ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba. 2025 Aralık'ta almış olduğum vapor chamber olmayan model olan INNO3D RTX 5080 kartım ile güzel vakit geçiriyoruz. Ancak, eşim oynasın diye dün Control oyununu kurdum. Oyuna girdiğimde bildiğim kart TDP'sinin tamamını kullandığını gördüm oyunun 360W. Sıcaklığın 80 derece olduğunu gördüm. Wukong, 007 Light gibi oyunlarda DLSS ve genelde FG açtığım için 300W üzerine çok çıkmıyordu. Şimdi merak ettiğim nokta şu VC yok tamam ama bu kadar ısınma da bence normal değil.

Ayrıca @Ayhan Dönmez hocamın dediği gibi kapağı açtım 1 dakika kadar bekledim ve sıcaklık düşmedi yine. Hatta ekteki fotoğraflarda göreceğiniz üzere ekran kartının altında Arctic P14 Pro 2 adet fan var. O fanlar açıktı, kapattım öyle denedim ve sıcaklığa etkisi olmadı. Yani kasanın kapağını açıp FurMark testine devam ettikçe herhangi bir sıcaklık düşmesi olmadı. Bu durumda ya kart kapasitesi aşırı kötü, ya da macunda bir problem var. Yine Ayhan hocamın dediği gibi CyroFuze 7 sipariş ettim ve geldiğinde kartın garantisini bozup sürmeyi düşünüyorum. Şimdi garantiye gönderirsem en az belki 3 hafta kart gelmeyecek ve benim yaptığım işlemden fazlasını da yapmayacakları kanaatindeyim. Güç limitini %90'a çekip FurMark yaptığımda bir nebze daha iyi tabii ama ben güç limitini hiç kısmıyorum. Zaten güç limiti maksimum %100 oluyor +%10 ya da %20 gibi bir değer yok. BIOS'tan kapalı.
FurMark testi (kasa kapağı kapalıydı ama açınca da bir şey değişmedi);

1780929347309.webp

1780929396727.webp

1780929427101.webp

1780929535888.webp

Herkese merhaba. 2025 Aralık'ta almış olduğum Vapor chamber olmayan model olan INNO3D RTX 5080 kartım ile güzel vakit geçiriyoruz. Ancak, eşim oynasın diye dün Control oyununu kurdum. Oyuna girdiğimde bildiğim kart TDP'sinin tamamını kullandığını gördüm oyunun 360W. Sıcaklığın 80 derece olduğunu gördüm. Wukong, 007 light gibi oyunlarda DLSS ve genelde Frame Generation açtığım için 300W üzerine çok çıkmıyordu. Şimdi merak ettiğim nokta şu vc yok tamam ama bu kadar ısınma da bence normal değil.

Ayrıca @Ayhan Dönmez hocamın dediği gibi kapağı açtım 1 dakika kadar bekledim ve sıcaklık düşmedi yine. Hatta ekteki fotoğraflarda göreceğiniz üzere ekran kartının altında Arctic P14 Pro 2 adet fan var. O fanlar açıktı, kapattım öyle denedim ve sıcaklığa etkisi olmadı. Yani kasanın kapağını açıp FurMark testine devam ettikçe herhangi bir sıcaklık düşmesi olmadı. Bu durumda ya kart kapasitesi aşırı kötü, ya da macunda bir problem var. Yine ayhan hocamın dediği gibi cyrofuze 7 sipariş ettim ve geldiğinde kartın garantisini bozup sürmeyi düşünüyorum. Şimdi garantiye gönderirsem en az belki 3 hafta kart gelmeyecek ve benim yaptığım işlemden fazlasını da yapmayacakları kanaatindeyim. Güç limitini %90'a çekip FurMark yaptığımda bir nebze daha iyi tabii ama ben güç limitini hiç kısmıyorum. Zaten güç limiti maksimum %100 oluyor +%10 ya da %20 gibi bir değer yok. BIOS'tan kapalı.
FurMark testi (kasa kapağı kapalıydı ama açınca da bir şey değişmedi);

Eki Görüntüle 255760

Eki Görüntüle 255761

Eki Görüntüle 255762

Eki Görüntüle 255763

Bana da sıcaklık fazla geldi fakat garantisini bozmaya değmez böyle pahalı bir üründe emin olmak için servise bir gönderin derim. Kartın gücünü yüzde 25 kıstığınızda oyunlarda sıcaklık ne alemde test edip yazar mısınız?

Bana da sıcaklık fazla geldi fakat garantisini bozmaya değmez böyle pahalı bir üründe emin olmak için servise bir gönderin derim. Kartın gücünü yüzde 25 kıstığınızda oyunlarda sıcaklık ne alemde test edip yazar mısınız?
Hocam oyunlarda DLSS açık olduğunda problem yok %55 fanda 68-72 derecede. Afterburner ile sürekli takip ediyorum. Hepsiburada' dan GoGamer adlı satıcıdan almıştım. Garanti için nasıl başvuru yapabilirim acaba?

Hocam oyunlarda DLSS açık olduğunda problem yok %55 fanda 68-72 derecede. Afterburner ile sürekli takip ediyorum. Hepsiburada' dan GoGamer adlı satıcıdan almıştım. Garanti için nasıl başvuru yapabilirim acaba?
Macun yavaş yavaş kurumuş gibi duruyor, servise verip macun yenilemek iyi olacak gibi. Servise veremem diyorsanız MSI Afterburner ile biraz undervolt deneyin bence.

Hocam oyunlarda DLSS açık olduğunda problem yok %55 fanda 68-72 derecede. Afterburner ile sürekli takip ediyorum. Hepsiburada'dan gogamer adlı satıcıdan almıştım. Garanti için nasıl başvuru yapabilirim acaba?

Satıcı ile işiniz yok ki? INNO servisi neredeyse götürmeniz gerek kartı fatura ile tamam.

@user44 Türkiye distribütörleri buymuş INNO3D' nin sitesinden buldum ama hangisi ile iletişime geçmem lazım acaba?

1780931547204.webp

Macun yavaş yavaş kurumuş gibi duruyor, servise verip macun yenilemek iyi olacak gibi. Servise veremem diyorsanız MSI Afterburner ile biraz undervolt deneyin bence.
Zaten UV yaptım hocam ve güzel bir UV yaptım. 0.920-9.35 arasında 2890-2900 MHz core ve 17000 MHz memory clockta stabil çalışıyor crash yemeden.

Bildiğim kadarıyla servisi exa elektronik sağlıyor. Firmayı arayıp bilgi alabilirsiniz yine de direk onlara göndermenizi kabul etmeyebilirler nereden aldıysanız o satıcı üzerinden gönderim sağlayın diyorlar genelde. Hepsiburada ve satıcıyla iletişime geçmekte de yarar var.
Satıcıya soru sordum. Bakalım ne diyecek.
Satıcı ile işiniz yok ki? INNO servisi neredeyse götürmeniz gerek kartı fatura ile tamam.
EKSA ile de iletişime geçeceğim bakalım ne diyecekler.

@user44 Türkiye distribütörleri buymuş INNO3D' nin sitesinden buldum ama hangisi ile iletişime geçmem lazım acaba?

Eki Görüntüle 255769

Zaten UV yaptım hocam ve güzel bir UV yaptım. 0.920-9.35 arasında 2890-2900 MHz core ve 17000 MHz memory clockta stabil çalışıyor crash yemeden.

Satıcıya soru sordum. Bakalım ne diyecek.

EKSA ile de iletişime geçeceğim bakalım ne diyecekler.

Eksa elektronik ise sanırım servis game garaj olabilir.

Eki Görüntüle 255769

Hocam yüksek ihtimalle exa elektronik olacaktır. Ama dediğim gibi satıcıyada sormanızda yarar var. Çünkü bazı firmalar arada başka bir platform var ise onların üzerinden gönderim yapmanızı istiyor. Ben palit marka ekran kartımı gamegaraj üzerinden göndermiştim exa'ya.