Deizm.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Silverback Gorilla
Üstün
İslam.Şu anda 14 yaşımdayım ve yaklaşık 1 yıldır ateistim. Ateist olmamın nedeni Kur'an'ın bilim ile çelişmesi, ayetlerin birbiri ile çelişmesi durumlarından dolayı ateist oldum. Peki sizin inancınız nedir, neye inanıyorsunuz?
Hocalarım, çok iyisiniz ama Müslümanlık bir inanç değildir. İslam bir inançtır. Yani Müslümanım değil de İslam'a inanıyorum demek daha mantıklı.
Şu anda 14 yaşımdayım ve yaklaşık 1 yıldır ateistim. Ateist olmamın nedeni Kur'an'ın bilim ile çelişmesi, ayetlerin birbiri ile çelişmesi durumlarından dolayı ateist oldum. Peki sizin inancınız nedir, neye inanıyorsunuz?
Müslümanım. @Silverback Gorilla hocamın dediği gibi Müslümanlık bir inanç değil. Bu yüzden İslam.
Yok..
- Makaleler
- 5
İslam. Bir yaratıcının kesinlikle vâr olduğunu düşünüyorum. Ama birden fazla tanrı olsaydı da bu sefer düzensizlik hakim olurdu. Bu sebeple tek bir tanrının olduğuna inanıyorum. Semavi dinler arasında bana en mantıklı gelen de İslam'dı. Ki zaten doğuştan Müslümanım.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
İslam'a inanıyorum. Müminim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Silverback Gorilla
Üstün
İslam. Bir yaratıcının kesinlikle vâr olduğunu düşünüyorum. Ama birden fazla tanrı olsaydı da bu sefer düzensizlik hakim olurdu. Bu sebeple tek bir tanrının olduğuna inanıyorum. Semavi dinler arasında bana en mantıklı gelen de İslam'dı. Ki zaten doğuştan Müslümanım.
Hayatımda gördüğüm en iyi açıklamalardan. Zaten İslam'da da böyle anlatılıyor.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Ama neden düzensizlik olsun ki? Çok Tanrılı dinlere bakınca görüyoruz ki bir tane Asıl Tanrı var. Onun sözü geçiyor. Diğer Tanrıların da kendi sorumlulukları var. Atıyorum gök tanrısı gökyüzünü ve hava olaylarını kontrol eder. Hayvan tanrısı hayvanlarla ilgilenir gibi gibi... İslam ve semavi dinlerde de melekler yok mu? Ha melekler ha diğer tanrılar. Fark yok. Aşırı saçma bir açıklama. Ayrıca neden mantıklı geliyor İslam sana? Diğer Semavi'ler neden mantıksız?
Ezbere kelimeler yerine şu inancınızı sağlam bir temele oturtsanız İslam alemi olarak Dünya'ya hükmederiz ama nerede? Anca kulaktan dolma böyle saçma sapan argümanlar.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.