Darth Maul

Deneyimli
Makaleler
2
Yer
/home/
Örnek veriyorum: Sigara. Zararlı olduğunu bile bile insanlar her gün içiyor. Başka bir örnek vereyim mesela acı biber. Tadı acı ve dili yakmasına rağmen çoğu kişi severek tüketiyor. Örnekler daha da türetilebilir. Sonuç olarak herkesin içinde bi' mazoşistlik var mıdır? Acı çekmeyi neden bu kadar seviyoruz? Dertlerimizi sürekli birbirimize anlatıp resmen yarıştırıyoruz. Benim derdim senden daha fazla, benim derdimi kimse anlamaz vs.

Mazoşist terimi bu kadar basit bir ruh hastalığına işaret değil, sigara dediğin şey icabında bağımlılık yapan bir şey, içen insanlar da acısından değil keyfinden içiyor. Kimse acı veriyor diye sigara içmiyor. Aynı şey acı biber için de geçerli ve ben acı bibere bayılırım. Tat verir yediğim yemeğe, acı verse bayılmazdım. Farklı şeyler bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mazosist midir bilmem ama Türkiye'deki insaların çoğu narsist.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarıcı çoğu şey bağımlılık yapar, mazoşistlik ağır kaçıyor biraz bunu anlatmaya.
Spordayken vücudun yanması örnek olarak verilebilir. Canının acıdığını ve artık durman gerektiğini biliyorsun ama o acıyı uzun süre hissetmek insanın hoşuna gidiyor.

Mazoşistlik acıdan zevk almaktır, sigara içen biri o an bir acı hissetmiyor ki kendisini mazoşist olarak nitelendirelim.

O andan acı hissetmiyor olabilir ama genel olarak baktığımız zaman acı hissediyordur çünkü sigara yavaş yavaş çıkarır acısını.

Bu durum umurunda da olmayabilir sahsen benim degil mesela. Verdigin ornekler pek de aci cekmek ile alakali degil.

Benim de umurumda değil zaten içen içiyor.

Spordayken vücudun yanması örnek olarak verilebilir. Canının acıdığını ve artık durman gerektiğini biliyorsun ama o acıyı uzun süre hissetmek insanın hoşuna gidiyor.

Evet bu örneği unutmuşum mesela.