Selam,

Bu konu IDM'ye karşı çıkma ve insanlara "Kullanmayın" deme konusu değildir. Sadece soruyorum. Birçok kişinin IDM kullandığını görüyorum, hatta bazıları para verip kullanıyor. IDM'de, tam olarak para verecek kadar ne var? Yani ben Torrent indirmelerimi qBittorrent ile, normal indirmeleri tarayıcının kendisi ile yapıyorum. IDM gibi bir programa ihtiyaç duymadım hiç. Olayı ne tam olarak, daha hızlı falan mı indirme sağlıyor?
IDM torrent indirmek için değil ki.

Benim internetim 16mbps ve altyapı dandik. Tarayıcıda indirme yaparken max hızı kullanıyor ve max hızı kullanınca internetim 1-2 dakikalığına kesiliyor. Bu kesilme sonucunda da tarayıcıda yapılan indirme iptal ediliyor ve başa sarıyor. IDM ile internet kesintisinde kaldığı yerden devam ediyor.

Ben IDM, JDownloader2, XDM kullanırım. Üçü de en güzel. Hatta bence JDownloader2 en iyisi. Hiçbiri onunla aşık atamaz.

@Recep Baltaş,

Öyle bir planım yoktu zaten normalde. Ancak dedikleri hız sınırı kaldırma muhabbeti iyi gibi duruyor. İleride ihtiyacımın olduğu bir durum olursa belki ben de indirip denerim.
Chrome paralel indirmediği için, her türlü IDM'den 8 kat kadar yavaş indirecektir hocam.

IDM gerçekten fark ettirebiliyor bu arada. Eğer bir site Single Connection ile düşük hız sunuyorsa o zaman tarayıcı üzerinden indirmek çok yavaş olacaktır. Ben mesela bazı sitelerden (Archive.org gibi) dosya indirirken 300-400 KB/s hızla indirmek zorunda kalıyordum.

IDM işte tam da burada Multi Connection özelliği sayesinde siteye birden fazla bağlantı açıyor ve bu sayede hız seçtiğiniz bağlantı sayısına göre 8 veya 16 katına çıkıyor. 300 KB/s hızı 16 ile çarpıyoruz, sonuç 4800 KB/s oluyor. Yani yaklaşık 4.68 MB/s. Bu da 40 Mbps hıza denk geliyor. Yani 2.5-3 Mbps hızdan 40 Mbps hıza çıkmış oluyoruz. Benim gibi 100 Mbps ve üstü internete sahip olanlar için IDM gerçekten bir nimet.