Anlamadım?Bu safsata. İddia sahibi sensin. İddia sahibi olmayınca inanç olmuyor.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Hydra
Yetkin
- Makaleler
- 1
Düz normal Ateist olunca tanrının bilinebileceği konusunda cevap vermiyorsun sadece tanrı yok diyorsun. Tanrı yok deyince iddia sahibi olmuyorsun. İddia sahibi olmayınca iddian olmadığı için hazırdan argümanın oluyor. İddia sahibi sensin diye. Fakat bu en güçsüz argümanlardan biri ama iddian olmadığı için iddian yanlışlanamıyor çünkü iddian yok. İnançta olmuyor çünkü inancın olduğunu iddia etmiyor ve inanç tanımıyla uyuşmuyor. Fakat güçlü ateist veya hümanist ateist olursa evet buna inanç diyebilirsin.
Müslümanım ama okudukça dinimin benden istediği sadece inanmak işini yapmakta zorlandığımı fark ettim. Şimdilik pek çok şeyi göz ardı ediyorum ama deistliğe doğru bir yönelim var gibi...
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyuyan Sincap
Üstün
Agnostisizm.
- Makaleler
- 1
Eğer öyle bir şey olsa hangi tanrıya tapacağını düşünmene gerek yok. Baş tanrıya tapmış olursun mantıken. Diğerlerini yaratan da o çünkü. "neden diğer işlerle uğraşacak tanrılar yaratsın" dediniz. Ben de size şöyle söyleyeyim, neden yaratmasın? Eğer düzensizlik olurdu diyeceksen de şöyle diyeyim. Baş tanrı, farklı işleri yapmaları için tanrılar yaratsa ve o tanrılar baş tanrının kurallarına göre yaptıkları şeyleri yapsalar düzensizlik nerede nasıl olacak?
Peki bir takım kurallara uyan veya birisine itaat eden bir cisim/şahıs nasıl tanrı olabiliyor?
Bilmem onu o şekilde bir inancı olan birine sorabilirsin. Ben agnostiğim.Peki bir takım kurallara uyan veya birisine itaat eden bir cisim/şahıs nasıl tanrı olabiliyor?
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.