Gerçek olmadığını ve kendisini aşırı üstün gören insanların inandığı bir teori olduğunu düşünüyorum.
Hocam ne alaka be. Hiç internet size kendini canlı hissettiriyor mu gerçekten? 2016 öncesi dönem internetle bu dönem internet aynı canlılığa sahip olduğuna inanıyor musunuz?

Onu geçtim üstün görmekle alakası yok. Nereden bu kanıya vardınız anlamadım. Ben şahsen kendim üstün görmüyorum.

İnterneti botların yönettiğini, içeriklerin çoğu yapay zekayla yapıldığını savunurlar. Hatta aşırı komplo teoristlerin internetin devletlerin bir deney alanı haline getirildiğini savunur.

Mr. Robot'da bir sahne vardı orada diyordu ki interneti ilk ABD üzerinde denediler. Sonra corona virüs döneminde tüm dünya üzerinde denediler ve başarılı oldular. Bakmayın Türkiye de ise insanları hayatlarını sırf internet üzerinden yaşasınlar diye ekonomik yaptırımlara maruz bırakıyorlar. Herkes sadece izliyor yaşayıp deneyimleyemiyor. İşi sosyal medya olmayan kişiler zaten sosyal medya kullanmıyor hayatlarını yaşıyor.

Bu durumun yaygınlaşmasının da tek nedeni gözünü kâr hırsı bürümüş Google ne yazık ki. Doymuyor arkadaş bunlar doymuyor.
Haber sitelerini geç hizmet aldığımız firmaların müşteri hizmetleri bile bot oldu. :)

Mr. Robot'da bir sahne vardı orada diyordu ki interneti ilk ABD üzerinde denediler. Sonra corona virüs döneminde tüm dünya üzerinde denediler ve başarılı oldular. Bakmayın Türkiye de ise insanları hayatlarını sırf internet üzerinden yaşasınlar diye ekonomik yaptırımlara maruz bırakıyorlar. Herkes sadece izliyor yaşayıp deneyimleyemiyor. İşi sosyal medya olmayan kişiler zaten sosyal medya kullanmıyor hayatlarını yaşıyor.
Ben böyle büyük planlı bir komplo teorisi olduğuna inanmıyorum. İnterneti çöplüğe çeviren yine normal insanlar, hackerlar ve daha fazla kar elde etmek isteyen şirketler/influencerlar.

Çok mantıksız değil. Amerika bütün popüler sosyal medya uygulamalarının sahibidir. Bir tek tiktoka sahip değil ona da Amerikalı bir şirkete satmazsan yasaklarız diyip tehdit ettiler. Ve bu güce de sahipler.

Çok mantıksız değil. Amerika bütün popüler sosyal medya uygulamalarının sahibidir. Bir tek tiktoka sahip değil ona da Amerikalı bir şirkete satmazsan yasaklarız diyip tehdit ettiler. Ve bu güce de sahipler.
Her ülke bir miktar manipülasyon yapıyor. Güç ABD'nin elinde olduğu için eli daha kuvvetli.

O kadar büyük bir çöplük ki bunun en büyük rezaleti de sosyal medyadır, resmen manipülasyonun kralı var ve popüler kültür falan hikaye artık sosyal medya kültürü var mesela bir insan profili var diyelim sosyal medyada onu standartlaştırıyorlar insan farklı olunca da marjinal ayağına yatan birisi olduğunu söyleyip dalga geçerler, resmen bu zehir ve robotlara gerek olmadan insanlar kendi sonunu komik bir şekilde getirecek, sosyal medya kullanmıyorum ve o çöplükte ki herkese kurtulmalarını diliyorum, hayatınızı başkalarının göreceği şekilde değil sizin hissedeceğiniz şekilde yaşayın.