Siz nasıl öğrendiniz bir de alt yazılı film izlerken dilin seslerini anlamak zor olmaz mı mesela three 3 sayısı ve ağaç olanla ses benzerliği var bu film izlerken nasıl anlaşılabilir?

Context'i zaten anliyorsun, kullanildigi yerden anlarsin zaten. Ogrenme asamasindaki kisilere izledikleri noktasi virgulune bildikleri dizileri tamamen İngilizce alt yazı İngilizce dublaj izlemelerini oneririm. Ha bir de turklerle muhatap olmayin Discordlarda sohbet edin degisimi gorursunuz. Zaten bir noktadan sonra kelimelerin %70'ini unutuyorsun ve sadece ingilizcelerini aklina getirince anliyorsun. Benim icin bazi kelimelerin turkceleri yok, direkt yok. blog veya teknoloji ile alakali seyleri okumak pek gelistirmez icerigi basit ve seo odakli yaziyorlar, bunun yerine ilginiz olan bir konuya mesela ww2'den bahseden kitaplari okuyun daha cok sey katar.

Context'i zaten anliyorsun, kullanildigi yerden anlarsin zaten. Ogrenme asamasindaki kisilere izledikleri noktasi virgulune bildikleri dizileri tamamen İngilizce alt yazı İngilizce dublaj izlemelerini oneririm. Ha bir de turklerle muhatap olmayin Discord'larda sohbet edin degisimi gorursunuz. Zaten bir noktadan sonra kelimelerin %70'ini unutuyorsun ve sadece ingilizcelerini aklina getirince anliyorsun. Benim icin bazi kelimelerin turkceleri yok, direkt yok. Blog veya teknoloji ile alakali seyleri okumak pek gelistirmez icerigi basit ve SEO odakli yaziyorlar, bunun yerine ilginiz olan bir konuya mesela WW2'den bahseden kitaplari okuyun daha cok şey katar.

Teşekkürler hocam tavsiyeleriniz çok önemli benim için yani alt yazılı film izlemek geliştirir diyorsunuz çok film izlemeyi sevmem ama izlemeyi denerim sanırım daha çok basit yapılı çocuklar için olan İngilizce çizgi filmler, animasyonlar izlemek daha iyi olur diye duymuştum zaten kimse Duolingo'dan bahsetmedi işe yaramıyor sanırım.

Teşekkürler hocam tavsiyeleriniz çok önemli benim için yani alt yazılı film izlemek geliştirir diyorsunuz çok film izlemeyi sevmem ama izlemeyi denerim sanırım daha çok basit yapılı çocuklar için olan İngilizce çizgi filmler, animasyonlar izlemek daha iyi olur diye duymuştum zaten kimse Duolingo'dan bahsetmedi işe yaramıyor sanırım.

Bana ne bildigini soyle. Bir hata yasadiginda İngilizce bir şey gorunce korkup kapatmiyorsan o zaman filmleri dizileri izlemeye basla. Yok gercekten temelim, hiç bilmiyorum diyorsan ki three ve tree orneginden anladigim o kadar iyi bilmiyorsun.
Yapacagin seyler basit.
Her seyi İngilizce kullan. Aklina gelen her şey.
Duolingo gelistirir sadece bos vakitlerinde odaklanip kullan, Duolingo icin vakit ayirma, bos vaktini Duolingo'ya ayir (metroda yapmak en iyisi :D)
Onun haricinde YouTube'yi İngilizce izle guven bana Türkçe iceriklerin cogu rezalet ingilizcelerini izle.
Bildigin sevdigin cizgi filmleri İngilizce izle.
Oynadigin oyunlari İngilizce oyna. Mumkunse Türkçe konusma ve yeni seyler kat. Normalde bazi abonelikli buyuk forum platformlarini onerirdim de şu an yapay zeka o noktaya geldi zaten. GPT'ye sor bugün bunlari ogrendim bana cumleli sorular yap sinavdaymisim gibi hazirla, hatalarimi anlat falan de zaten cok iyi anlatiyor o konulari rahat edersin.
Bu noktadan sonra yapacagin bir şey yok, Amerika'da bulunan 1000 sayfali eski bir kitabi yeniden yazmayacaksan veya Amerika'ya tasinip televizyonlarda calismayacaksan bundan sonrasi bos. Konus gec, kimse takmiyor aksanini dil bilgini. Derdini anlat kafi :D

Bana ne bildigini soyle. Bir hata yasadiginda İngilizce bir şey gorunce korkup kapatmiyorsan o zaman filmleri dizileri izlemeye basla. Yok gercekten temelim, hiç bilmiyorum diyorsan ki three ve tree orneginden anladigim o kadar iyi bilmiyorsun.
Yapacagin seyler basit.
Duolingo gelistirir sadece bos vakitlerinde odaklanip kullan, Duolingo icin vakit ayirma, bos vaktini Duolingo'ya ayir (metroda yapmak en iyisi :D)
Onun haricinde YouTube'yi İngilizce izle guven bana Türkçe iceriklerin cogu rezalet ingilizcelerini izle.
Oynadigin oyunlari İngilizce oyna. Mumkunse Türkçe konusma ve yeni seyler kat. Normalde bazi abonelikli buyuk forum platformlarini onerirdim de şu an yapay zeka o noktaya geldi zaten. GPT'ye sor bugün bunlari ogrendim bana cumleli sorular yap sinavdaymisim gibi hazirla, hatalarimi anlat falan de zaten cok iyi anlatiyor o konulari rahat edersin.
Bu noktadan sonra yapacagin bir şey yok, Amerika'da bulunan 1000 sayfali eski bir kitabi yeniden yazmayacaksan veya Amerika'ya tasinip televizyonlarda calismayacaksan bundan sonrasi bos. Konus gec, kimse takmiyor aksanini dil bilgini. Derdini anlat kafi :D

Yo hayır ingilizcemin çok kötü olduğunu düşünmüyorum yaklaşık 900 kelime biliyorum ve gramerim fena değil dediğiniz gibi YouTube sürekli İngilizce videolar tüketmeye çalışacağım zaten tek izlediğim kanal themurat bir de Jahrein izlerim çok nadir yani çok YT de vakit geçirmiyorum video oyunlarını artık oynamıyorum ama YouTube'da İngilizce içerik tüketmek evet sürekli olursa bu bayağı geliştirebilir ingilizcemi.

Ayrıca amacım Udemy videoları ve kitaplardaki İngilizceyi anlamak yani öyle konuşmak çok önemli değil benim için İngilizce videoları ve İngilizce yazıları anlasam yeterli.

Yapacagin seyler basit.
Onun haricinde YouTube'yi İngilizce izle guven bana Türkçe iceriklerin cogu rezalet İngilizcelerini izle.

İngilizce Kurtlar Vadisi izlemek en iyisi.