Benim DDR4 RAM'lerin XMP profili 3466 MHz CL16 iken, yaptığım manuel optimizasyonla aynı voltajda 3800 MHz CL14 görebiliyorum. İşlemcim stokta 400W'lara kadar fırlarken, çok ufak bir frekans eğri ayarıyla 250W seviyesinde birebir aynı performansı veriyor. GPU tarafında da stokta 1.0V çeken kartı, çekirdek saat hızından ödün vermeden 0.820V seviyesinde kaya gibi stabil çalıştırıyorum.
Silikon kalitesi ve çipin potansiyeli muazzam bir fark yaratıyor. Tabii ki gidip en tepe soğutmalı ROG Strix Astral gibi devasa bloklu modelleri almayan ve sadece tak çalıştır kullanmak isteyen son kullanıcıya bir şey diyemem, herkesin tercihi farklı. Fakat elindeki donanımın hakkını vermek, çok daha az güç tüketimi ve sıfır fan gürültüsüyle maksimum performansı almak isteyen bilinçli bir PC kullanıcısı için bu tarz ince ayarlar günümüzde artık bir lüks değil, sistemin potansiyelini ortaya çıkaran bir zorunluluk haline geldi.
UV sağlam kartı daha serin ve verimli çalıştırmak için yapılır, bozuk çipi kurtarmak için değil.