SametBey7

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

İncehesap'tan ASUS ROG STRIX XG27ACMG model monitör satın aldım. Üründe sorun olduğunu fark ettiğim için garanti/servis süreci başlattım. Ürün distribütöre gönderildi ancak “sorun bulunamadı” denilerek geri gönderildi.

Buraya kadar tamam ama asıl problem şurada başlıyor:

• Ürünü iade etmek istediğimi açıkça belirtmeme rağmen süreç sürekli uzatılıyor.
  • Satıcı topu distribütöre, atıyor.
  • Net bir iade/çözüm sunulmuyor, sürekli “incelemede / dönüş yapılacak” şeklinde oyalanıyorum.
  • Bu süreç yüzünden yasal iade sürem fiilen boşa düşürülmüş oldu

Tüketici olarak ayıplı mal ve iade hakkım varken, satıcının bu şekilde süreci uzatmasını doğru bulmuyorum. Konu ile ilgili Tüketici Hakem Heyeti başvurusu da yaptım.

Benzer durumu yaşayan oldu mu?
Sizce bu noktada izlenmesi gereken başka bir yol var mı?

Gelişme olursa buradan paylaşacağım.

Olmaz mı bana da ayıplı mal geldiği için misli değiştirmediler para istediler dava düşürmem için ürün gönderdiler...

Olmaz mı bana da ayıplı mal geldiği için misli değiştirmediler para istediler dava düşürmem için ürün gönderdiler...

E hocam THH başvurdum attım mailden dönüş yapmadılar hala :D İncehesap attım maillerine bakalım ne olacak.

Hocam bu süreçte ne yapacağız şimdi tekrar gönderdim monitörü iade istedim şimdi de diyorlar günü dolmuş? Dedim servis sürecinden dolayı doldu sonra dediler servis sonucunuzu bekliyoruz. THH başvurdum sonuç ne zaman çıkar merak ediyorum.

Dosya Ekleri

• 1768247099374.webp
    1768247099374.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
E hocam THH başvurdum attım mailden dönüş yapmadılar hala :D İncehesap attım maillerine bakalım ne olacak.

Hocam bu süreçte ne yapacağız şimdi tekrar gönderdim monitörü iade istedim şimdi de diyorlar günü dolmuş? Dedim servis sürecinden dolayı doldu sonra dediler servis sonucunuzu bekliyoruz. THH başvurdum sonuç ne zaman çıkar merak ediyorum.

3 ay olacak bekliyorum ben sen düşün.

Buradaki sorunum var. Heyete nasıl başvuracağım acaba.