İnancınız nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4828
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 121
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok tanrılı olsa kime tapacağız? Baş tanrıya mı öyle işlere uğraşan tanrılara mı?

Şu an nasıl hem Tanrıya hem de meleklere inanıyorsan o zaman da yine hepsine inanacaksın.

günah sevap yazmakla yükümlüdür.

Sadece şu cümlen bile cahilliğini belli etti. Ben de sana şunu sorayım. Allah günah sevap yazma gibi küçük bir işten aciz mi de melek yapmış bu basit iş için? Ben de yazarım günahı sevabı.

İslam'ı araştır gel.

Hayatında Kuran okumadığına yemin ederim ama gelip bana boş yapıyorsun.

Ayrıca dediğiniz örnekte, hayvan işleriyle başka tanrı vb. uğraşsın demişsiniz, böyle bir şey var o da melekler, doğa olayları ilgili ilgilenen meleklerde var.

Tamam işte, ha melek ha yardımcı tanrı diyorum sana da kime laf anlatıyoruz? Sana laf atmaktansa Mistral Mendil'e laf anlatsam haklısın abi derdi.

Melekler, Allah'ın yardımcısıdır

Diğer Tanrılar da Baş Tanrının yardımcısıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Noldu cevap veremeyince bu kadar mı diyorsun?
Ben vereyim cevap.
Eğer öyle bir şey olsa hangi tanrıya tapacağını düşünmene gerek yok. Baş tanrıya tapmış olursun mantıken. Diğerlerini yaratan da o çünkü. "Neden diğer işlerle uğraşacak tanrılar yaratsın" dediniz. Ben de size şöyle söyleyeyim, Neden yaratmasın? Eğer düzensizlik olurdu diyeceksen de şöyle diyeyim. Baş tanrı, farklı işleri yapmaları için tanrılar yaratsa ve o tanrılar baş tanrının kurallarına göre yaptıkları şeyleri yapsalar düzensizlik nerede nasıl olacak?

Melekler, Allah'ın yardımcısıdır ki, günah sevap yazmakla yükümlüdür.
Tamam işte aynı şey. Biz melek yerine diğer tanrılar diyoruz sadece. Sadece adı değişiyor. Madem bize "Tanrının gücü yeterken neden başka tanrılar" yaratsın diyorsun, o zaman tanrının gücü yeterken neden günah sevap yazmakla uğraşan melekleri yarattı?

Tanrı dediğin kişi zaten her şeyi yönetebilecek bir kudrete ve güce sahip. Başkalarına ihtiyacı yok, her şeyi yönetmek onu zorlamaz.
O zaman neden sırf günah sevap yazması için melekleri yarattı? Gücü yetmiyor muydu günah sevap yazmaya?

Yahu hocam anlamazlar boşver. Zaten gerçek müslüman olsaydı da Kuran'ı okumuş olsaydı bu tartışmaya girmezdi bizimle. Bir de yok korktun mu yok cevap veremedin yok araştır da gel diyor. Bu verdiğimiz cevaplara da ortaokul seviyesi laflar atacak. Ben şahsen bir başka metin yazarak kendimi yormayacağım. Gerek yok. Baştaki Tanrı kendine yardım etmesi için bir takım varlıklar yaratıyor iki senaryoda da. Bu yardımcıların tüm özellikleri tıpatıp aynı. Senaryolar tıpatıp aynı. Aradaki tek fark bu baş Tanrı bir senaryoda yardımcılarının adını da Bilmem ne Tanrısı şu Tanrısı bu Tanrısı koymuş. Diğer senaryodaki Tanrı ise bilmem ne meleği şu meleği bu meleği koymuş. Değişen tek şey isim ama nasıl oluyorsa ilk senaryodaki dünya düzensiz, diğeri ahenk içinde bunlara göre. Cidden komikler. Hayatında tek sayfa Kuran okumamıştır.

İslam'a göre Meleklerin yaratılmasındaki amaç, Allah'a yardım etmek değil ona kulluk edip ibadet etmeleri. Sizin düşüncenize göre öyle olabilir, herkes sebepsiz yere birbirine saldırdı bu konuda şu anda. Ben buna inanıyorum, herkes istediğine inansın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…