İncehesap'tan ASUS ROG STRIX XG27ACMG model monitör satın aldım. Üründe sorun olduğunu fark ettiğim için garanti/servis süreci başlattım. Ürün distribütöre gönderildi ancak “sorun bulunamadı” denilerek geri gönderildi.
Buraya kadar tamam ama asıl problem şurada başlıyor:
Ürünü iade etmek istediğimi açıkça belirtmeme rağmen süreç sürekli uzatılıyor.
Satıcı topu distribütöre, atıyor.
Net bir iade/çözüm sunulmuyor, sürekli “incelemede / dönüş yapılacak” şeklinde oyalanıyorum.
Bu süreç yüzünden yasal iade sürem fiilen boşa düşürülmüş oldu
Tüketici olarak ayıplı mal ve iade hakkım varken, satıcının bu şekilde süreci uzatmasını doğru bulmuyorum. Konu ile ilgili Tüketici Hakem Heyeti başvurusu da yaptım.
Benzer durumu yaşayan oldu mu?
Sizce bu noktada izlenmesi gereken başka bir yol var mı?
Hayatımda bunlar kadar ilgisiz destek birimi görmedim. Aynı sorunu olan iki ürün yolladım ücret iadesi için. Gelişme olmadığı için servisi aradım, servis; "İncehesap bize ulaştı ve müşteri ücret iadesi değil, değişim istiyor" dedi. İncehesap elinde stok olmadığı ve ücret iadesi de yapmamak için benim adıma yanlış beyan iletmişler. Servise durumu açıklayınca diğer ürünün ücret iadesi giriyorum o zaman dedi ve onun iadesini alabildim. Değişim yapılan ürünü de İncehesap kargoyu teslim almayacağımı bildirmeme rağmen 1 aydır bana kargolayıp duruyor. Destek kayıtlarını da "ürünün 14 günlük...
Hayatımda bunlar kadar ilgisiz destek birimi görmedim. Aynı sorunu olan iki ürün yolladım ücret iadesi için. Gelişme olmadığı için servisi aradım, servis; "İncehesap bize ulaştı ve müşteri ücret iadesi değil, değişim istiyor" dedi. İncehesap elinde stok olmadığı ve ücret iadesi de yapmamak için benim adıma yanlış beyan iletmişler. Servise durumu açıklayınca diğer ürünün ücret iadesi giriyorum o zaman dedi ve onun iadesini alabildim. Değişim yapılan ürünü de İncehesap kargoyu teslim almayacağımı bildirmeme rağmen 1 aydır bana kargolayıp duruyor. Destek kayıtlarını da "ürünün 14 günlük...
Hocam bu süreçte ne yapacağız şimdi tekrar gönderdim monitörü iade istedim şimdi de diyorlar günü dolmuş? Dedim servis sürecinden dolayı doldu sonra dediler servis sonucunuzu bekliyoruz. THH başvurdum sonuç ne zaman çıkar merak ediyorum.
E hocam THH başvurdum attım mailden dönüş yapmadılar hala İncehesap attım maillerine bakalım ne olacak.
Hocam bu süreçte ne yapacağız şimdi tekrar gönderdim monitörü iade istedim şimdi de diyorlar günü dolmuş? Dedim servis sürecinden dolayı doldu sonra dediler servis sonucunuzu bekliyoruz. THH başvurdum sonuç ne zaman çıkar merak ediyorum.
Ürün: ASUS 27" ROG Swift PG27UCDM 0.03ms 240Hz 4K OLED Gaming Monitor
Merhaba arkadaşlar.
1 ay önce Vatan Bilgisayar'dan almış olduğum ASUS PG27UCDM OLED monitörümü birkaç gündür kullanmıyordum. Bugün açtığımda sol tarafta 1 adet yeşil piksel olduğunu fark ettim.
ASUS müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, "5 adet ve üstü piksel arızalarında değişim yapabildiklerini" belirttiler. Yine de e-posta ile fotoğrafları iletmemi istediler.
60 bin TL'ye aldığım, henüz 1 aylık ve toplam çalışma saati 100 saati geçmeyen üst seviye bir monitörde böyle bir sorun olması ve değişim yapılmaması kabul...
Buradaki sorunum var. Heyete nasıl başvuracağım acaba.