5330

Deneyimli
Vampire Diaries alt yazısız orijinal dilinde izlemeyi çok istiyorum.

Şu an Duolingo kullanıyorum ama kurs almadan yeterli olur mu? Başka uygulama öneriniz varsa açığım. Yeni yeni öğreniyorum daha.

Galiba İngilizce, Türkçeden daha kolay. İngilizce düşünmek ve çevirmeden anlamak çok zor mu?

Değil. Filmleri Türkçe alt yazılı izle örneğin forumda Türkçe bir makaleyi İngilizceye çevirip okumayı dene sonra türkçelerine bak. Arada İngilizce bilmediğin ve merak ettiğin kelimeleri listele ezberle. İngilizce öğrenmek zor değil.

Dil iki türlü adamakıllı öğrenilir ya çocukluktan itibaren o dile maruz kalacaksın ya da o dili konuşanların arasında bulunacaksın. Yok kursa gitmeyle yok kelime ezberlemeyle bilmem neyle anca III eee aaa was cart curt diye konuşursun.

Bir dili bebeklikten öğrenmek en iyisi çünkü o zaman farkında olmadan bile öğreniyorsun. Şimdi ise öğrenmeyi çalışırsan zorlanırsınız.
Katılmıyorum. Konu sahibinin şevkini neden kırıyorsunuz? Bebeklik dönemimiz biteli çok oluyor, bu durumda kurmuş olduğunuz cümlenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Büyük yaşlarda öğrenmek isteyip de ana dili gibi bilen birçok insan var.

@5330, istedikten ve pes etmedikten sonra başaramayacağınız şey yok. Duolingo uygulaması işe yarayabilir, bunun dışında kurs da görebilirsin ama imkânınız yoksa kesinlikle şart olduğunu düşünmüyorum zira internette pek çok kaynak mevcut. Dil öğrenmek "çok zor" değildir, istedikten sonra her şey kolay hâle gelir. Başaracağına inanıyorum, sen de kendine inan ve yılma hiçbir zaman. Başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
Değil. Filmleri Türkçe alt yazılı izle örneğin forumda Türkçe bir makaleyi İngilizceye çevirip okumayı dene sonra türkçelerine bak. Arada İngilizce bilmediğin ve merak ettiğin kelimeleri listele ezberle. İngilizce öğrenmek zor değil.
Komple yanlış bir öğrenim şekli.
Yok kursa gitmeyle yok kelime ezberlemeyle bilmem neyle anca III eee aaa was cart curt diye konuşursun.
Bu da kısmen yanlış.

@5330 Hiçbir kursa gitmenize gerek yok. Duolingo başlangıç için gayet iyi bir uygulama oradan ilerleyebilirsiniz. Uygulama bulmanıza bile gerek yok. Duolingo'dan ilerledikten sonra internette tonlarca kaynak var. Sizin odaklanmanız gereken dinleme becerisi. İnternete "A1 Listening Passages/Exercises" yazarsanız birçok kaynak bulursunuz ve bu kaynaklar sizi gayet geliştirir. Seviyeniz ilerledikçe A2 ve B1 kaynaklara yönelebilirsiniz. Ayrıca İngilizce öğrenmek dedikleri kadar zor değil.

Vampire Diaries alt yazısız orijinal dilinde izlemeyi çok istiyorum.

Şu an Duolingo kullanıyorum ama kurs almadan yeterli olur mu? Başka uygulama öneriniz varsa açığım. Yeni yeni öğreniyorum daha.

Galiba İngilizce, Türkçeden daha kolay. İngilizce düşünmek ve çevirmeden anlamak çok zor mu?
Hocam gündelik hayatta ingilizce düşünecek kadar öğrenmek evet biraz zor. Ancak ikinci bir dil olarak su gibi konuşabilmek çok kolay bence.

Bir dili bebeklikten öğrenmek en iyisi çünkü o zaman farkında olmadan bile öğreniyorsun. Şimdi ise öğrenmeyi çalışırsan zorlanırsınız.

O kadar da zor gibi durmuyor açıkçası başlangıç aşamasından.

Katılmıyorum. Konu sahibinin şevkini neden kırıyorsunuz? Bebeklik dönemimiz biteli çok oluyor, bu durumda kurmuş olduğunuz cümlenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Büyük yaşlarda öğrenmek isteyip de ana dili gibi bilen birçok insan var.

@5330, istedikten ve pes etmedikten sonra başaramayacağınız şey yok. Duolingo uygulaması işe yarayabilir, bunun dışında kurs da görebilirsin ama imkânınız yoksa kesinlikle şart olduğunu düşünmüyorum zira internette pek çok kaynak mevcut. Dil öğrenmek "çok zor" değildir, istedikten sonra her şey kolay hâle gelir. Başaracağına inanıyorum, sen de kendine inan ve yılma hiçbir zaman. Başarılar diliyorum.

Teşekkürler hocam :) öğrenmeye çok hevesliyim zaten ilerdeki işim gereği bilmem önemli tabii çok sevdiğim dizileri alt yazı veya da dublaj olmdan izlemeyi de çok istiyorum.

Hocam gündelik hayatta İngilizce düşünecek kadar öğrenmek evet biraz zor. Ancak ikinci bir dil olarak su gibi konuşabilmek çok kolay bence.

Dizilerde çok duyduğum im fine gibi gibi bazı kelimeleri anlıyorum ama düşünme olayı biraz deneyim ve zamana bağlı gibi duruyor.