EtiH

Çalışkan
Merhaba. Arch Linux kullanıyorum. Sistem açılıyor ancak Hyprland oturumu düzgün çalışmıyor. Terminal açılmıyor, kısayollar çalışmıyor ve masaüstü davranışı bozuk görünüyor. TTY'ye (Ctrl+Alt+F4) geçebiliyor ve oradan sistem üzerinde işlem yapabiliyorum.

Ayrıca BIOS, takılı olan USB aygıtını algılamıyor. USB içinde Ventoy bulunuyor ve daha önce çalışıyordu.

Sistemde UEFI mod aktif ve disk şu anda GPT olarak biçimlendirilmiş durumda.

Ek olarak, Windows 10 ISO dosyasını USB'ye yazdırmam gerekiyor ancak mevcut durumda Impression ISO'yu yazdırmaya çalıştığında "Klasör yerel olmadığı için yerleştirilemiyor." şeklinde hata veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Arch Linux kullanıyorum. Sistem açılıyor ancak Hyprland oturumu düzgün çalışmıyor. Terminal açılmıyor, kısayollar çalışmıyor ve masaüstü davranışı bozuk görünüyor. Tty'ye (CTRL+alt+F4) geçebiliyor ve oradan sistem üzerinde işlem yapabiliyorum.

Ayrıca BIOS, takılı olan USB aygıtını algılamıyor. USB içinde Ventoy bulunuyor ve daha önce çalışıyordu.

Sistemde UEFI mod aktif ve disk şu anda GPT olarak biçimlendirilmiş durumda.

Ek olarak, Windows 10 ISO dosyasını USB'ye yazdırmam gerekiyor ancak mevcut durumda ımpression ISO'yu yazdırmaya çalıştığında "klasör yerel olmadığı için yerleştirilemiyor." şeklinde hata veriyor.

ISO dosyasını, harici diskten ya da USB'den değil, bilgisayarın kendi “ev” klasörüne örnek olarak indirilenler'e taşı. Yani ISO dosyası sistemin yerel diski üzerinde olsa iyi olur. Sonra ımpression'u açıp oradan bu yeni konum seçerek yazdır.
Bu adımı yapınca klasör yerel olmadığı için yerleştirilemiyor hatası kesin olarak ortadan kalkar diye tahmin ediyorum.

ISO dosyasını, harici diskten ya da USB'den değil, bilgisayarın kendi “ev” klasörüne örnek olarak indirilenler'e taşı. Yani ISO dosyası sistemin yerel diski üzerinde olsa iyi olur. Sonra ımpression'u açıp oradan bu yeni konum seçerek yazdır.
Bu adımı yapınca klasör yerel olmadığı için yerleştirilemiyor hatası kesin olarak ortadan kalkar diye tahmin ediyorum.

Deneyip yazacağım.

@SpeedBeast34, kurulum ekranina kadar geldim ancak bu sefer USB'yi görmüyor Windows galiba

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 17623630314585878972028405715241.webp
    17623630314585878972028405715241.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 42

BIOS'tan Secure Boot kapalı ve UEFI only aktif olduğundan emin ol. Ona bak.
Windows 10 ISO'yu seç.
Bölüm düzeni: GPT.
Hedef sistem: UEFI.
Dosya sistemi: NTFS.
Bir de BIOS'tan VMD'yi kontrol et varsa PC markası ne ise oda diskleri göstermez açık ise kapat onu varsa.

VMD varsa bunu dene

BIOS'tan Secure Boot kapalı ve UEFI only aktif olduğundan emin ol. Ona bak.
Windows 10 ISO'yu seç.
Bölüm düzeni: GPT.
Hedef sistem: UEFI.
Dosya sistemi: NTFS.
Bir de BIOS'tan VMD'yi kontrol et varsa PC markası ne ise oda diskleri göstermez açık ise kapat onu varsa.

Secure Boot kapali BIOS'da UEFI only diye bir secenek bulamadim aynı şekil VMD'yi de.