Hayatımda insan yok diye o kadar düz bir hayatım olmuş ki konuşacak konu bile bulamam çoğu insanla. Bazılarında ki çok nadir olur bu, dilim kuş gibi sökülür. Şakırım resmen ama bu da genellikle mizah ya da belli bir konu üzerine olur.
Detaylar
Kim cevapladı?Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Hocam ilk öncelikle doğum gününüz kutlu olsun!Evet arkadaşlar. Bu konu kafama takıldı. Fark ettim ki günün sonunda insanlar benimle pek de konuşmak istemiyor. Ya derdini anlatmak ya da arkadaş olmaya istekli olmak insanları soğutan bir şey mi?
Ya da nerede hata yapıyor olabilirim? Ya da ben mi kafamda kuruyorum her şey güzelken. Ama arkadaşlar adama hayırlı olsun diyorum bir şey için adam teşekkür ederim bile yazmıyor Whatsapp'tan.
Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var. Yeni doktoruma kendimi biraz tanıtayım ona da anlatacağım.
Evet, bu sorunun tam yanıtı için beni gerçek hayatta birebir tanıyor olmanız lazım ama gene de fikriniz vardır diye düşünerek açıyorum bu konuyu. Eski doktorum olacak o adam benim sosyal açıdan bilinçsizliklerim olduğunu söylemişti ya da buna benzer ama buna gelen bir şey. Ama ben adamın karşısına gelip boğazımdan balgamlarla küfür etmiyorum ya da aksi bir şey demiyorum ki? Orijinal bir kişilik olduğumu söylerler. Bu da bir dipnot
Benimde çok yakındığım bir durum var. Unutulmak/Unutmak. Yani Ortaokul/Lise/Dershane baktığınızda sürekli bir arkadaş ortamım vardı. Fakat bugün o ortamlardan oluşan arkadaşlarından hangisi ile görüşüyorsun? Diye sorarsanız bir elin parmağını geçmez. Ben o gün anladım. Bu bir elin parmağını geçmeyen insanlar bana değer veriyor diye. Aynı şekilde sizde sizin gösterdiğiniz sevginin/saygının/güvenin vs vs karşılığını alabiliyor iseniz yola o insanlarla devam edin. Bu noktada dikkat edilmesi gerekilen bir husus var: Eleştiri. Eleştiri saygılı bir biçimde yapıldığında kabul edilebilir. Aynı şekilde sizde eleştirinizi yapın çünkü karşı tarafında kendisine bi çeki düzen vermesi gerekiyor. Eğer o eleştiriyi kaldıramıyor ise karşı taraf ve doğru olduğunuzu düşünüyorsanız size zarar gelmemesi için yolunuzu ayırın. O insanlarla vakit kaybetmeyin. Hayat sürprizler ile dolu daha iyi insanlar ile karşılaştırır sizi.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet