Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Şimdi bir troll çıkar imzasına saçma sapan bir GIF, bir fotoğraf koyar diye yapmıyorlar, öyle bir durum da olabilir.

İmzalarda yasak olan başka şeyler de var zaten Çınar bey. Bir sosyal medya adresimizi yazınca da yasaklanıyoruz mesela. Ekstra bir iş yükü oluşuyor mu :)

Geçerli sebepler duysam da, bir topluluk platformunun topluluk için olmasını beklerdim :)

Olumlu oy alan konu önerilerinin çoğunda geçerli kabul edebileceğimiz neden bile yok. İmza kısmına yazı fontu getirmesen bile renk seçimi getirmenin ne gibi zararı olur anlamadım.

Burası sözde Technopat'tan farklı olacaktı. Orada mantıklı ve olumlu oy almış öneri konuları uygulanmayı beklerken, XenForo 2.2.15 bile daha gelmemişken buraya gelmemizin asıl sebebi Technopat'ın ve kitlesinin eskisi gibi olmamasıydı (Recep Baltaş'a destek için gelmedim şahsen ama kendisini severim).

Buraya gelerek iyi ettim diyorum bi' yandan kitlesi iyi, +18 iğrenç konular yok ve saçma cezalar veren moderatör yok. Fakat iş önerilere gelince bazı konularda uygulanması gereken konuları gerekçe kabul edilmeyecek sebepler belirterek uygulamıyorlar.

@Stereo.Luigi99 hocamız "IS ve tarayıcı ikonları değişmeli" konusu açtı, olumlu oy almasına rağmen uygulanmaya alınmadı. Bunun üzerine ben de aynı benzer konuyu açtım, @Leo hocamız "planlanıyor" kısmına aldı.

İlla bazı şeylerin uygulanması için neden uğraşıyoruz anlamadım. Öneri mantıklı ise "Planlanıyor" koy, bizi de uğraştırma. Ayrıca imza kısmına GIF olayı nereden çıktı?

@Emile A239 hocamız güzel bir şekilde, net ve kısa şekilde "İmza kısmına yazı fontu ve renk seçenekleri eklensin." demiş. Önerisini sonuna kadar destekliyorum.

Geçenlerde konu açıldı "Arama yaparken harf sınırı kaldırılmalı" diye. Orada değerli @Enes3078 hocamız "Bahsi geçen özellik ElasticSearch ile ancak eklenebilir" derken @Leo hocamız ise "Bu harf sınırının iyi sebepleri var, bu yüzden değiştiremeyiz." dedi.

Yöneticilerin birbirinden haberi yok galiba, birisi mesajında ilerisi için "Planlanıyor" derken diğeri ise direkt "Planlanmıyor" diyor. Bu konuya da açıklık getirilirse sevinirim.

Saygısızlık olarak değil, eleştiri olarak yazdım. Kimseyi kötüleme veya karalama gibi bir niyetimin olmadığını da belirtmek isterim. Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat iş önerilere gelince bazı konularda uygulanması gereken konuları gerekçe kabul edilmeyecek sebepler belirterek uygulamıyorlar.
Listelerseniz tekrar değerlendirmeye alalım.
@Stereo.Luigi99 hocamız IS ve tarayıcı ikonları değişmeli konusu açtı olumlu oy almasına rağmen uygulanmaya alınmadı. Bunun üzerine bende aynı benzer konuyu açtım @Leo hocamız "planlanıyor" kısmına aldı.
Öncelikler değiştiği için bir ay önce yapmayı planlamadığımız bir şeyi, şimdi yapmayı düşünebiliyoruz. Sınırlı kaynaklarımız var (özellikle zaman açısından) ve bu da bizi en yüksek verimi alacağımız işleri yapmaya itiyor. Yapacağız dedik mi, dedik. O hâlde yapılacak.

Daha neyin peşinden gittiğinizi anlayamadım açıkçası. Lüzumsuz bir sabırsızlığınız ve agresifliğiniz var.
İlla bazı şeylerin uygulanması için neden uğraşıyoruz anlamadım.
Uğraştığınız bir şeyi listelerseniz cevaplayabiliriz.
Öneri mantıklı ise "planlanıyor" koy bizi de uğraştırma.
Bir şeyin mantıklı olup olmadığını yönetim olarak biz belirliyoruz zira uygulayacak ve ardından doğuracağı her türlü pozitif ve negatif sonucu yüklenecek olan bizleriz. Ayrıca siz arka planda olan hiçbir şeyi bilmezken, neyin mantıklı olup olmadığına nasıl karar verebiliyorsunuz? Kulağa güzel gelen her şeyi uygulamak mümkün değil. Ek olarak burada üslubunuzun çirkinleştiğini not düşeyim.
Yöneticilerin birbirinden haberi yok galiba birisi mesajında ilerisi için "planlanıyor" derken diğeri ise direk "planlanmıyor" diyor. Bu konuya da açıklık getirilirse sevinirim.
Ben kısa vadeli bakıp, hemen umutları kesmeyi tercih ediyorum. Böyle yapmadığımızda, şimdi burada olduğu gibi "hani yapılacaktı yapmadınız" işine dönüyor ve suçlu çıkan biz oluyoruz. ES sistemi ay sonunda da gelebilir, birkaç ay sonra da gelebilir.

Biraz sakinleşmenizi ve ortamın tadını çıkarmanızı öneririm. Keskin sirke küpüne zarar.

Olumlu oy almasına rağmen öneri uygulamaya geçirilemez tarzında bir kuralımız söz konusu değil. Ayrıca yöneticilerin birbirinden haberi yok değil, doğru olanı tercih eden biri var. Bir özellik istenir ve yapılabilir denir fakat bu özelliğin gerçekten yapılması gerekir mi orası tartışılır. O tarayıcı ikonları mevzusunu mesela ben yapmam, yapamam hatta. Nedeni de Windows 11'in user agent tespit sisteminin saçmalığı ve geliştiricisinin bile bunu umursamayışı. Yapılabiliyorsa, yapılabileceğine inanılıyorsa önünü kestiğim yok.

ElasticSearch gelene kadar o sınıra elleyemem, sunucumuza büyük bir yük olur çünkü. ElasticSearch için de oturup dalga konusu haline gelmiş ve ağza takılmış olan "XenForo 2.3'ü bekleyeceğiz" lafını söylemiyorum farkındaysanız. Ben paylaşımlı hostu kullandığımızdan dolayı henüz gelemeyeceğini dile getiriyorum. Gereksiz yere kavga çıkarmaya gerek yok, burada ben sorumlu kişi olarak olabilecek her kararı değerlendirmek durumundayım.

XenForo'nun kaynak kodlarını değişerek sıfırdan bir forum bile oluşturabilirsiniz, peki bunda yer alacak değişiklikleri neye göre belirleyeceğiz? İşte tam burada her şeyi detaylıca düşünen bir yönetim gerekiyor. Yapılan her sınırlandırma sürekliliği ve forum düzenini sağlamaya yönelik, emin olun. O kadar da takmayın derim :)