Bütçe
100.000 TL

barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
Uzun bir aradan sonra ilk defa kendime özel evde kullanacağım ufak bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce genellikle iş amaçlı kullandığım render odaklı sistemlerim vardı ve son 2 yıldır ise sadece ofisteki makinelerle çalıştım. Şimdi ise evde %70 iş odaklı, %30 ise oyun odaklı yeni bir sistem arayışındayım. Yaklaşık minimum 3-5 sene upgrade etmeden kullanırım diye düşünüyorum.

Bu yüzden Intel işlemci tercih ettim, çünkü render gibi çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde işlemci gücüne fazlasıyla ihtiyacım oluyor. Ekran kartında asıl hedefim 5080 modeliydi fakat bütçem sınırlı olduğu için şimdilik 5070Ti 16GB seçtim. Sıvı soğutma istemedim. Açıkçası küçük kasa istiyorum, içinde boru görmek istemiyorum, sağlam bir hava soğutma işimi görür diye düşünüyorum. Anakart tarafında ise Colorful marka seçtim çünkü fiyat olarak uygun fakat açıkçası marka hakkında pek bir tecrübem yok, biraz tereddütlerim var. Asus Prime serisi bir anakarta yükseltebilirim gerekirse ama "Sağlamdır." derseniz alabilirim, özellikle bu noktada fikirlerinize açığım. Sistemi İncehesap’tan alma sebebim ise bilgisayarı toplamakla uğraşmak istemiyorum, hazır şekilde kurulu gönderiyorlar ve bu pratik geliyor.

Sizce bu sistem mantıklı mı? Özellikle anakart tercihim hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu şekilde hazır sistem olarak alabileceğim mini sistem önerisinde bulunabilirsiniz.

Sistemin Linki: https://www.incehesap.com/oyun-bilg...691-1_67608-1_73034-1_64226-1_82031-1_71955-1

1759916525050.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@LH44 hocam uygunsa toplar ya da @20424

Ben şuan telefondayın işteyim toplayamadım. 4K oyun oynayacaksanız Intel Core Ultra mantıklı ama 2K ve 1080p için AMD işlemci lazım.
Bu bütçede AMD toplamak saçma geliyor bana sorarsanız. 9800X3D 8 çekirdekli, 265K 20 çekirdekli. Kullanıcı zaten iş ağırlıklı olacağı söylemiş, bence 265K alması doğru.

O işlemci ile o anakart ayar tutmaz. Çok özensiz toplanmış sistem, sıkıntı.

Bu anakart nasıl sence? Buna yükseltebilirim.

Render için 9950X tarzı bir işlemci alın. İntel'e bulaşmayın. Çok dengesiz olmuş.
RTX 5080'e yükseltseydim 285K alırdım ya da 9950X ancak 5070Ti için 265K dengesiz mi sizce?
Bu bütçede AMD toplamak saçma geliyor bana sorarsanız. 9800X3D 8 çekirdekli, 265K 20 çekirdekli. Kullanıcı zaten iş ağırlıklı olacağı söylemiş, bence 265K alması doğru.
Benden aynen böyle düşündüğüm için Intel tercih ettim.

Uzun bir aradan sonra ilk defa kendime özel evde kullanacağım ufak bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce genellikle iş amaçlı kullandığım render odaklı sistemlerim vardı ve son 2 yıldır ise sadece ofisteki makinelerle çalıştım. Şimdi ise evde %70 iş odaklı, %30 ise oyun odaklı yeni bir sistem arayışındayım. Yaklaşık minimum 3-5 sene upgrade etmeden kullanırım diye düşünüyorum.

Bu yüzden Intel işlemci tercih ettim, çünkü render gibi çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde işlemci gücüne fazlasıyla ihtiyacım oluyor. Ekran kartında asıl hedefim 5080 modeliydi fakat bütçem sınırlı olduğu için şimdilik 5070 Ti 16 GB seçtim. Sıvı soğutma istemedim. Açıkçası küçük kasa istiyorum, içinde boru görmek istemiyorum, sağlam bir hava soğutma işimi görür diye düşünüyorum. Anakart tarafında ise Colorful marka seçtim çünkü fiyat olarak uygun fakat açıkçası marka hakkında pek bir tecrübem yok, biraz tereddütlerim var. ASUS Prime serisi bir anakarta yükseltebilirim gerekirse ama "Sağlamdır." derseniz alabilirim, özellikle bu noktada fikirlerinize açığım. Sistemi İncehesap'tan alma sebebim ise bilgisayarı toplamakla uğraşmak istemiyorum, hazır şekilde kurulu gönderiyorlar ve bu pratik geliyor.

Sizce bu sistem mantıklı mı? Özellikle anakart tercihim hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu şekilde hazır sistem olarak alabileceğim mini sistem önerisinde bulunabilirsiniz.

Sistemin Linki: https://www.incehesap.com/oyun-bilg...691-1_67608-1_73034-1_64226-1_82031-1_71955-1

Eki Görüntüle 190902

İş için 265k tercih edilebilir ama diğer parçaların baştan aşağı düzenlenmesi lazım, F/P parçalar ile maliyet bayağı düşer.

Kendim birleştirirm derseniz parça parça öneride bulunayım.