5090 121.000TL değil de 80.000-100.000 arası olsaydı belki düşünülürdü. Ha güzel bir indirim yakalarsınız o zaman yine değerlendirilebilir. Ancak şuan ki fiyattan almak bence gereksiz.

Ben olsam yıl sonunda çıkması planlanan Süper serisini beklerdim.
Çok haklısınız hocam teşekkür ederim VRAM 2 katı ama fiyatta 2 katı işte o fiyatlar düz 100k olsaydı direk alırdım da çok yüksek fiyatları.

Çok haklısınız hocam teşekkür ederim VRAM 2 katı ama fiyatta 2 katı işte o fiyatlar düz 100k olsaydı direk alırdım da çok yüksek fiyatları.
Düz 100K'ya İncehesap Gainward Phantom vermişti geçen aylarda üst üste hatta Cuma gecesi. O modeli alanlar genelde Custom sıvı soğutma için kullanıyor, WaterBlock ile vesaire, bir de üst modellerin VBIOS yazıyorlar karta güç limitlerini kaldırmak için. Bu tarz giriş seviyesi modeller 575w sınırlı oluyor, 600w çekiyorlar onu. 1000w BIOS'lar falan da var da, onlar fantezi tabi.

VRAM mantığından dolayı 5080 super bekleyebilirsin de onun da bazı modelleri bence 100K'yı geçecektir esnaf mantığına göre tepe modeller, orta segment 70-90K arası olacaktır muhtemelen. 5080 alıp geçeceksin günümüz koşullarında başka çaren yok, eğer beklemek istemiyorsan. 4K için hala 5090'ın yoksa mantıklı değil, 7900XT-XTX almalarının bir sebebi var milletin, o da bu. @PC Uzmanı

Düz 100K'ya İncehesap Gainward Phantom vermişti geçen aylarda üst üste hatta cuma gecesi. O modeli alanlar genelde Custom sıvı soğutma için kullanıyor, waterblock ile vesaire, bir de üst modellerin VBIOS yazıyorlar karta güç limitlerini kaldırmak için. Bu tarz giriş seviyesi modeller 575W sınırlı oluyor, 600W çekiyorlar onu. 1000W BIOS'lar falan da var da, onlar fantezi tabii.

VRAM mantığından dolayı 5080 Super bekleyebilirsin de onun da bazı modelleri bence 100K'yı geçecektir esnaf mantığına göre tepe modeller, orta segment 70-90k arası olacaktır muhtemelen. 5080 alıp geçeceksin günümüz koşullarında başka çaren yok, eğer beklemek istemiyorsan. 4K için hala 5090'ın yoksa mantıklı değil, 7900XT-XTX almalarının bir sebebi var milletin, o da bu. @PC Uzmanı

Yani şöyle mantıklı olur diye düşündüm çok yüksek FPS verdiği için 4K da yıllarca gider bence 5080 2 yıl giderse 5090 4 yıl gider diye düşündüm ama fiyatta uçuk ya mecbur birini alacağım artık.

Yani şöyle mantıklı olur diye düşündüm çok yüksek FPS verdiği için 4K da yıllarca gider bence 5080 2 yıl giderse 5090 4 yıl gider diye düşündüm ama fiyatta uçuk ya mecbur birini alacağım artık.
Şu an 5080 ile Space Marine 2 4K'da fulleyip oynayamıyorsun maalesef, throttle giriyor VRAM kısmından ötürü. 16 çok yetersiz bu karta 4K için konuşursak, 20 GB minimum olmalıydı ki kurtarsın.

Oyun bazlı bu sorunlar var, belki senin oynadığın oyunlarda bu tarz absürt VRAM değerleri olmayacak, başka çaren yok 5080'den hariç çünkü, 50K-65K arasında almaya çalış, çok uçma bence. Gerçekten max ederi o kadar, çok kar koyuyorlar. @PC Uzmanı Gece indirimleri bekle, Vatan çok düşürüyor fiyatları arada, İncehesap da aynı şekilde bakarsın. Bu ay içinde almış olursun ama 10-15K fazla verme boşuna.

Sen düştüğünü zannediyorsun aslında, VRAM throttle giriyor bir yerden sonra, performansın düşüyor. Ben 12 GB'lık kart ile space marine 1440p fulleyip oynayamıyorum, bir süre sonra 200 FPS yerine 60 FPS düşüyor, kendini 1.1v sabitliyor kart, VRAM darboğaz yapıyor yani. Oyun oynayamıyorsun VRAM fullenirse.

Şu resimde ve video da izlediğime göre space marine 2 de 16 GB VRAM'li RTX 5080 nasıl oluyorda RX 7900 XTX 24 GB VRAM'i olan kartı geçebiliyor anlayamadım throttle girseydi FPS düşmez miydi ki?

Hemde bu 4k ultra da olan bir test.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-10-13-32-32-807_com.google.android.youtube.webp
    Screenshot_2025-08-10-13-32-32-807_com.google.android.youtube.webp
    598,1 KB · Görüntüleme: 42
Şu resimde ve video da izlediğime göre space marine 2 de 16 GB VRAM'li RTX 5080 nasıl oluyorda RX 7900 XTX 24 GB VRAM'i olan kartı geçebiliyor anlayamadım throttle girseydi FPS düşmez miydi ki?

Hemde bu 4k ultra da olan bir test.
Testlere çok aldanma. Bu oyunun 4K texture paketi var, kendisi de yanında iniyor 4K için, tiklemen lazım inmesi için daha doğrusu, büyük ihtimal stokta test etmişlerdir, o da ucu ucuna kurtarıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

4K Texture pack imkansız bu test, direkt yalan yani, arkadaşta var 22 GB VRAM kullanıyor :D

Testlere çok aldanma. Bu oyunun 4K texture paketi var, kendisi de yanında iniyor 4K için, tiklemen lazım inmesi için daha doğrusu, büyük ihtimal stokta test etmişlerdir, o da ucu ucuna kurtarıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

4K Texture pack imkansız bu test, direkt yalan yani, arkadaşta var 22 GB VRAM kullanıyor :D
İşte belki dedim 5080 de 15 GB VRAM kullanıyordur oradan kurtarıyordur çünkü kart vramine göre oyunlar çalışır

Yazmış oraya üste de, 22 VRAM kullanıyor adamda güncel olarak, 16 hayli hayli geçiyor yani. Texture Pack olmadan da geçiyordu 17-18 civarındaydı kullanım, paketi yükleyince 20-22'lere yükseldi. @PC Uzmanı

@PC Uzmanı Zaten mecbur öyle kullanacak 16 üstüne çıkamadığı için, sonra performans kısacak, VRAM dolduğunda sistem nereden tamamlıyorsa artan kısmı oradan tamamlar, artık RAM'den mi alıyor nerden alıyor bilmiyorum, araştırmadım. Verimli değil böyle olması.

Yazmış oraya üste de, 22 VRAM kullanıyor adamda güncel olarak, 16 hayli hayli geçiyor yani. Texture pack olmadan da geçiyordu 17-18 civarındaydı kullanım, paketi yükleyince 20-22'lere yükseldi. @PC Uzmanı

@PC Uzmanı zaten mecbur öyle kullanacak 16 üstüne çıkamadığı için, sonra performans kısıcak, VRAM dolduğunda sistem nereden tamamlıyorsa artan kısmı oradan tamamlar, artık RAM'den mi alıyor nereden alıyor bilmiyorum, araştırmadım. Verimli değil böyle olması.

Aynen öyle RAM'den olayı oradan FPS kısıcak ama bu resimde nasıl kısmadı demek ki sizin dediğiniz gibi ya yalandır ya da 15 GB kullanım olurken yazmıştır oyunu yeni açıp yazmıştır o FPS'yi.

Aynen öyle RAM'den olayı oradan FPS kısıcak ama bu resimde nasıl kısmadı demek ki sizin dediğiniz gibi ya yalandır ya da 15 GB kullanım olurken yazmıştır oyunu yeni açıp yazmıştır o FPS'yi.
İşte bilemiyoruz ama realite bu şekilde şu anda malesef. İnsan yaşayınca anlıyor, test mest hikaye.