Bu durumdan muzdaribim. Ve kendin yapmana ya da yaptırmana da izin vermemeleri ayrı bir daniska.

Denemesi bedava ama %90 çöp edip yollayacaklar kartı. Gerek yok yani, RTX 5060 Ti olsa gönder gitsin. 5080 gibi bir kartı çöp etmeye gerek yok. Cüzi miktara piyasada birkaç kişi var, bakım + test gerçekleştiriyor. Yetkili servisteki elemanlar bu düzeyde asla değil.

Servise yollanmasına karşıyım bu kartların genel olarak, çöp edip yollamazlarsa iyi. Sırf macun yenilemesi için mantıklı değil yani, gerekli özeni göstermeyecekleri muhakkak. Sonrasında THH ile uğraşman gerekecek, macun değişmekten aciz adamlar var. Macun kalitesizse Pump-out ihtimali var her daim, 1 yıl yeterli bir süre. Yüksek sıcaklığa maruz kalıyor bu kartlar, onun haricinde senin kartta soğutucu blok ince ve VC yok ise bir diğer problem o. Kartı ilk aldığında FurMark yaptıysan onun sonuçları ile kıyas et, başka türlü anlaşılmaz. Kartın arkasına yerleştirdiğin fan da muhtemelen aynı kalitede değil, etkisi sıfıra yakındır bu koşullar altında.

Ben kendi kartımda da 1 yıl sonrasında açıp kaliteli bir macun ile yeniledim, 5-10 derece fark etti çünkü Pump-out yapmıştı. Gainward, Inno, Palit gibi markaların giriş seviye kartları başarılı değil hem macun konusunda hem de soğutma performansı açısından. FurMark kıyaslanması çok mantıklı değil, internetteki testlere zaten ezelden beri güvenmiyorum. Her konu için geçerli bu. Kullanıcı kendi testini kendisi yapmalı. @ShadowLegion Ortam farkı var.
Hocam yukarıda fotoğraf attım, ben de direkt olarak eksiksiz güvenmesem de 360W çekerken throttle yemiyor kart. Bir de ben kendim değiştiririm. Daha önce GTX 1080 vardı mesela değiştirmiştim. Bunu da değiştiririm ama o zaman da düzelmezse ben ne yapacağım diye bir düşündüm garantiyi de bozmuş olacağım için.

@Ayhan Dönmez hocam daha 2025 Kasım'ının sonunda aldım ve ultra yoğun bir kullanım da olmadı. Sadece oyun oynadım. Şuan çok kararsızım. Servise mail attım ama sizin söyledikleriniz de çok mantıklı göndermemem konusunda.

Bu arada Gemini ile uzun süredir konuşuyorum ve şöyle bir yorum yaptı bana Ayhan hocam.

1780942624674.webp

Yani eğer soğutma bloğunda hata olsaydı VRAMler de soğumazdı. VRAM ile GPU die arasında muazzam bir fark var çünkü. 50 serisinde kabul edilebilir farkın üzerinde bu.

Denemesi bedava ama %90 çöp edip yollayacaklar kartı. Gerek yok yani, RTX 5060 Ti olsa gönder gitsin. 5080 gibi bir kartı çöp etmeye gerek yok. Cüzi miktara piyasada birkaç kişi var, bakım + test gerçekleştiriyor. Yetkili servisteki elemanlar bu düzeyde asla değil.
Servis elemanları gerçekten bilgisiz, hani şöyle 1-2 sene forum kullanmış veya ilgisi olan birisini getirsen daha çok anlar seni.
Daha önce servis benim başımı yakmıştı, oradan bu tecrübe.

Kendim yapabilirim hocam zaten. CyroFuze 7 kargoya verildi. O gelsin kendim yapayım o halde.

Hocam yukarıda fotoğraf attım, ben de direkt olarak eksiksiz güvenmesem de 360W çekerken throttle yemiyor kart. Bir de ben kendim değiştiririm. Daha önce GTX 1080 vardı mesela değiştirmiştim. Bunu da değiştiririm ama o zaman da düzelmezse ben ne yapacağım diye bir düşündüm garantiyi de bozmuş olacağım için.

@Ayhan Dönmez hocam daha 2025 Kasım'ının sonunda aldım ve ultra yoğun bir kullanım da olmadı. Sadece oyun oynadım. Şuan çok kararsızım. Servise mail attım ama sizin söyledikleriniz de çok mantıklı göndermemem konusunda.

Bu arada Gemini ile uzun süredir konuşuyorum ve şöyle bir yorum yaptı bana Ayhan hocam.

Eki Görüntüle 255799

Yani eğer soğutma bloğunda hata olsaydı VRAMler de soğumazdı. VRAM ile GPU die arasında muazzam bir fark var çünkü. 50 serisinde kabul edilebilir farkın üzerinde bu.
Hocam, kartta termal macun varsa pad yerine bence normal ya da kasanın hava akışını kontrol edin.

Eki Görüntüle 255799

Muhtemelen sendeki modelde macun kalitesiz kullanılmış, aynı durum bende de vardı. PTM kullanıldığını zaten düşünmüyorum Inno bu serisinde. PTM takınca da sıcaklar iyileşmez zaten, olması gereken kıvama gelir. İlk aldığında FurMark'ta mesela 72 dereceyse PTM oturduktan sonra yine öyle olacaktır. PTM'in tek yararı uzun vade kullanımdır, macuna kıyasla sıcaklık daha iyi değildir yani. Macun hala geçerliliğini koruyor. Uğraşmak istemeyenler için PTM üretildi sadece. GPU için mantıklı olan da o, firmalar da artık kullanıyor.

Hocam, kartta termal macun varsa pad yerine bence normal ya da kasanın hava akışını kontrol edin.
Kasanın hava akışında hiç bir problem yok. Piyasada daha iyisi bile çok az hocam. Yan kapağı da açtım altına da kaliteli fanlar dahi atmıştım.

Yurtdışı alışveriş yasağından dolayı maalesef pad yok ülkemizde. KyroSheet var ama o da elektriksel olarak iletken kendi kılavuzunda yazıyor. Helios V2 beklemekten başka çare yok.

Kasanın hava akışında hiçbir problem yok. Piyasada daha iyisi bile çok az hocam. Yan kapağı da açtım altına da kaliteli fanlar dahi atmıştım.

Yurt dışı alışveriş yasağından dolayı maalesef pad yok ülkemizde. Kyrosheet var ama o da elektriksel olarak iletken kendi kılavuzunda yazıyor. Helios V2 beklemekten başka çare yok.

Elektrik olayını tam bilmiyorum ama lazım olursa link.