Herkes istediğini giyebilir, bunda tartışma yok. Bireysel özgürlük en temel haklardan biridir ve kendi bedenin üzerinde söz sahibi olmak herkesin hakkı. Ama özgürlük, sorumsuzluk değildir.

Abartılı dekolteler ya da çıplaklık sınırındaki kıyafetler bazen “ilgi çekme” amacıyla giyilir ve çoğu zaman komik durur. İnsanlar bunu abarttıkça, dikkat çekerler ama çoğu kişi bunu ciddi bulmaz; tam tersine, meraklı bakışlar ve fısıltılar arasında kendilerini küçültmüş olurlar.

Giyim, karakter ve duruşun bir yansımasıdır. Sadece “ne kadar az giyinirsem o kadar özgürüm” yaklaşımı, çoğu zaman varoşluk ve ucuz bir kişilik algısı yaratır. Özgürlük, saygı ile birleştiğinde güzeldir; kendi tercihini yaşarken başkalarının huzurunu bozmamak, sınırı belirleyen unsurdur.

Kısacası: özgür olabilirsin, istediğini giyebilirsin; ama abartı dekolteyle dikkat çekmeye çalışmak, özgürlük değil, komik bir ilgi oyunu hâline gelir. Zarafet ve sorumlulukla giyinmek ise özgürlüğün gerçek değerini gösterir.

Açıkçası beni de rahatsız etmiyor. Ama küçük çocuklar da bunları görüp özenebiliyor. Bu arttıkça aile düzenleri de bozulmaya başlar.

İnsanların o rahatsız edici bakışlarından veya onları kafalarından bacaklarına kadar süzmelerinden keyif alıyorlar bence.

Eğer karışmazsa, ülkede sapıklık oranları artar. Dinsel olarak günahlar artar, özellikle zina. Bundan rahatsız olacak insanlar olabilir, midesi bulananlar olabilir. Aile düzenini bozabilir, aldatmayı artırabilir.
Hiçbir alakası yok.

Sapıklığın artması tam tersine baskılamayla olur. Kız kardeşini Avrupa'ya yolladığında mı tecavüze uğramasından korkarsın yoksa Afganistan'a yolladığında mı?

Kadın teni gördüğünde günah işliyorsan sen zaten hiç dindar olmamışsın demektir.

Rahatsız olacak insanlar evlerinde kudurmaya devam edebilir. Ben de baş örtüsü görünce rahatsız oluyorsam herkes saçı açık mı gezmeli?

Aile düzeni başka kadın teni görünce bozuluyorsa o aile zaten bozuk demektir. Aldatmanın açık/kapalı giyimle alakası yok; şerefle, onurla alakası var. Kapalı kadınlar aldatmıyor mu sanıyorsun? Ya da kapalı kadınlarla aldatılmıyor mu kimse?

Sinirlerim bozuldu bak yine. Kısaca sen dışarda bacak gördüğünde Tazmanya Canavarı'na dönüşüp üstüne atlıyorsan burada ruh hastası olan sensin.

1757076207211.webp

Hiçbir alakası yok.

Sapıklığın artması tam tersine baskılamayla olur. Kız kardeşini Avrupa'ya yolladığında mı tecavüze uğramasından korkarsın yoksa Afganistan'a yolladığında mı?

Kadın teni gördüğünde günah işliyorsan sen zaten hiç dindar olmamışsın demektir.

Rahatsız olacak insanlar evlerinde kudurmaya devam edebilir. Ben de baş örtüsü görünce rahatsız oluyorsam herkes saçı açık mı gezmeli?

Aile düzeni başka kadın teni görünce bozuluyorsa o aile zaten bozuk demektir. Aldatmanın açık/kapalı giyimle alakası yok; şerefle, onurla alakası var. Kapalı kadınlar aldatmıyor mu sanıyorsun? Ya da kapalı kadınlarla aldatılmıyor mu kimse?

Sinirlerim bozuldu bak yine. Kısaca sen dışarıda bacak gördüğünde tazmanya canavarı'na dönüşüp üstüne atlıyorsan burada ruh hastası olan sensin.

O derece yoklukta olan insanlar var asıl sıkıntıda onlar bence.

Muhtemelen başlıktan görüp hemen "Sana ne" yazacaksınız ama bekleyin. Sizin de fikrinizi almak istiyorum. Sizce insanlar açık giyinebilmeli mi, yani devlet buna karışabilmeli midir?
Eğer karışırsa, çoğu insan devlete karşı çıkacak ve toplum daha agresif bir yer olacak. Belki de çoğu kişi sürekli "Keşke özgür bir ülkede yaşasaydım." diyecek veya direkt ülkeyi terk edecek.
Eğer karışmazsa, ülkede sapıklık oranları artar. Dinsel olarak günahlar artar, özellikle zina. Bundan rahatsız olacak insanlar olabilir, midesi bulananlar olabilir. Aile düzenini bozabilir, aldatmayı artırabilir.
Açık giyinmekten kastım açık olan bölgelerin oranının daha fazla olması. Mesela en uç örneği ünlü sanatçıların çoğu, özellikle konserlerde.
Giyebilir. Hatta eğer (ahlaki kural) denilen şey olmasaydı insanlık hiç elbise dahi giymeyebilirdi. Hayvanlar da çıplak ama ahlaksız demiyoruz.

Hiçbir alakası yok.

Sinirlerim bozuldu bak yine. Kısaca sen dışarda bacak gördüğünde Tazmanya Canavarı'na dönüşüp üstüne atlıyorsan burada ruh hastası olan sensin.

Bu kesin değil, ben tahmini bir şey söyledim. Çünkü bende böyle bir şey olmuyor, ben böyle kişileri görünce kötü şeyler aklıma gelmiyor. Diğer insanların böyle olduğunu düşünerek yazdım. Eğer öyle değilse sorun yok.

Bu kesin değil, ben tahmini bir şey söyledim. Çünkü bende böyle bir şey olmuyor, ben böyle kişileri görünce kötü şeyler aklıma gelmiyor. Diğer insanların böyle olduğunu düşünerek yazdım. Eğer öyle değilse sorun yok.
Sende olmuyor, bende olmuyorsa hasta olanlar aklına kötü şeyler gelenlerdir.

Giyim dediğiniz şey sizlere 40 derece sıcağın altında body giyip gezin demiyor kimse ama giyinmeninde bir ahlakı şıklığı olmalı artık midem bulanıyor crop görmekten moda tarzı bozuldu artık 3 5 yaşındaki kızların giymesi için crop var.

Açıkçası beni de rahatsız etmiyor. Ama küçük çocuklar da bunları görüp özenebiliyor. Bu arttıkça aile düzenleri de bozulmaya başlar.
Aile düzenleri lise dizilerindeki uyuşturucu sahnelerine verilen tavizde bozulmadıysa daha bozulmaz.
Çocuk gelinlere bozulmadıysa daha bozulmaz.

Teşhircilik düzeyinde olmadığı sürece sıkıntı yok. Bazıları inatla öyle giyiniyor. Ben senin malum organını görmek zorunda mıyım kardeşim. İnatla gözümüzün içine sokuyorlar.