Aynen öyle, kargo ile göndermeye de değmez. Tüm talihsizlikler gelir bizi bulur, kargoda başına bir iş gelir ve bu sefer de onunla uğraşırsın. Kötüyü hiçbir zaman çağırmamak gerekir ama 5080-5090 gibi kartlar kesinlikle emanet edilmez bu şekilde. Kendin ancak götürürsün ve bakımını yaparlar. Kart arızalıdır vs. orası ayrı tabii. Risk almaya değmez, senin sadece macun değişmen gerekiyor uygun şekilde ama şu an 80-81 derece ise macun oturduktan sonra 65-70 derece olacağını ben yine de çok düşünmüyorum. 70-75 arası bence sabitlenecektir, ortam sıcaklığı da etkiliyor. Senin modelde bir kusur olduğunu sanmıyorum ama soğutma olarak başarılı bir model zaten değil. 360W civarında çekerken o dereceler bana aşırı absürt gelmedi, macun kaynaklı 5 derece fazlası var muhtemelen.
Bu bahsettiğim firmalar güvenilir, uzun süredir takipteyim ama kargolaman gerekecek. Kargo firmaları rezalet, bir de onunla uğraşmak zorunda kalırsın sonra.
Garanti ile zaten işin yok, bakım için göndereceğine hiç gönderme. Çok problem yaşayan var, garantinin amacı daha başka. Kart arızalıdır ya da yük altında vs. kapanır, mecburen arıza tespiti için gönderirsin. Laptopta bile ne rezaletler gördük bu yetkili servisler tarafından, burasının çok farklı olacağını sanmıyorum. Yıllardır süregelen bir şey bu, gerekli özen gösterilmiyor. Gösterse bile adam MX-4 kullandıktan sonra ne anlamı var?
@ShadowLegion Bizzat bu forumda var yani örnekler, yetkiliye bakım için gönderdikten sonra kaç kişi THH'lik oldu. Bu firmanın yetkilisi hakkında bilgim yok ama bilinçli kullanıcı kendi halletmeli, çok zor bir işlem değil. Padleri ise kendin ölçüp biçip o şekilde sipariş edersin ama süreç uzar. 1 yıllık kartta zaten pad değişilmez, VRAM kaynaklı asla sıkıntı yok sende.