- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
La incir toplamak yerine niye işedin?
Duş alırken ayak üzerinde attırınca cinler musallat olur diyorlardı. Bu cinlerin işi gücü yok hep bize musallat olacak.Batıl inançlara inanmayın. Bu bilgiler, 500 sene önce insanların kıçından oluşan bilgiler
Bu cinler üzerinden hep prim kasıyorlar zaten. Şikayetçi olmalılar(!)
IV.MURAT
Yetkin
Forumdaki "entel dantel" kesim bunun hurafe olduğunu düşünür ama malesef öyle değil. Bu din fark etmeksizin çoğu yerde de böyledir, incir ve ceviz ağaçları için "hunted" ifadesi sıkça kullanılır.
Gözlerimin önünde iki kişi bu ağarlardan meyve toplamaya çalışırken sıyrık bile olmayacak mesafeye düştü ve felç kalma riski vardı. Bir tanesi çivilerle ayakta duruyor.
Son düzenleme:
Batıl inanç diyebiliriz, kara kedilerin şanssızlık getireceği inancı gibi bir şey yani.
Bu konu ile mesajınızın alakasını bulamadım, araştırdığımda bulduğum şey Kur'an'da incir hakkında bir tek aynı isimdeki surede üzerine yemin edildiği. Haklı olmanız (?) yorumunuzun bu konuyla mantıksız olduğu gerçeğini değiştirmez.Annen ve baban inandıkları kitabı 1 kez açıp okusaydı bu yorumu yapmazlardı, gerçi açıp okusalardı inanmazlardı.
Bilimsel olarak kanıtlanmış olup olmadığına bakıyorsak bütün dinler yalan. Ben Kur'an'da cinlerden bahsedildiğini göstermek istedim.İstersen kurandan alıntı yap bilimsel kanıtı olmayan bir şeyin neyini kanıtlamak çalışıyorsun?
İncir ağacından çıkıp neyin var olup olmadığının tartışmasına girmeye hiç gerek yok bence
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.