Bütçe
100.000 TL
Onları da belirttim.

PSU olarak; öncelikli raijintek önerdim.
Sıvı soğutma olarak; Lian Li Lite ve Trinity performance modellerini önerdim.
Kasa; kişisel zevklere bağlı bir parça. Sistem sığdıktan sonra ve hava akışıda çok kötü değilse pek önemli değil ne aldığı. Gidip de no name alsın demiyorum tabii. 😃

Benim bildirim gelmesi yazıları görmem uzun sürer ping/ms 900 idare et :cool:

@barcaxsto,

İşlemci.
Anakart.
RAM.
Ekran kartı.
SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

Kalite odaklı bu şekilde sistem olabilir, 95 bin civarı tutuyor.
O değil de 95K ya sağlam 4K sistemi çıkmıyormuş. Kendim bir ekran kartına 78K verince fark ettim 😅😅

@barcaxsto,

İşlemci.
Anakart.
RAM.
Ekran kartı.
SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

Hocam, desteğiniz için teşekkür ederim. Aslında tek tek parça seçmek yerine hazır bir sistem almak istiyordum fakat sonunda yine eski usul, kendi toplama yöntemime dönecek gibiyim. Yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.
O değil de 95K ya sağlam 4K sistemi çıkmıyormuş. Kendim bir ekran kartına 78K verince fark ettim 😅😅
Allahtan oyun için almıyorum alsam bile 4K monitörüm yok. 😅

Uzun bir aradan sonra ilk defa kendime özel evde kullanacağım ufak bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce genellikle iş amaçlı kullandığım render odaklı sistemlerim vardı ve son 2 yıldır ise sadece ofisteki makinelerle çalıştım. Şimdi ise evde %70 iş odaklı, %30 ise oyun odaklı yeni bir sistem arayışındayım. Yaklaşık minimum 3-5 sene upgrade etmeden kullanırım diye düşünüyorum.

Bu yüzden Intel işlemci tercih ettim, çünkü render gibi çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde işlemci gücüne fazlasıyla ihtiyacım oluyor. Ekran kartında asıl hedefim 5080 modeliydi fakat bütçem sınırlı olduğu için şimdilik 5070 Ti 16 GB seçtim. Sıvı soğutma istemedim. Açıkçası küçük kasa istiyorum, içinde boru görmek istemiyorum, sağlam bir hava soğutma işimi görür diye düşünüyorum. Anakart tarafında ise Colorful marka seçtim çünkü fiyat olarak uygun fakat açıkçası marka hakkında pek bir tecrübem yok, biraz tereddütlerim var. ASUS Prime serisi bir anakarta yükseltebilirim gerekirse ama "sağlamdır." derseniz alabilirim, özellikle bu noktada fikirlerinize açığım. Sistemi İncehesap'tan alma sebebim ise bilgisayarı toplamakla uğraşmak istemiyorum, hazır şekilde kurulu gönderiyorlar ve bu pratik geliyor.

Sizce bu sistem mantıklı mı? Özellikle anakart tercihim hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu şekilde hazır sistem olarak alabileceğim mini sistem önerisinde bulunabilirsiniz.

Sistemin linki: https://www.incehesap.com/oyun-bilg...691-1_67608-1_73034-1_64226-1_82031-1_71955-1

Eki Görüntüle 190902

İşlemci sogutucusu pek olmamış çift kule daha düzgün bir sogutucuya yönelebilirsin sığar mı pek emin değilim Thermalright perless Assassin gibi bir sogutucu daha iyi olabilir ya da sığıyorsa ve stoktaysa Thermalright frost commander alabilirsin tabii pek sokta olmuyor bu sogutucu ayrıca ikisinin arasında birkaç derece fark var aradaki fiyat farkına değer mi pek emin değilim.

@barcaxsto,

İşlemci.
Anakart.
RAM.
Ekran kartı.
SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

Hocam perless Assassin attıgınız modelden daha iyi diye biliyorum bu sogutucuda daha fazla boru olsa da çok sıkışık konumlandırılmış.

Son düzenleme:
Hocam perless Assassin attıgınız modelden daha iyi diye biliyorum bu sogutucuda daha fazla boru olsa da çok sıkışık konumlandırılmış.
Peerless Assassin 140'lık modeli için doğru fkaat 120'lik modeli Phantom Spirit'e kıyasla daha gürültülü ve daha az performanslı.

Ayrıca Phantom Spirit SE sadece boy olarak kısa. TL ve SE aynı. SE daha fazla yerden kazandırıyor.

Hocam kasa olarak Lian Li O11 Air mini alabilirsin hava akışı çok iyi hem Power Supply hem de işlemci ve ekran kartı gibi parçalara çok iyi hava saglar üst arka tarafa 1 adet 140mm fan takmanı öneririm hava sirkülasyonunun daha iyi olması açısından. Kasa büyük bir kasada değil bence daha iyi bir tercih olur.

Peerless Assassin 140'lık modeli için doğru fkaat 120'lik modeli Phantom Spirit'e kıyasla daha gürültülü ve daha az performanslı.

Ayrıca Phantom spirit SE sadece boy olarak kısa. TL ve SE aynı. SE daha fazla yerden kazandırıyor.

Tamam hocam sağ olun bu arada neden 140 modelleri neredeyse hiç stoka girmiyor bir bilgin var mı?

Daha iyi değil, Phantom her konuda çok daha iyi.

Peerless Assassin 120.
Phantom spirit.
Frost spirit.
Peerless Assassin 140.
Phantom spirit EVO = Frost commander.

Sıralama böyle.

Son düzenleme: