INNO3D RTX 5070 Ti yüksek sıcaklık ve ses sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anilx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 417
  • Etiketler Etiketler
    5070ti
9070 XT hayırlı olsun hocam. Sinir etmiş sizi. Sorun yok, iyi yapmışsınız.

Benim DDR4 RAM'lerin XMP profili 3466 MHz CL16 iken, yaptığım manuel optimizasyonla aynı voltajda 3800 MHz CL14 görebiliyorum. İşlemcim stokta 400W'lara kadar fırlarken, çok ufak bir frekans eğri ayarıyla 250W seviyesinde birebir aynı performansı veriyor. GPU tarafında da stokta 1.0V çeken kartı, çekirdek saat hızından ödün vermeden 0.820V seviyesinde kaya gibi stabil çalıştırıyorum.

Silikon kalitesi ve çipin potansiyeli muazzam bir fark yaratıyor. Tabii ki gidip en tepe soğutmalı ROG Strix Astral gibi devasa bloklu modelleri almayan ve sadece tak çalıştır kullanmak isteyen son kullanıcıya bir şey diyemem, herkesin tercihi farklı. Fakat elindeki donanımın hakkını vermek, çok daha az güç tüketimi ve sıfır fan gürültüsüyle maksimum performansı almak isteyen bilinçli bir PC kullanıcısı için bu tarz ince ayarlar günümüzde artık bir lüks değil, sistemin potansiyelini ortaya çıkaran bir zorunluluk haline geldi.

O kadar uğraş vereceğim falan işte undervolt falan(işe yaramadı, garantiden iade çıktı)
UV sağlam kartı daha serin ve verimli çalıştırmak için yapılır, bozuk çipi kurtarmak için değil.

Haklısın, ama başta öyle demedin.

Haklısın, ama başta öyle demedin.
Hocam ilk başta kartın servise gidip donanımsal arıza raporu aldığını yazmamıştınız ki. İlk mesajınızda sadece 80 derecelere çıkıyordu, çok ses yapıyordu deyince, ben de SFF kompakt kartların doğası gereği stok ayarlarda sıcak çalışmasından ve UV ile çözülebileceğinden bahsettim.

Kartın baştan fabrikasyon bozuk olduğu ortaya çıkınca denklem tamamen değişti tabii.

Önemli olan paranızın yanmaması ve içinize sinen sağlam bir karta kavuşmuş olmanız. Güle güle kullanın.

5090'da durum bu... Normal kullanıcı tak çalıştır ister, bu tarz çok beklememek lazım yine de... Çip arızaya düşmüş olabilir ya da VRAM arızası vardır, arıza tespitini yapmak lazım... Yetkili iade aldıysa çok düşünmemeli. Bizim yetkililer ne kadar yetkili, orası tartışılır tabii.

@ShadowLegion Sana ne demişti yetkili yüksek dereceler ve Hotspot hakkında?

@ShadowLegion Sana ne demişti yetkili yüksek dereceler ve Hotspot hakkında?
Hocam ben servisi aradım Inno3D' ye bakanı. Telefonda konuşuyoruz bana diyor ki kasadaki RAMlerden dolayı vs. olabilir. Daha kartın 5. ayında kalitesiz macun olduğunu kabullenmediler. Diyor ki biz test yaparız ekran kapanmazsa bir şey yapmayız vs.

Adam o kadar bilgisiz ki ülkemiz adına üzüldüm. Ben kendim açmasam iade de edemeyecektim. İçini açtım geçtim. Şuanda da baktım rahatsız ediyor 2857 MHz' de değil 2650 standar 5080 Boos Clockta çalıştırırım daha da kısarım yani sorun yok.

Fanlar da dönsün dursun bilmem kaç bin saat ömrü var. Zaten fanlar ölene kadar kartın ömrü bitiyor. Takmamak lazım bence. Ben parasına bakarım. Aynı çipi ben 59.200TL' ye almışım, diğer arkadaş 90K'ya Astral almış. 30K fark ancak üst ekran kartına verilir, üst modele değil. Benim şahsi görüşüm. Ayrıca yanlış anlaşılmasın geliri olan, çalışan bir insanım alsam 5090' da alırdım. Sınırsıza yakın premium taksitler sunan kredi kartım da var ama almadım. Paranın hakkını vermek mesele, çok para harcamak değil para varken bile.

Kartın baştan fabrikasyon bozuk olduğu ortaya çıkınca denklem tamamen değişti tabii.
Tabii bu ayrı bir mesele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…