30828

Becerikli
Merhaba. Bugün konumuz bu 3 felsefi görüştür.
Feminizm hakkındaki düşüncelerim: Şahsen ataerkinin kadın versiyonu yani anaerki olduğunu düşünüyorum. Çünkü feminizm kadıncılık manasına geliyor.

Dinler: Kültür, bayramlar ve ritüeller dışında pek bir özelliği yok ve hedonizmin en büyük düşmanıdır. Özellikle de ademi (semavi) dinler. Ve insanlar dini şeylerden zevk alarak ibadet yapıyor ama aslında huşu dedikleri şey körü körüne itaat etmek. Biz dinin kültürünü seviyoruz. Yani dini kültürel ve bireysel olarak yaşamakta sorun yok.

Anti-Natalizm: Belli bir yere kadar savunulabilir. Bu dünyada kötü insanları ortadan kaldıracağız. Sadece iyi insanlar üreyecek. Bir de diyelim ki herkes üremedi, herkes yaşlandığından birbirine yardım edemeyecek ve herkes acı çekerek ölecek. Aslında hür irademizi hiçe sayan tiran/tiranların kurduğu bir dünyadayız. Her şey sonsuz döngüye giriyor. Yapsan dert, yapmasan ayrı dert.

Feminizm hakkındaki düşüncelerim: Şahsen ataerkinin kadın versiyonu yani anaerki olduğunu düşünüyorum. Çünkü feminizm kadıncılık manasına geliyor.
Sosyal medyadaki uç örnekler üzerinden "kadın faşizmi" etiketi yapıştırmışsın, literatürle alakası yok.
Dinler: Kültür, bayramlar ve ritüeller dışında pek bir özelliği yok ve hedonizmin en büyük düşmanıdır. Özellikle de ademi (semavi) dinler. Ve insanlar dini şeylerden zevk alarak ibadet yapıyor ama aslında huşu dedikleri şey körü körüne itaat etmek. Biz dinin kültürünü seviyoruz. Yani dini kültürel ve bireysel olarak yaşamakta sorun yok
Hayatı sadece haz/keyif ekseninde değerlendirdiğin için dinin disiplin ve anlam boyutunu "itaat" diyerek küçümsemişsin.
Anti-Natalizm tanımın ise tamamen yanlış. Seninki Anti-Natalizm değil, Hitler'in de sevdiği "Öjeni" (Soy ıslahı).

Felsefi görüşler bence böyledir denilerek bükülmez hocam. Tanımları sözlükten değil, felsefi metinlerden okuman lazım.

Sosyal medyadaki uç örnekler üzerinden "kadın faşizmi" etiketi yapıştırmışsın, literatürle alakası yok.

Hayatı sadece haz/keyif ekseninde değerlendirdiğin için dinin disiplin ve anlam boyutunu "itaat" diyerek küçümsemişsin.
Anti-natalizm tanımın ise tamamen yanlış. Seninki anti-natalizm değil, Hitler'in de sevdiği "öjeni" (soy ıslahı).

Felsefi görüşler bence böyledir denilerek bükülmez hocam. Tanımları sözlükten değil, felsefi metinlerden okuman lazım.

Bal gibi de kadın faşizmi dostum feminizm. Boşa inkar etmeye gerek yok. Her şey kabak gibi ortada. Ayrıca ben soy ıslahı konusunda belli bir ırka laf etmedim. Vicdanı olanlar ve olmayanlar diye ayırdım. Tabii hayatı haz/keyif ekseninde değerlendireceğiz. Sen de bir şeylerden keyif alıyorsan hedonistsindir. Boşuna kendini kısıtlamanın manası yok.

Anti-Natalizm tanımın ise tamamen yanlış. Seninki Anti-Natalizm değil, Hitler'in de sevdiği "Öjeni" (Soy ıslahı).

Ve son cümlenizde haklısınız gayet. Ancak genel konuşmak istedim.

Bal gibi de kadın faşizmi dostum feminizm. Boşa inkar etmeye gerek yok.
İnkar edilen bir durum yok ortada, kelimenin anlamı x anlamına geliyor şeklinde belirtmiş eleştirisinde ama gidip de "feminizm günümüzde erkek karşıtı cinsiyetçilik şeklinde uygulanıyor" dersen farklı noktalara değinirsin.

Bal gibi de kadın faşizmi dostum feminizm. Boşa inkar etmeye gerek yok. Her şey kabak gibi ortada. Ayrıca ben soy ıslahı konusunda belli bir ırka laf etmedim. Vicdanı olanlar ve olmayanlar diye ayırdım. Tabii hayatı haz/keyif ekseninde değerlendireceğiz. Sen de bir şeylerden keyif alıyorsan hedonistsindir. Boşuna kendini kısıtlamanın manası yok.

Ve son cümlenizde haklısınız gayet. Ancak genel konuşmak istedim.
Feminizm hakkında söyledikleriniz, Twitter kavgalarından öteye gitmeyen sığ bir bakış açısı bana göre. Zira bir ideolojiyi %1'lik radikal kitlesiyle yargılamak, tüm futbolu holiganlardan ibaret sanmakla aynı hata. Hedonism konusuna gelirsek,
"keyif alan herkes hedonisttir" demek, yanlış, çünkü Hedonism hazzı hayatın tek ve nihai amacı saymaktır, bir bardak çaydan keyif almak seni hedonist yapmaz hocam, sadece insan yapar. Son olarak Anti-Natalism savunman hala hatalı.

Vicdanlılar üresin, vicdansızlar üremesin diosun, bu Anti-Natalism değil, düpedüz ahlaki Öjeni'dir. Anti-Natalism hiç kimse üremesin der, senin dediğin ise benim kriterlerime uyanlar üresin demektir ki bu tarih boyunca tüm diktatörlerin hayali olmuştur.

Anti natalizm 13 yaşındayken çok mantıklı geliyordu da zamanla uzaklaştım. Ahlakı tanrıya göre temellendiriyorsak zaten genellikle üremeyi teşvik ederler. Tanrıya inanmıyorsak da ahlak temellendirilemeyeceği için üremenin ahlaken yanlış olması gibi bir durum söz konusu olamaz.

Kendimi bildim bileli güçlü anti natalistim hatta bununla alakalı kendi çapımda yazılar yazıyor, kitap gibi yazıyorum. Anti natalist olmayan insanlar maalesef ki anormal geliyor bana. Bilmiyorum ama ben böyle düşünüyorum. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

Her felsefi görüşün kendince günümüz dünyasına katkısı var. O çok laf ettiğiniz feministler ya da sosyalistler olmasa, şu an çoğu hakka sahip olamazdık. Her fikre saygı duyulmalı; inanmıyor olabilirsiniz ama yaftalamak doğru değil. Antinatalizm sizin dediğiniz gibi bir şey değil. Sizin dediğiniz şey öjeni ve bunu çoğu lider ve topluluk geçmişte yaptı.

Antinatalizm, bir çocuğu kendi isteği dışında dünyaya getirdiğiniz için bunun etik olmadığını savunuyor ki bence bir tık haklı. Eğer siz çocuğun asgari, hatta bütün isteklerini karşılayamayacaksanız o çocuğu doğurmayın bir zahmet. Sizin yaptığınız hataları bir insan evladı ödememeli.

Bal gibi de kadın faşizmi dostum feminizm. Boşa inkar etmeye gerek yok. Her şey kabak gibi ortada.
Kendisine her feministim diyene kulak asarsan feminizmi yanlış öğrenmen tabii ki olası.
Feminizmin amacı erkek ve kadının haklarını eşitlemek, fırsat eşitliği sağlamaktır ki şu ana kadar başardığı her gol de bu yöndedir.