp

Son düzenleme:
Offloading ayarını kapat ve bbr algoritması kullan uploaddaki gecikmeyi düzeltir Gemini'ye sor o anlatır.
Yaptım hocam ama A+ olmadı. İlginçtir TurkNet'in modeminde A+ olmuştu. Belki gündüz akşam farkı vardır, bilemiyorum. Çok bir önemi yokmuş gerçi yapay zeka öyle diyor.

Bu arada Samsung M52 ile hız testi yaptım, 425 civarlarını aşamadım. Ama PC'deki anakartın Wi-Fi'si ile deneyince download 530, upload 827'ye çıktı. Biraz yapay zekanın ayarlamasıyla. 1 oda yanda modem bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptım hocam ama a+ olmadı. İlginçtir TurkNet'in modeminde a+ olmuştu. Belki gündüz akşam farkı vardır bilemiyorum. Çok bir önemi yokmuş gerçi yapay zeka öyle diyor.

Bu arada Samsung M52 ile hız testi yaptım 425 civarlarını aşamadım. Ama PC'deki anakartın Wi-Fi'si ile deneyince download 530 upload 827'ye çıktı. Biraz yapay zekanın ayarlamasıyla. 1 oda yanda modem bu arada.

Sadece BBR mı var? Şu an öyleyse HW offload'ı da açıp dener misin?

Sadece BBR mı var? Şu an öyleyse HW offload'ı da açıp dener misin?
O hep açık hocam. Şu an A dayım. ikisi arasında fark pek yok diyor. SQM ile de düşürmeye çalıştım. Ama upload fazla düşünce A+ oluyor o zaman anlamı kalmıyor. O yüzden + işini bıraktım.

Başka ne yapabilirim onları araştırıyorum. Adblock yüklü sadece şu an.

O hep açık hocam. Şu an a dayım. İkisi arasında fark pek yok diyor. SQM ile de düşürmeye çalıştım. Ama upload fazla düşünce a+ oluyor o zaman anlamı kalmıyor. O yüzden + işini bıraktım.

Başka ne yapabilirim onları araştırıyorum. AdBlock yüklü sadece şu an.

Zapret olabilir, onun dışında aklıma başka bir şey gelmiyor.

@Batina Software Offloading açıp luci-irqbalance paketini kurup SQM ayarı ile dener misin?
Software yapınca hız direk düşüyor zaten 700 lere o yüzden hardware yaptım. Neyse A da kalsın şimdilik. SQM ile oynadıkça saçmalıyor çünkü. Yapay zekada büyük batırıyor bu konuda. 1 saat uğraştırır dönüp dolaşıp aynı şeyleri yaptırır :)

Arkadaşlar konu dışı ama Superonline fiber kullanıcısıyım yeni OpenWrt destekli TP-Link AX 23 aldım PPPoE şifrem var ama internete bağlanamıyorum yardımcı olabilir misiniz?

@Batina @NYTMARE