Domuz etinin veya içkinin haram olmasının sebebi yok kardeşim, hikmetleri var. Başlıca sebebi Allah'ın haram kılmasıdır. İlla bir sebebi olmak zorunda değildir, haram dediyse haramdır. Zararlı olmasına gerek yok. Bunun sahih kaynaklarda yeri var, malum buradaki yetkililer izin vermiyor, açın internetten bakın.

Ben de çeşitli azınlık görüşlere dayanarak helal müziğin olduğunu savunuyorum güzel kardeşim benim. Fakat bu realiteyi görmeme engel değil, ulemanın çoğu müziği haram olarak görmüştür. Hepsi demiyorum fark ettiysen, çünkü caiz olduğunu söyleyenlerde var.
İnternetten araştır diyorsun diyanette haram değil diyor, şimdi hangisine güveneyim ben? Dine karşı şüphe uyanmaya başladı içimde arkadaş, müzik dinlemek haram mı değil mi o bile belli değil.

İnternetten araştır diyorsun diyanette haram değil diyor, şimdi hangisine güveneyim ben? Dine karşı şüphe uyanmaya başladı içimde arkadaş, müzik dinlemek haram mı değil mi o bile belli değil.
Hayat dinamiktir. Her şey değişiyor gün geçtikçe, günümüz meselelerinde ihtilafların olması gayet doğal. Bu konunun net olmaması bile İslam'ın birçok farklı fikri içinde barındırdığının göstergesidir. Düşünce özgürlüğünü destekleyen bir din. Hristiyanlık gibi baskıcı değil.​

Dinde bir şey haramsa yapılmaz. Müzik aletleri ve çalgı ulemanın çoğunluğuna göre haram kabul edilmiştir. Müslüman adam eğer haramlara dikkat ediyorsa yapmaz, yok hoşuna gitmiyorsa çık dinden keyfine bak. İnternet Müslümanlığı ile müziğin haram olmasının ne alakası var? İnternetten önce müzik haram değil miydi?
Ezan bile lokal müzik kültürüne göre okunuyor genelde, mesela ülkemizde Türk Sanat Müziği makamlarıyla okunuyor. Arap ülkelerinde biraz daha "yanık" okunuyor. Ayrıca ilahiler ve İslam bilim adamlarının icat ettikleri müzik aletleri aslında İslam'da müziğin önceden geniş bir yerinin olduğunun göstergesi bence.

Ezan bile lokal müzik kültürüne göre okunuyor genelde, mesela ülkemizde Türk Sanat Müziği makamlarıyla okunuyor. Arap ülkelerinde biraz daha "yanık" okunuyor. Ayrıca ilahiler ve İslam bilim adamlarının icat ettikleri müzik aletleri aslında İslam'da müziğin önceden geniş bir yerinin olduğunun göstergesi bence.
Tabii ki. Bardakları alıp bir aletle vurup ses çıkarsan teknik olarak o da müziktir. İslam'da haram kılınan müzik algısı üzerine derin araştırmalar yapmak lazım. Peygamberin ve alimlerin haram kıldığı ve kötülediği müzik yüksek ihtimalle kadınların dans ettiği, pavyon tarzı yemeklerde çalınan, içkili ortamlardaki müzikler. O dönem müzik sadece böyle yerlerde vardı. Bediüzzaman Said Nursi'de böyle söylüyor. O yüzden ben müziğin helal olduğuna inanıyorum azınlık alimlerin fetvasına uyarak.

Hristiyanlık mı baskıcı? İşte buna gülerim. 😂 😂 😂
Roma yıllarca kendi mezhebine uymuyor diye onlarca adamı kesmedi mi kardeşim benim? Aristo ilkelerine karşı çıktığı için kaç tane bilim insanı öldürüldü ya da susturuldu? Galileo dünya dönüyor vs diyerek yargılanırken daha 13.yüzyılda İbn Teymiyye, alimlerin dünyanın döndüğüne ve yuvarlak(o dönemki tabir) olduğuna icma ettiklerini söylüyor. Yani bütün alimler o dönem böyle düşünüyormuş. Aradaki farka bak istersen.

Domuz etinin veya içkinin haram olmasının sebebi yok kardeşim, hikmetleri var. Başlıca sebebi Allah'ın haram kılmasıdır. İlla bir sebebi olmak zorunda değildir, haram dediyse haramdır. Zararlı olmasına gerek yok. Bunun sahih kaynaklarda yeri var, malum buradaki yetkililer izin vermiyor, açın internetten bakın.

Ben de çeşitli azınlık görüşlere dayanarak helal müziğin olduğunu savunuyorum güzel kardeşim benim. Fakat bu realiteyi görmeme engel değil, ulemanın çoğu müziği haram olarak görmüştür. Hepsi demiyorum fark ettiysen, çünkü caiz olduğunu söyleyenlerde var.
Domuz eti güzeldir bu arada. Nedense icimden soylemek geldi.

Roma yıllarca kendi mezhebine uymuyor diye onlarca adamı kesmedi mi kardeşim benim? Aristo ilkelerine karşı çıktığı için kaç tane bilim insanı öldürüldü ya da susturuldu? Galileo dünya dönüyor vs diyerek yargılanırken daha 13.yüzyılda İbn Teymiyye, alimlerin dünyanın döndüğüne ve yuvarlak(o dönemki tabir) olduğuna icma ettiklerini söylüyor. Yani bütün alimler o dönem böyle düşünüyormuş. Aradaki farka bak istersen.
Ah bir de iki yüzlü olmasanız, sadece kabul etseniz var ya, ne kadar güzel olacak..

Bunların hangisi İncil'de yazıyor? Bana bir tane ayet gösterir misin? İncil'de "Cadı avı yapın." mı yazıyor? "Hadi kalkın ve cadıları yakın." mı yazıyor? Ben, yanlış İncil'i okudum galiba..
İncil'in en sert ayetlerinin geçtiği yer, 23. bab "Vay Halinize!" dediği, Ferisilere ve Sadukilere seslendiği bölümdür. Orada da sadece birkaç benzetme yapar.

Şimdi sen bana kalkıp, ona kılıç çekene müdahale edilmesini istemeyen İsa'nın "Cadı avı yap." dediğini mi savunuyorsun?

Şimdi ben kalkıp desem ki, "Orta Doğu kan gölü gibi.. Müslüman adam öldürüyor, o zaman İslam kötüdür." Sen demeyecek misin bana, "Birader, başkalarının yaptıklarından İslam'ı sorumlu tutma."???

Eee, sen tutuyorsun ama birilerinin yaptığı eylemlerden bütün Hristiyanlığı.. Bu iki yüzlülük değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bravo dostum sana, demek domuz eti yiyorsun. Bu kadar havalı olmayı nasıl başardın, anlat bakalım 😂
Havali olmak ile alakasi yok birader. Sadece lezzetli oldugunu soylemek istedim. Zaten isim yemek yapmak, dogal olarak haram olsun olmasin ki umurumda deil tatmak ve yapmak zorundayim. Bu okumuş süslümanlar neden boyle olmak zorunda ben anlamiyorum. Alt tarafi oylesine soyleyeyim dedim, sayfalarca yaptiğiniz boş tartişmaya ek olarak.

İncil'de yazıyor güzel kardeşim onların çocuklarını kadınlarını öldürün diye. Al sana barış havası estiren incil ayetleri:
Güzel kardeşim, sana Eski Ahit'ten bahsetmiyorum. İncil'den bahsediyorum.. Bak "KİTAB-I MUKADDES" demedim. "YENİ AHİT - İNCİL"..

İsa Mesih, neden geldi? Yahudilerin, Tevrat'ı yanlış anlattığını söylemek için geldi.

Tevrat ile İncil'i okudun mu? Aradaki davranış farklarının farkına vardın mı?

He ama Tevrat'la ikisini birden ele alacaksak, istersen gel Kur'an'la karşılaştıralım, bakalım hangisi daha soft, hangisi daha korku diline hakim? 😂

Hani sen dedin ya:
Düşünce özgürlüğünü destekleyen bir din. Hristiyanlık gibi baskıcı değil.

Yok irinler her yerimi saracakmış da, yok cehennemde ateş odunuymuşum da, yok Allah kalbimi kapatmış zaten katlim vacipmiş de...

Senin Kur'an'ında beddua var.. Bedduanın kutsal kitapta ne işi var? Bir de bunu sure olarak namazlarda okuyorsunuz..