INNO3D RTX 5080 sıcaklık değerleri nasıl düşürülür?

Katılıyorum ama kartın kapasitesi belli, soğutma performansı belli. RTX 5000 serisinde çoğu marka-model PTM kullandı zaten ama bu modelden şüpheliyim. Zaten VC de yok bu modelde, yani ben şu an için 80 derece 360 W'ta olağan karşılıyorum, üzerinden 1 yıl geçtiyse muhtemel. Aşırı absürt bir durum yok. Kaliteli bir macun ile sendeki sorun çözülür, dediğim şekilde ince hat çekmen lazım. Diğer türlü uygulamalarda Pump-out riski var, yok diyen yalan söyler. Bu macunları ise yayması çok zor, bir de bazen kuru denk gelebiliyor katılığın haricinde. Uygulama öncesi minimal ısıtman gerekebilir. Sabırla yayarsan daha iyi olur, aceleye çok gelmesin. Çok zor bir işlem değil zaten öncesinde uyguladıysan.

6080 ya da 6090 aldığımda Palit, Gainward, Inno gibi markalardan ben kendi adıma kaçınacağım fakat bu markaların da tepe modelleri fena değil. Onlara sözüm asla yok, aynı fiyat segmentinde 3-5 daha fazla verip ROG ya da MSI Suprim alma taraftarıyım yine de. Bizim esnaf sağ olsun aradaki fark pek 3-5 olmuyor ama, bu kartlar bir kere alınıyor sonuçta. Uzun yıllar sana hizmet edecek, fabrikasyon PTM ile gelseydi şu an için bu tarzda uğraşman gerekmeyecekti örneğin.

Son düzenleme:
Uygulama öncesi minimal ısıtman gerekebilir. Sabırla yayarsan daha iyi olur, aceleye çok gelmesin. Çok zor bir işlem değil zaten öncesinde uyguladıysan.
Isıtma işlemi uzaktan çakmakla vs. mi yapmak lazım hocam?
ROG ya da MSI Suprim alma taraftarıyım
Şimdi hocam ben 59.000 TL'ye vade farksız 10 taksit aldım mesela. Diğer kartlar 85K idi. Ciddi fark yani. Bir termal macun değişimi ve 5-8 derece sıcak çalışması da 25K'dan daha iyi sanki. Bilemedim.

Çok kuru değilse ısıtmanı tavsiye etmiyorum, çakmakla çok uygun olmaz. Uzun müddet ısıya maruz bırakmak da kendi yapısını bozabiliyor, önce mevcut haliyle sabırla yaymaya çalış. Bir müddet uğraştan sonra halloluyor, sıvı kıvama açıkçası gerek yok. Bazıları ciddi anlamda kuru denk gelebiliyor, katıdan ziyade kuru olması çok problem. O tarz durumlarda ısıtmak işe yarıyor. Isıtma için ılık suda bekletirsin ya da saç kurutmayı uzaktan abartmadan uygularsın.

Şimdi hocam ben 59.000 TL'ye vade farksız 10 taksit aldım mesela. Diğer kartlar 85K idi. Ciddi fark yani. Bir termal macun değişimi ve 5-8 derece sıcak çalışması da 25K'dan daha iyi sanki. Bilemedim.

Senin senaryoda bu tercih doğru, ben şu an alacak olsam aynı mantıkta alırım ama RTX 6000 serisi için bu şekilde tercih etmeyeceğim. Bu tarzda sonrasında uğraşman gerekiyor çünkü ama bu basit bir işlem, garantiye göndersen sonrasında diğerleri gibi pişman olacaksın gibi hissediyorum. Kendin bilinçli olarak halletmen çok daha iyi olacak.

Tamamdır Ayhan hocam. Bakalım 81-82 derece %90 fandan kaça düşecek. Bugün gelecek Akşama uygulamayı yaparım büyük ihtimalle.

@Ayhan Dönmez Bu arada son olarak, tekrar teşekkür ederim ilgi ve cevaplarınız için hocam.

@Ayhan Dönmez hocam EKSA'dan aradılar şimdi mail atmıştım dün. Destek personeli ilgili konuştu orası ayrı amaz

Diyor ki, bizim sürecimiz kısa diğer firmalardan. Ama gönderirken kargoyu ben ödüyormuşum.

Bir de teknisyen arkadaş oyun testi yapar sıkıntı olursa eğer muadili modelle değişim diyor. Ama çok muğlaklık var. Zaten kart sağlam, kapanmıyor. Soğutma kapasitesi bu kadar deyip geri gönderecekler gibime geliyor benim eğer gönderirsem.

Son düzenleme:

Zaten öyle düşündüğümden böyle bir yol önerdim, garantiyi ben de çok önemsemiyorum bu kartlarda. Kendiminkine de 1 yıl kala açıp bakımını yapmıştım ve 5-6 derece fark etmişti eski macuna göre çünkü bariz Pump-out vardı. Detayları öğrenebiliyorsan öğren, MX-4 ile bakım yapılacaksa hiçbir anlamı olmaz zaten. Cryofuze gibi performans alamazsın ya da MX-7 gibi. Ben MX-6 sürdüm, 1 yıl önceki ile aynı halde şu anda. Sebebi ise ince hat şeklinde yaydım ve Pump-out yapmadı. Zaten katı macun bunlar.

Bu firma belki başarılı olabilir, her yetkiliyi aynı kefeye koymamak lazım ama çok fazla sorun yaşayan var yetkililer özelinde, özellikle de bu bakım konularında. 80 derece gönderiyorsun 80 geri geliyor ya da 80 gönderiyorsun 90 geri geliyor. Ne anlamı kaldı o zaman?

@ShadowLegion Süreç hızlı ilerleyecekse garantiye gönder diyeceğim ama bakım yapılacaksa ancak değecektir. MX-4 uygulanırsa da kısa sürede Pump-out yaşarsın. Kartta zaten sıcaklık kaynaklı dahi olsa hiçbir problem yok, 80 derece 360 W'ta bana göre normal mesela bu kartta. En iyi macunla 72-75 arası olacaktır, o da en iyi senaryoda diye düşünüyorum.

Düzgün macun sürüyorlarda bile kargo riski var hocam. Gönderim için mail atmış ama KyroFuze sürüp geçeceğim hocam. Değişim verilmesi için ciddi hata lazım.

Ben kendi adıma garantiye 1 yıl kala kendim açıp kısa sürede hallettim, çünkü basit bir işlem. Pad vs. zaten 1-2 yıllık kartlarda değişilmez, onlar sonraki mevzular.

Düzgün macun sürüyorlarda bile kargo riski var hocam. Gönderim için mail atmış ama KyroFuze sürüp geçeceğim hocam. Değişim verilmesi için ciddi hata lazım.

Bu tarz kartlarda kargo beni ciddi düşündürüyor zaten, veri yollarında dahi sonrasında taşıma kaynaklı sıkıntı olabiliyor. Eğer kartta bir arıza yoksa bakım için gönderilmemesi taraftarıyım. Evde kendin çok rahat halledersin ama mucize bekleme. Bu kart FurMark'ta 75 görecektir yine yaz sıcağında.

Bu çok iyi hocam ve yeterli. FurMark'ta 75 olan oyunda zaten 67 olur.

Bu arada tekniksyen ile detaylı konuştum. Maalesef çok fazla anlamıyor. Diyorum ki 360W güç çekerken aynı kart 72 derece ve benim 82 derece diyorum. Diyor ki 120 dereceye kadar dayanır zaten 85'in üzerine çıkmaz. FPS drop yemediğin sürece sorun yok diyor. Hayır bu kartlar çok sattı ve Palit INNO3D hiç de geri dönmedi diyor.

İçerisinde macun varmış 2-3 kez sordum ve macun olduğunu söyledi.

RAM ve monitörün sıcaklığını etkileyeceğini söylüyor. Diyorum ki 4K monitör ama çektikleri güç 360W ve arada devasa fark var.

Siz gönderirseniz normal bulursak değerleri deforme olmasın diye açmıyoruz dedi.

Macunu sordum, diğer firmalarda böyle dedim. Bizdekiler iyi dedi ama adını söylemedi. Büyük ihtimalle yine MX-4'tür.
Teknisyen bilgili değildi maalesef. En sın sağolun dedim kapattım. Değişim çıkmasını geçtim macun bile değişmeden gönderecekler büyük ihtimalle hocam.
@Ayhan Dönmez

Putty bu yüzden muazzam bir ürün, kalınlık, ezilme katsayısı gibi veriler ve ülkemizdeki kısıtlı stoklarla boğuşmadan sıkıp geçiyorsunuz o yüzden arkadaşınız gelecekse aldırın dursun dua edersiniz Padlere zarar vermediğiniz sürece değiştirmenize gerek yok ömürleri çok uzun sadece kartı açarken dikkatli açın, açtıktan sonra toz vb. bulaşmamasına özen gösterin tamamdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…