Küçükken 3 yıl boyunca ingilizce kursuna gittim ve okullarda ingilizce derslerine önem verdim. Öncelikle kelime öğrenmek gerekiyor anlamını bilmediğin kelimeleri anlayamazsın doğal olarak, bu yüzden önceliğin kelime öğrenmek daha sonrasında grammar öğrenmek olmalı ki bu kelimeleri doğru şekilde bir araya getirip doğru bir cümle kurabilesin. Bunları yapabilmeyi başardıktan sonra yapman gereken iki şey var, birincisi ingilizce film izleyerek listening geliştirmen ikincisi ise ingilizce konuşarak speaking i geliştirmen. Ben her ne kadar 3 yıl kursa gitmiş olup okulda da İngilizce derslerine ağırlık vermiş olsam da dinlediklerimi tam anlayamıyor konuşurken de akıcı konuşamıyordum. Bu iki sorunu da tam olarak dediğim gibi çözdüm. Filmleri dublajlı izlemeyi bıraktım ve oyun oynarken yabancıları tercih ederek sadece İngilizce konuşarak. Bunları yaptıktan sonra da dediğim gibi asıl farkı hissettim. Filmlerde veya müziklerde bazı yerleri kaçırsam da yabancı biriyle gündelik konuşmalar da konuşulanları çok iyi anlıyorum ve konuşmamda eskisine göre çok ama çok daha akıcı durumda. Benim yapabileceğim öneriler sırasıyla bu şekildedir.