O andan acı hissetmiyor olabilir ama genel olarak baktığımız zaman acı hissediyordur çünkü sigara yavaş yavaş çıkarır acısını.
Bağımlılık yapan maddeleri kullanmak mazoşistliğe girmez bence. Kullananlara sorsan sigara seni öldürür diye ''biz bilmiyoduk sanki kanka xd'' tarzı tiye alırlar seni. Uyuşturucu da buna örnek, kullananlar ne durumlara düşüyor görüyoruz ama vazgeçmiyorlar çünkü bu onlara zevk veriyor. Ha tam tersi sigara ya da uyuşturucu tarzı şeyleri içip acı çekseydi millet, o zaman bu insanlar kafayı yemiş - mazoşist derdik.

Bağımlılık yapan maddeleri kullanmak mazoşistliğe girmez bence. Kullananlara sorsan sigara seni öldürür diye ''biz bilmiyoduk sanki kanka xd'' tarzı tiye alırlar seni. Uyuşturucu da buna örnek, kullananlar ne durumlara düşüyor görüyoruz ama vazgeçmiyorlar çünkü bu onlara zevk veriyor. Ha tam tersi sigara ya da uyuşturucu tarzı şeyleri içip acı çekseydi millet, o zaman bu insanlar kafayı yemiş - mazoşist derdik.
Karışık bir durum kısaca.

Ben de bilmiyorum. Mesela normal su artık sarmıyor, maden suyunun yakmasına ihtiyaç duyuyorum. Mazoşistlikle alakası olup olmadığını bilmiyorum, çok hakim olduğum bir konu değil.
Bu başka bir durum oluyor galiba. Bu arada çok fazla içmenizi önermem midenize zarar verebilirsiniz.

Örnek veriyorum: Sigara. Zararlı olduğunu bile bile insanlar her gün içiyor. Başka bir örnek vereyim mesela acı biber. Tadı acı ve dili yakmasına rağmen çoğu kişi severek tüketiyor. Örnekler daha da türetilebilir. Sonuç olarak herkesin içinde bi' mazoşistlik var mıdır? Acı çekmeyi neden bu kadar seviyoruz? Dertlerimizi sürekli birbirimize anlatıp resmen yarıştırıyoruz. Benim derdim senden daha fazla, benim derdimi kimse anlamaz vs.
Acı biber konusunda aynısını söyleyemeyeceğim çünkü acı biberin tüketiliş amacı farklı, kimi için yemeğin yanında olmazsa olmaz. Şahsen adana kebap yanında biberiye turşusunun uyumu 😋

Mazoşizmin dediklerin ile alakası yok. Daha çok duygusal veya fiziksel olarak acı çekmekten zevk alma duru mudur? Sigara içmek yok acı biber yemek vs. alakalı durumlar değil.

Duygusal olanından örnek > aşağılanmaktan zevk almak.
Fiziksel olanından örnek > Çivili sopalarla kendini dövdürtmek.