- Makaleler
- 1
Yine sıcaktı ama tabii kış ayıydı Ayhan hocam. Ben açıkçası kart sıfır olduğu için dokunmamıştım ama zaten bilgisayara genel bir yazlık temizlik yapacaktım. Dün FurMark da canımı sıktı ve buraya konu açtım.
Valla hocam, bu 5080 almış olduğum son giriş seviye kart olacak. Hayatımda hep ROG ve MSI Gaming X, Trio gibi kartlar kullandım. 6080 çıktığında mesela direkt olarak sıvı soğutma olmayan en tepe modeli çekeceğim içerisinde liquid metal vs. olan.
Evliyim diye tasarruf amaçlı bunu almıştım ama artık bitti. En tepeyi alıp geçeceğim.
Katılıyorum ama kartın kapasitesi belli, soğutma performansı belli. RTX 5000 serisinde çoğu marka-model PTM kullandı zaten ama bu modelden şüpheliyim. Zaten VC de yok bu modelde, yani ben şu an için 80 derece 360 W'ta olağan karşılıyorum, üzerinden 1 yıl geçtiyse muhtemel. Aşırı absürt bir durum yok. Kaliteli bir macun ile sendeki sorun çözülür, dediğim şekilde ince hat çekmen lazım. Diğer türlü uygulamalarda Pump-out riski var, yok diyen yalan söyler. Bu macunları ise yayması çok zor, bir de bazen kuru denk gelebiliyor katılığın haricinde. Uygulama öncesi minimal ısıtman gerekebilir. Sabırla yayarsan daha iyi olur, aceleye çok gelmesin. Çok zor bir işlem değil zaten öncesinde uyguladıysan.
6080 ya da 6090 aldığımda Palit, Gainward, Inno gibi markalardan ben kendi adıma kaçınacağım fakat bu markaların da tepe modelleri fena değil. Onlara sözüm asla yok, aynı fiyat segmentinde 3-5 daha fazla verip ROG ya da MSI Suprim alma taraftarıyım yine de. Bizim esnaf sağ olsun aradaki fark pek 3-5 olmuyor ama, bu kartlar bir kere alınıyor sonuçta. Uzun yıllar sana hizmet edecek, fabrikasyon PTM ile gelseydi şu an için bu tarzda uğraşman gerekmeyecekti örneğin.
Son düzenleme: