Syntax

Üstün
Steam'de oyun indirirken aşırı dalgalı. 0-70mb/s arası gidiyor sürekli. Mesela az önce Steam'den Marvel Rivals indirmeye başladım 15dakikada %30 inebildi. Epic Games'ten indirince 10 dakikada indi. Sunucu değiştirmeyi denedim hepsinde aynı. Başta hızlı 5 saniye sonra geri 20'ye ve 0'a falan düşüyor.

Steam'de oyun indirirken aşırı dalgalı. 0-70mb/s arası gidiyor sürekli. Mesela az önce Steam'den Marvel Rivals indirmeye başladım 15dakikada %30 inebildi. Epic Games'ten indirince 10 dakikada indi. Sunucu değiştirmeyi denedim hepsinde aynı. Başta hızlı 5 saniye sonra geri 20'ye ve 0'a falan düşüyor.

Eğer sunucu değiştirmek vb. işe yaramadıysa servis sağlayıcınıza mesaj atmanızda fayda var. Arka planda bazen güncellenmesi gereken değerlerin güncellenememesi, veya ara anlaşmalı aktarma firmalarından dolayı sorun oluyor. (Örneğin Yurt dışı peering firması'nın steam ve epic aktarım hızı anlaşmaları farklı olabilir veya ikisine ayırdığı sunucu hızlarında sorun olabilir)

@Syntax, hangi interneti kullanıyorsunuz merak ettim?

TurkNet kullanıyorum.

Eğer sunucu değiştirmek vb. işe yaramadıysa servis sağlayıcınıza mesaj atmanızda fayda var. Arka planda bazen güncellenmesi gereken değerlerin güncellenememesi, veya ara anlaşmalı aktarma firmalarından dolayı sorun oluyor. (örneğin yurt dışı peering firması'nın Steam ve Epic aktarım hızı anlaşmaları farklı olabilir veya ikisine ayırdığı sunucu hızlarında sorun olabilir)

TurkNet forumunda önceden konu açmıştım. Steam kısıtlıyor deyip geçtiler. Bugün tekrar açacağım.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?