Kurs'a yazılmıştım, B2 sertifikası aldım ancak kesinlikle B2 değilim. Çünkü dinleme ve dinlediğimi/duyduğumu anlama konusunda sorunlarım var, keza konuşmada da zorlanıyorum. Belki A2-B1 arası olabilirim, gramerim kusursuzdur ama kelime dağarcığım dar olduğu için grameri verimli kullanamıyorum.

B2. Bir tavsiye vereyim. Önemini yeni yeni anladığım bir şey. Örnek veriyorum bir yazı okuyor veya bir ses duyuyorsunuz.
"Rain" kelimesini düşünün. Kafanızda bunu Rain = Yağmur diye çevirmek yerine Rain kelimesi ile yağmurun görüntüsünü düşünürseniz gerçekten İngilizce düşünmüş oluyorsunuz tıpkı Türkçeyi öğrendiğiniz gibi. Demek istediğim şeyi tam anlatabildimmi bilmiyorum ama baya etkili bir yöntem bence.

B2. bir tavsiye vereyim. Önemini yeni yeni anladığım bir şey. Örnek veriyorum bir yazı okuyor veya bir ses duyuyorsunuz.
"Rain" kelimesini düşünün. Kafanızda bunu rain = yağmur diye çevirmek yerine rain kelimesi ile yağmurun görüntüsünü düşünürseniz gerçekten İngilizce düşünmüş oluyorsunuz tıpkı Türkçeyi öğrendiğiniz gibi. Demek istediğim şeyi tam anlatabildimmi bilmiyorum ama bayağı etkili bir yöntem bence.

Evet gayet iyi anlattınız teşekkürler.

Teknoloji hakkında İngilizce makaleler okuyarak gelişti. Bunun yanında dil bilgisi de öğrenmek zorundasın. Yoksa adamakıllı cümle kuramazsın.

Gramer için kitap yeterli olur mu sizce gramer kitapları.

Kurs'a yazılmıştım, B2 sertifikası aldım ancak kesinlikle B2 değilim. Çünkü dinleme ve dinlediğimi/duyduğumu anlama konusunda sorunlarım var, keza konuşmada da zorlanıyorum. Belki A2-B1 arası olabilirim, gramerim kusursuzdur ama kelime dağarcığım dar olduğu için grameri verimli kullanamıyorum.

O kurslardaki öğretmenler genellikle atanamamış asgari ücretin altında çalışan öğretmenler oluyor zaten çok bir şey beklenmez bence. @Violett B2 iyidir bende bazı B2 cümleleri tam olmasa da anlayabiliyorum ama genellikle anlamıyorum çok zor oluyor ben daha çok A1 ve A2'yi rahatlıkla anlayabiliyorum. B1 genelde anlarım.

O kurslardaki öğretmenler genellikle atanamamış asgari ücretin altında çalışan öğretmenler oluyor zaten çok bir şey beklenmez bence.
Aslında hocalar iyi, öyle kalitesiz değil, bana katkısı oldu ancak ben çok üstüne gitmedim öğrendiklerimin. Yabancılarla da bayağı iyi anlaşıyorlar, ana diliymiş gibi konuşabiliyorlar.