Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat
Üstün
Her insanın aklı başında olmadığı için dediğiniz yöntem teoride her ne kadar işlevsel olsa da pratikte patlıyor.@mr.esat, sadece yasakçı zihniyetin çözüm olmayacağını söylüyorum. Dediğim gibi önlemler alınabilir, kısıtlamalar getirilebilir ancak yasak çözüm değil. Kullanım oranı fark etmiyor. Bu farklı ülkede olsa gene bir şeyler söylerdim.
Uyuşturucu kullanımını cezalandırmak zorundasın, çünkü aklı başında olmayan yaşlar da tüketilmeye başlanıyor, sonrası bağımlılık hâline geliyor.
Ha, e eğitim olmasın mı? E tâbi ki de olsun, ama yasaklansın da. Kendi hayatı söz konusuysa isterse kendini biçsin, umruma bile değil. Önemli olan başka hayatları da buna bulaştırması, uyuşturucu etkisindeki arkadaşların ne kadar kötü duruma düştüğünü, ailesini ve çevresindekilere ne denli zarar verdiğini çevremizden de medyadan da gördük geçtiğimiz senelerde.
Soracaksın, e hani yasak, hâla aynı şeyler var?
Evet, yasaklar bunu tamamen bitirmese de önüne geçmek için varlar zaten. Bana soracak olursan yasaklanmalı tamamen, küçük yaştan itibaren de derslerde haftada 1-2 ders boyunca bunun eğitimi verilmeli. Ama mâlesef, din kültürü ve türevi derslerden pek boş ders kalmıyor herhale
@mr.esat, önemli olan eğitim ve bilinçlendirmek. Aynı paydada buluşabildiğimize seviniyorum. En basitinden sözde, ülkemizde sigara ve alkol kullanımını azaltmak için vergi üstüne vergi bindiriliyor. Peki, etki ediyor mu? Sanmıyorum. Sigara içen tütüne dönüyor, alkol kullanan da kaçak alkol alıyor ve milleti kaçağa yönlendiriyor. İşin sonucu gene sıkıntılı.
Ha, diyeceksiniz ki uyuşturucunun kaçağı mı olur? Yasak üstüne yasak ederek bir ürünü tatlı göstermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Belli bir yaşın altındakilere tamamıyla yasak edilmeli. Bu da direkt -18 altına tamamıyla yasak olmalı ancak 18 yaşında, reşit olmuş bir bireye ne kadar yasak edilirse edilsin fayda olacağını düşünmüyorum. Gene bir şekilde bulup alırlar.
Ha, diyeceksiniz ki uyuşturucunun kaçağı mı olur? Yasak üstüne yasak ederek bir ürünü tatlı göstermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Belli bir yaşın altındakilere tamamıyla yasak edilmeli. Bu da direkt -18 altına tamamıyla yasak olmalı ancak 18 yaşında, reşit olmuş bir bireye ne kadar yasak edilirse edilsin fayda olacağını düşünmüyorum. Gene bir şekilde bulup alırlar.
2009 sonrası doğanlar 2008'lilerden alırsa ne olacak?
Türkiye'ye gelmez arkadaşlar heveslenmeyin. Yoksa kalkınamayız.