Bu anakart nasıl sence? Buna yükseltebilirim.
MSI Colorful'dan iyidir, Intel Ultra serisi kullanmak zorundaysan; Gigabyte Aorus, ASUS TUF serisi daha iyi olur senin için. Sen yine de @20424'i bekle.
Bu anakart nasıl sence? Buna yükseltebilirim.
Aslında ucuza kaçmak gibi bir niyetim yoktu bu yüzden sağlam ve kaliteli bileşenler tercih ettim. Açık konuşmak gerekirse, bu sistemi aldıktan sonra uzun süre sorunsuz şekilde kullanmak, sadece bakım ve temizlik dışında içini açmaya ihtiyaç duymamak istiyorum. Dolayısıyla seçtiğim tüm parçalar dayanıklı ve güvenilir olsun istedim. SSD konusunda da daha önce deneyip memnun kaldığım bir modeli tekrar kullanmayı tercih ettim.Diğer parçaları kast ettim. PSU overpriced, SSD yakın fiyata daha iyisi alınabilir. Soğutucuda bayağı overpriced.
Colorful zaten içime sinmemişti...İşlemciye O.C yapmayı düşünmüyorsanız ortalama B860 işinizi görür, Colorful dışında.
Açıkçası artık sistem toplama işinden biraz sıkıldım ama sanırım sonunda yine kendim toplayacağım gibi görünüyor, başka seçenek kalmadı gibi. Parçaları ayrı ayrı paylaşırsanız, toplamak benim için sorun olmaz. Sadece sistemin kompakt ve küçük olmasını istiyorum, özellikle "Lian Li Dan Case A3" gibi, kesinlikle büyük bir kasa düşünmüyorum. Bir de sistem siyah olursa çok hoşuma gider. 5070Ti ve 265K'nın üzerine çıkmamıza gerek yok.İş için 265k tercih edilebilir ama diğer parçaların baştan aşağı düzenlenmesi lazım, F/P parçalar ile maliyet bayağı düşer.
Kendim birleştirirm derseniz parça parça öneride bulunayım.
Açıkçası AMD işlemcileri genel olarak tercih ediyorum fakat bütçe ve benim gibi “iş odaklı” kullanım söz konusu olduğunda Intel işlemciler gerçekten avantaj sağlıyor. Örneğin işyerimizde 9950X ve 5080'li bir sistemi tam 6 gün 18 saat aralıksız renderda kullanıyoruz, performansı gerçekten muazzam. Benim kullanım senaryomda ise 265K çok daha makul bir seçenek oluyor.@barcaxsto hocam Intel fanboyuyum ben de ancak AM5'ten beri AMD tarafındayım.
Intel 13. - 14. Nesilde çuvalladı. Arrow Lake (core ultra) sorunlar ve eksikler bitmek bilmedi. Artı olarak soket değişecek.
Intel'i yükseltme imkanınız olmayacak. Ben olsam bütçeyi arttırıp 9950x canavarını alırdım. İş görmediğinde de mesela 2 nesil veya en son AM5 nesline geçer 10 yıl anakart değiştirmezdim iş için bile olsa.
Intel soketi değiştirmeyecek olsa Core Ultra'da kalın derdim ama siz bilirsiniz.
@michaelscofield hocamınn 9950x önerisine katılıyorum.
@20424 hocam soket ömrü için AM5 demez misiniz?
DRAM'lı bir model tercih etmek çok daha doğru olur. PSU fiyatını hak eden bir PSU değil.SSD konusunda da daha önce deneyip memnun kaldığım bir modeli tekrar kullanmayı tercih
İşlemci 265K kalabilir. Bütçe dahilinde mantıklı bir işlemci.Uzun bir aradan sonra ilk defa kendime özel evde kullanacağım ufak bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce genellikle iş amaçlı kullandığım render odaklı sistemlerim vardı ve son 2 yıldır ise sadece ofisteki makinelerle çalıştım. Şimdi ise evde %70 iş odaklı, %30 ise oyun odaklı yeni bir sistem arayışındayım. Yaklaşık minimum 3-5 sene upgrade etmeden kullanırım diye düşünüyorum.
Bu yüzden Intel işlemci tercih ettim, çünkü render gibi çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde işlemci gücüne fazlasıyla ihtiyacım oluyor. Ekran kartında asıl hedefim 5080 modeliydi fakat bütçem sınırlı olduğu için şimdilik 5070Ti 16GB seçtim. Sıvı soğutma istemedim. Açıkçası küçük kasa istiyorum, içinde boru görmek istemiyorum, sağlam bir hava soğutma işimi görür diye düşünüyorum. Anakart tarafında ise Colorful marka seçtim çünkü fiyat olarak uygun fakat açıkçası marka hakkında pek bir tecrübem yok, biraz tereddütlerim var. Asus Prime serisi bir anakarta yükseltebilirim gerekirse ama "Sağlamdır." derseniz alabilirim, özellikle bu noktada fikirlerinize açığım. Sistemi İncehesap’tan alma sebebim ise bilgisayarı toplamakla uğraşmak istemiyorum, hazır şekilde kurulu gönderiyorlar ve bu pratik geliyor.
Sizce bu sistem mantıklı mı? Özellikle anakart tercihim hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu şekilde hazır sistem olarak alabileceğim mini sistem önerisinde bulunabilirsiniz.
Sistemin Linki: https://www.incehesap.com/oyun-bilg...691-1_67608-1_73034-1_64226-1_82031-1_71955-1
Eki Görüntüle 190902
Eğer size uygunsa tek tek toplama sistem önerebilirim(z).Uzun bir aradan sonra ilk defa kendime özel evde kullanacağım ufak bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce genellikle iş amaçlı kullandığım render odaklı sistemlerim vardı ve son 2 yıldır ise sadece ofisteki makinelerle çalıştım. Şimdi ise evde %70 iş odaklı, %30 ise oyun odaklı yeni bir sistem arayışındayım. Yaklaşık minimum 3-5 sene upgrade etmeden kullanırım diye düşünüyorum.
Bu yüzden Intel işlemci tercih ettim, çünkü render gibi çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde işlemci gücüne fazlasıyla ihtiyacım oluyor. Ekran kartında asıl hedefim 5080 modeliydi fakat bütçem sınırlı olduğu için şimdilik 5070Ti 16GB seçtim. Sıvı soğutma istemedim. Açıkçası küçük kasa istiyorum, içinde boru görmek istemiyorum, sağlam bir hava soğutma işimi görür diye düşünüyorum. Anakart tarafında ise Colorful marka seçtim çünkü fiyat olarak uygun fakat açıkçası marka hakkında pek bir tecrübem yok, biraz tereddütlerim var. Asus Prime serisi bir anakarta yükseltebilirim gerekirse ama "Sağlamdır." derseniz alabilirim, özellikle bu noktada fikirlerinize açığım. Sistemi İncehesap’tan alma sebebim ise bilgisayarı toplamakla uğraşmak istemiyorum, hazır şekilde kurulu gönderiyorlar ve bu pratik geliyor.
Sizce bu sistem mantıklı mı? Özellikle anakart tercihim hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu şekilde hazır sistem olarak alabileceğim mini sistem önerisinde bulunabilirsiniz.
Sistemin Linki: https://www.incehesap.com/oyun-bilg...691-1_67608-1_73034-1_64226-1_82031-1_71955-1
Eki Görüntüle 190902
İşlemci 265k kalabilir. Bütçe dahilinde mantıklı bir işlemci.
Anakartın değiştirilmesi lazım. Yoğun kullanımda bayılır o kart.
RAM pahalı. 11.000 bandında KLEVV ve XPG modelleri mevcut.
Ekran kartı parasının modeli.
G3'ten ziyade, Exceria Pro, KC3000, S70, M480Pro, MP600 Pro vs. seçilmesi daha iyi olur.
Kasa kişisek zevklere bağlı bir parça zaten. Hava akışı iyi olsun yeterli.
PSU, olarak raijintek cratos alınabilir. Bir diğer seçenek enermax D. F. X. Serisi.
Yoğun kullanım için hava soğutma yetersiz kalır.
Şu modeli düşünün: https://www.epey.com/islemci-sogutucu/lian-li-galahad-ii-lite-performance-360.html
Bir tık üstüne bu da var: https://www.epey.com/islemci-sogutucu/lian-li-galahad-ii-trinity-performance-360.html
Fiyatına aldanmayın, gaming gecesi'nde 6.0000TL'ye satıldı.
Eğer size uygunda tek tek toplama sistem önerebilirim(Z).
Şu an pek müsait değilim. O sebeple attığınız sistem bazında öneri yaptım.
Onlarıda belirttim.PSU ve kasa da değişmeli. Sıvı soğutucu alınır o üzerindeki hava soğutma parasına.